Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв латекс ще препоръчате?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: Какъв латекс ще препоръчате?

    Ползвах един розов грунд и тавана изобщо не ми се получи , прозира..... та сега гледам има един грунд ЕКсперт 5кг казват че бил най добрия , и че бил универсален ! Ще го видя аз .

    Коментар


    • #92
      Ще се опитам да ползвам тази тема и за моето питане Понеже съм мнооого мързелив и голям противник на ТФР, си купих една малка безвъздушна машина за боядисване. Разбира се, уж реномираните производители не са си направили труда и едно читаво упътване за самата машина да сложат на български, камо ли да дадат съвети за работа с някакви материали. Питанката ми разбира се е - има ли работил с такива машини, който да даде съвет за разреждането на латекса или всичко става на проба грешка? Защото налягането на машината се регулира в някакви граници, но естествено не пише нищо за това, с какви материали може да се работи при даденото налягане.

      П.П. Ако има значение, дюзата се води 517 - уж стандартна за латекс
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

      Коментар


      • #93
        В зависимост от латекса, се разрежда като боза и пробваш как пръска. дали "плюе" или покрива добре. Няма универсална формула за съжаление.

        Коментар


        • #94
          Първоначално публикуван от FiveFinger Преглед на мнение
          В зависимост от латекса, се разрежда като боза и пробваш как пръска. дали "плюе" или покрива добре. Няма универсална формула за съжаление.
          Благодаря.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

          Коментар


          • #95
            Имай предвид, че съвременните латекси отдавна не се разреждат с вода толкова лесно, колкото това ставаше при старите. Даже някои изобщо не се разреждат.
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

            Коментар


            • #96
              Важно е какъв вид продукт се обсъжда - дотук за споменати несравними продукти, с различно количество свързващо вещество и пълнител. Не е въпрос на качество, а на технически обоснован избор.

              Коментар


              • #97
                Да спомена една марка на която съм фен - Полисан. Турски латекс. Ползвал съм силиконовият който се мие. Латекса в апартамента е на 12-13 години. Щети има само където е избивала влага (бели се като юфка от стената). Не се вижда да е избелял. Около ключовете на лампите се мие от време на време и става идеално чисто.

                По груби сметки за една къща от 230 квадрата ще трябват 1000лв за такъв латекс на две ръце (стени, тавани, май бяха около 1000м2). При апартамента като го нанасяхме майсторите (препоръчана бригада с уж доста опит) се кълняха, че туй нямало да се получи без грунд (измазана тухла бяха стените). Сгрешиха и резултата беше перфектен след (минаване леко разреден и после не-разредене). Според тях като качество гонел скъпият латекс (май с Левис го сравняваха), а цената му била повече от добра.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X