Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кухненски плот - от какво да бъде ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение

Това което са ти продали в Икея не е било предвидено за кухня .
    точно за кухненски ги продават, но явно не трябва да се мокрят. При мен водата не е проникнала от отвора за мивката, там си е обмазано яко с лепило. По повърхността като остане вода от измити тенджери цяла нощ например и ето ти беля. Отделно се надрасква много лесно с остър предмет. Вече мисля вариант с какво да го покрия отгоре трайно, смяна е немислима - разглобяване и сглобяване на кухнята ще е неоправдано като пари и време.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ikea.JPG
Прегледи:905
Размер:115.9 КБ
ID:6769357

Коментар

Най-добрият плот, който съм имал е от лепен бамбук. Няма никакво финишно покритие и ако се захаби, просто се шлайфа и става нов. От доста време подлагам на изпитание здравината му и не се е предал. Колега от форума, взе изрязаното за мивката парче и го ползва като дъска за рязане. Крайно нечувствителен към вода и изглежда добре.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        и откъде се взима, бързо търсене с гуглето не ми намери такова. иначе дъски за рязане от бамбук ползвам отдавна

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Най-добрият плот, който съм имал е от лепен бамбук.
      Е сега ако кажеш и къде се продава това чудо?
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        От където и да е - лепеното се разлепя, ако се мокри, щото бамбука пие вода и се надува.

• motor_men
        motor_men коментира
        Редактиране на коментар
        Това което се разлепва , пие вода и се надува , му викат ПДЧ и МДФ.

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Опита ми е от бамбукови лепени кухненски дъски. Ако не ги мокриш няма грижа. А МДФ трябва много зор за да пие вода.

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
      Е сега ако кажеш и къде се продава това чудо?
      Купих го преди десетина години от Баумакс, без особено да придирям. Плотът е в навес, почти на атмосферни условия, но се оказа изключително добър и траен. Сега нямам идея откъде може да се купи и дали качеството е същото. Доколкото помня е виетнамско производство.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• cnc82
        cnc82 коментира
        Редактиране на коментар
        Бамбука до колкото знам е доста издръжлив като материал . За такъв плот не се бях сетил , за съжаление май в момента няма къде да се намери...

Имам плот от някакъв камък... зелен е. Прилича малко на тия дето и паметници правят от него. Или е гранит или мрамор, повече си мисля, че е първото. От сок от ябълки и портокали си промени блясъка, протичат някакви реакции, някой с идея как да му върна блясък и да го защитя ???

Коментар

Всеки си казва, пише от неговата си позиция, естествено е, а авторът на темата да си претегли и реши.
        2000-2001 правих основен ремонт на апартамента, в който живеем. Като стигнахме до кухнята се спряхме на горе-долу средна ръка като материали, вкл стандартен масов термоплот. Плотът е ъглов и мивката е много близо до снадката, но до сега никакви проблеми. Вградени котлони, мивка, фурна се ползват ежедневно. Няма механични увреждания по повърхноста на плота, поне до сега.

Коментар

Термоплот на 20-ина години вече не е мръднал. Има на едно място само, но детето е виновно. Съвета ми е да избираш светъл цвят, моят е черен, имитация на мрамор и една прашинка или косъм да има се вижда. Ако имаш пари вземи си камък, но аз лично не виждам смисъл в това.

Коментар

Преди 20 години , пдч , плотове , вратички , се внасяха от немски заводи в Гърция , имаше и качествени италиански плотове Дебелината на покритието беше повече от 1мм. , пълнежа беше друг , лепилата бяха други. Някъде към 2003-4 , влязоха в сила други изисквания за лепила , покритие , пълнеж ,кантове , и вече тези материали за мебели , нямат нищо общо като качество и здравина ,сравнено с тези отпреди 20 години. Сета внасяме ПДЧ от Румъния , Полша , Турция , а дъбовия материал го горим в печките , щото едното се работи в седнало положение от клавиатурата , а пък другото се работи с ръце докато си цял ден на крака. Ама нали шарено та му се радваме , нищо , че е рециклирано.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• tabu_bg
              tabu_bg коментира
              Редактиране на коментар
              Нале сме от тарикат нагоре. Всеки иска да препродава с надценка а не да създаде.. щото то тва работа му викат. Останалите искат да им е ново, лъскаво и евтино .. ии относително здраво, ама най-вече модерно-луксозно... и да: бука отива в печката. Вода се гази, жадни ходим.

Кухнята е избрана и плота ще е от масовките - термоплот от ПДЧ . Просто на фона на целия ремонт , галимации и оставаща работа , това беше най-неангажиращото и това беше основната причина да се спра на него .
            От лятото се занимавам само с този ремонт и меко казано ми писна на оная работа...
            Та хубав , лош , колкото изкара...
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Камък, разбира се! Аз съм вече 25г. с плот от габро и не е мръднал от оригиналния си вид.
              Къде мога да намеря плот от Габро?

Коментар

Налага ми се спешно да сменям един плот с мивка.
                Технически какък ще е.
                Навремето съм поръчвал в София Младост 1А, но не си спомням фирмата и вече ги няма там.
                Гугъла не ми казва нищо полезно.
                Някой да знае, къде в София, по възможност източните квартали, правят плотове от технически камък?
                Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Чавдар (V93)
                  Чавдар (V93) коментира
                  Редактиране на коментар
                  Имаше едни на стадион Академик им беше офисът. Ама поръчвах там преди 10 години

П.П. ЕС-КА-ВЕ СТОУН КВАРЦ На Академик са
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-02-22, 16:00.

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  Благодаря. Стария беше от ПДЧ - мазан с яхтен лак, силикон - по учебник. Но водата пак си намира място.

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                ... Стария беше от ПДЧ - мазан с яхтен лак, силикон - по учебник. Но водата пак си намира място.
                От техническия камък съм доволен. Вече 10 години.
                Само трябва да се внимава да не се слагат горещи съдове върху него. Също така при падане на тежки предмети с остри ръбове може да се нащърби.

Дебелината май беше 2 см, като по периферията се прави двоен за да има вид на изглед.

Иначе с проникване на вода проблеми нямам. Добре е мивката да е за монтаж под плота, а не върху него. Така се избягва фуга, в която се задържа влага и гняс.
                Към стените - първо уплътнение с някакъв пълнител, а отгоре сложих лайсна от алуминиев профил, залепен с подходящо лепило и над него фугирано със същата смес като плочките.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:P1020809.JPG Прегледи:36 Размер:299.7 КБ ID:6817483

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:P1020808.JPG Прегледи:38 Размер:311.7 КБ ID:6817484

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:P1030529.JPG Прегледи:36 Размер:427.7 КБ ID:6817485
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-02-22, 18:39.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

• Krelion
                  Krelion коментира
                  Редактиране на коментар
                  ...
                  Последно редактирано от Krelion; 15-02-22, 22:55. Причина: дублиране на постове...

• Krelion
                  Krelion коментира
                  Редактиране на коментар
                  Значи е грешно проектирана и направена.Хладилник,плот,мивка,плот,печка!

• Чавдар (V93)
                  Чавдар (V93) коментира
                  Редактиране на коментар
                  Рекламации - към незнайния архитект, проектирал през 1970 г. Иначе това какво общо има с темата?!?

Жената ли я избра тая тенекиена мивка?
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Чавдар (V93)
                  Чавдар (V93) коментира
                  Редактиране на коментар
                  Определено предпочитам метална мивка, отколкото технически камък.
                  Едно, че е по-устойчива на чистене (техническият камък се драска доста лесно) и второ, че трябваше да е задължително за монтаж под плота, а по-голямата дебелина в този случай е минус.
                  Цената също не беше маловажен фактор.

• IvanIvanovi
                  IvanIvanovi коментира
                  Редактиране на коментар
                  ние също сме с тенекиени и новата пак ще е такава. Като чета проблемите с модерните мивки, не бих си го причинил. От качествена алпака никой не се оплаква.

Алпаката е направо вечна и винаги изглежда хубава. Дори да се намърля не и пречат силни препарати.

Коментар

• kameno karp
                  kameno karp коментира
                  Редактиране на коментар
                  А ако си направиш и плот и шкафчета от алпака, ехеееее, каква вечност ще настане.

• Чавдар (V93)
                  Чавдар (V93) коментира
                  Редактиране на коментар
                  Свободен си у дома да си направиш мивката от платина, или каквото там те кефи.

Моят плот ще го "произвеждат" поне 10 работни дни. А още не съм го поръчал, щото старият съм го лепил с някакво моментно лепило и още не мога да го сваля без да потроша плочките. А ми трябва да го ползвам за шаблон.
                Без кухненска мивка животът не ми харесва, явно ще мина през временен плот.
                Та още събирам идеи - всички, които не харесват на Чавдар кухнята, може да постнат своите
                Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• kameno karp
                  kameno karp коментира
                  Редактиране на коментар
                  На Чавдар кухнята е необходимо и достатъчно само на Чавдар да си му харесва.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X