Първоначално публикуван от motor_men
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кухненски плот - от какво да бъде ?
Свий
X
-
Най-добрият плот, който съм имал е от лепен бамбук. Няма никакво финишно покритие и ако се захаби, просто се шлайфа и става нов. От доста време подлагам на изпитание здравината му и не се е предал. Колега от форума, взе изрязаното за мивката парче и го ползва като дъска за рязане. Крайно нечувствителен към вода и изглежда добре.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеНай-добрият плот, който съм имал е от лепен бамбук.
יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнениеЕ сега ако кажеш и къде се продава това чудо?"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Имам плот от някакъв камък... зелен е. Прилича малко на тия дето и паметници правят от него. Или е гранит или мрамор, повече си мисля, че е първото. От сок от ябълки и портокали си промени блясъка, протичат някакви реакции, някой с идея как да му върна блясък и да го защитя ???
Коментар
-
Всеки си казва, пише от неговата си позиция, естествено е, а авторът на темата да си претегли и реши.
2000-2001 правих основен ремонт на апартамента, в който живеем. Като стигнахме до кухнята се спряхме на горе-долу средна ръка като материали, вкл стандартен масов термоплот. Плотът е ъглов и мивката е много близо до снадката, но до сега никакви проблеми. Вградени котлони, мивка, фурна се ползват ежедневно. Няма механични увреждания по повърхноста на плота, поне до сега.
- 1 like
Коментар
-
Термоплот на 20-ина години вече не е мръднал. Има на едно място само, но детето е виновно. Съвета ми е да избираш светъл цвят, моят е черен, имитация на мрамор и една прашинка или косъм да има се вижда. Ако имаш пари вземи си камък, но аз лично не виждам смисъл в това.
- 1 like
Коментар
-
Преди 20 години , пдч , плотове , вратички , се внасяха от немски заводи в Гърция , имаше и качествени италиански плотове Дебелината на покритието беше повече от 1мм. , пълнежа беше друг , лепилата бяха други. Някъде към 2003-4 , влязоха в сила други изисквания за лепила , покритие , пълнеж ,кантове , и вече тези материали за мебели , нямат нищо общо като качество и здравина ,сравнено с тези отпреди 20 години. Сета внасяме ПДЧ от Румъния , Полша , Турция , а дъбовия материал го горим в печките , щото едното се работи в седнало положение от клавиатурата , а пък другото се работи с ръце докато си цял ден на крака. Ама нали шарено та му се радваме , нищо , че е рециклирано.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
- 2 likes
Коментар
-
Кухнята е избрана и плота ще е от масовките - термоплот от ПДЧ . Просто на фона на целия ремонт , галимации и оставаща работа , това беше най-неангажиращото и това беше основната причина да се спра на него .
От лятото се занимавам само с този ремонт и меко казано ми писна на оная работа...
Та хубав , лош , колкото изкара...Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеКамък, разбира се! Аз съм вече 25г. с плот от габро и не е мръднал от оригиналния си вид.
Коментар
-
Налага ми се спешно да сменям един плот с мивка.
Технически какък ще е.
Навремето съм поръчвал в София Младост 1А, но не си спомням фирмата и вече ги няма там.
Гугъла не ми казва нищо полезно.
Някой да знае, къде в София, по възможност източните квартали, правят плотове от технически камък?Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Имаше едни на стадион Академик им беше офисът. Ама поръчвах там преди 10 години
П.П. ЕС-КА-ВЕ СТОУН КВАРЦ На Академик саПоследно редактирано от Чавдар (V93); 14-02-22, 16:00.
-
-
Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение... Стария беше от ПДЧ - мазан с яхтен лак, силикон - по учебник. Но водата пак си намира място.
Само трябва да се внимава да не се слагат горещи съдове върху него. Също така при падане на тежки предмети с остри ръбове може да се нащърби.
Дебелината май беше 2 см, като по периферията се прави двоен за да има вид на изглед.
Иначе с проникване на вода проблеми нямам. Добре е мивката да е за монтаж под плота, а не върху него. Така се избягва фуга, в която се задържа влага и гняс.
Към стените - първо уплътнение с някакъв пълнител, а отгоре сложих лайсна от алуминиев профил, залепен с подходящо лепило и над него фугирано със същата смес като плочките.
Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-02-22, 18:39.Ние не сме неутрални!
- 1 like
Коментар
-
Жената ли я избра тая тенекиена мивка?Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Определено предпочитам метална мивка, отколкото технически камък.
Едно, че е по-устойчива на чистене (техническият камък се драска доста лесно) и второ, че трябваше да е задължително за монтаж под плота, а по-голямата дебелина в този случай е минус.
Цената също не беше маловажен фактор.
-
ние също сме с тенекиени и новата пак ще е такава. Като чета проблемите с модерните мивки, не бих си го причинил. От качествена алпака никой не се оплаква.
-
-
Моят плот ще го "произвеждат" поне 10 работни дни. А още не съм го поръчал, щото старият съм го лепил с някакво моментно лепило и още не мога да го сваля без да потроша плочките. А ми трябва да го ползвам за шаблон.
Без кухненска мивка животът не ми харесва, явно ще мина през временен плот.
Та още събирам идеи - всички, които не харесват на Чавдар кухнята, може да постнат своитеDacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар