Хората имат навика нещо да им омръзва. Това изделие също е от тях. Хиперздравия плот не ща да го гледам 20 години. След 10 години ще сменя цвета на кухнята/всъщност цялата/. Пдч имаш избор на цвят макар и да е най калпавия материал.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кухненски плот - от какво да бъде ?
Свий
X
-
Да и аз не го виждам на сайта, но в магазина в до Ринг Мола в София го имаше последния път като минава от там (поне мострата).
>За слепен плот ли иде реч?
Да слепени парчета дърво . Явно грешно съм разбрал "масив" частта. За мен значи да не е ПДЧ.
За кухненски плот според мен слепените са много по-стабилни. Няма да се усукват, кривят и т.н.
Ако е чист масив - тогава става страшно с мокренето и влагата.
Коментар
-
Да ди кажафи аз, имам и дватахвида плотове, дървен на кухнята и камък гранит на острова. И двата си имат специфики, зървения трябва да де маже с масло периодично, поне един път в годината иначе избелява ( моя е акация слепен) или потъмнява от влагата. Гранитния е пубаво да се имппегнира иначе и той потъмнява въм времето.
Коментар
-
В апартамента сложих от ПДЧ, вече 12 години не е мръднал. Само има едно прогорено кръгче от горящ тиган с масло, ама в паниката жената само там успяла да го сложи. Та не издържат на много високи температури де. Иначе като устойчивост на влага и на надраскване са си супер.
На село при тъщата плота също е от ПДЧ, сигурно е на над 15 години, не знам точно, но със сигурост е по-стар от моя. И там почти без проблем, ама за 15 годии започва да се поизтърква малко по малко на най-използваните места. Обаче са си 15 години, не е малко.
Ако те кефи камъка повече-сложи си такъв, просто ти казвам,ч е и най-простите плотове са си достатъчно добри за ежедневна експлоатация. И в двете кухи пада яко готвене, няма жал...Има ли желание-има и начин!
- 1 like
Коментар
-
Ако трябва да бъда честен , дървения мотив повече ме кефи от камъка ( това за плот точно ) .
Днес говорих пак с моя приятел , фирмата която произвежда дървените плотове - били толкова много заети , че могат за момента да предложат само необработен плот , т.е. трябва сам да си го мажеш ( боядисваш ) с масло , лак и т.н....
Та , след всичко това - май ще е традиционал....
Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Вода в тази воденица добавят и коментарите по-горе, че за 10 години интериора омръзва(най-вече на жената), та смяната с нов е нещо очаквано и нормално.
А ако си наринал една торба пари за гранит ще ти е някак трудно да ги прежалиш.
А ПДЧ-то е вулгарно евтино. Ако не те притеснява сиромашкия вид-няма какво да му мислиш...
-
-
Чакай малко! Тези плотове са равни, нали? Истинският плот е вдлъбнат в мократа си част - ако има такава. А мивката вкопана, както трябва, с гладко преминаване между повърхността на плота и края ѝ.
Коментар
-
При ремонта на кухнята приятел беше сложил неръждаем плот. Бях доста предубеден към крайния резултат.
Наскоро видях какво се е получило, и определено ми хареса.
Откъм стената е подвит нагоре за по-лесно почистване. Ламарината е залепена към масивен плот и при почукване няма типичния звук на "тенеке".
Коментар
-
Съпругата каза неръждаема стомана аз избрах само марката стомана . Огънах и един лист 316 и тя си го харесва .
Коментар
-
Днес се разходих в Стара Загора по големите магазини и шоуруми за кухни , ами тези които бяха с плот от камък определено ми грабнаха вниманието - голяма красота определено !
Реално моята кухня ще е много малка , плота около 2 метра общо , та ще проверя за цената при всички случаи .Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Масовата практика е , да се ползва евтино ПДЧ , щото не се вижда , а и повечето фирми които предлагат кухни , поръчват корпуса на кухнята на голям производител , а той работи с това евтиното. Другата практика е , че страниците на долните шкафове са захванати странично на основата/дъното/ , така цялата тежест пада върху сглобките. За да се подсигурят до някъде , монтират крачетата така , че част от основата на крачето да застъпи вертикалната плоскост на шкафа. Другата глупост е , че за икономия , шкафа няма плоскост от горе , а две тънки бленди от пдч . При положение , че камъка много тежи , и при положение , че се инвестират много пари , и следователно кухнята ще се ползва десетилетия , аз ги правя по следния начин. Работя само с качествено ПДЧ , в пъти е по-здраво на счупване , износване , влага. Страниците стъпват върху основата , като преди сглобяването , пдч-то при среза се намазва с лепило , след завиването на винтовете , сглобката става изключително здрава , без отвори , и е устойчива на вода и влага. От горната част ползвам цяло парче плоскост , така плота ляга на голяма площ. Монтирам качествени крачета , като броя се увеличава поне с 50%. В зоните на мивката и котлоните , разбираемо е по-различно , като в някои случаи се ползва масив , дъб или бук , с цел усилване , и да има на какво да легне тясната част на камъка. Това не ти го казвам за да ти ги правя аз /нямам свободно време поне до пролетта/, а за да имаш някакви изисквания , така , че да не правиш кухня пак след година-две.
-
И аз съм поръчал кухня, но плота ми е 460см. и няма да е от камък по финансови причини. 2018 сложих от Икея само по причина че беше 64см широк и само там намерих размер, но не бих повторил - покритието отгоре е някаква хартия, която от водата избеля и стана на петна.
та, кажете към днешна дата коя марка плотове ПДЧ или каквото там се води си заслужава най-вече от гледна точка на устойчивост.
п.с. понеже е за селската къща, бих залепил и грес за плот, стига да знам каква конструкция трябва да е отдолу.________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениеИ аз съм поръчал кухня, но плота ми е 460см. и няма да е от камък по финансови причини. 2018 сложих от Икея само по причина че беше 64см широк и само там намерих размер, но не бих повторил - покритието отгоре е някаква хартия, която от водата избеля и стана на петна.
та, кажете към днешна дата коя марка плотове ПДЧ или каквото там се води си заслужава най-вече от гледна точка на устойчивост.
п.с. понеже е за селската къща, бих залепил и грес за плот, стига да знам каква конструкция трябва да е отдолу.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Първоначално публикуван от жеко Преглед на мнениеСъпругата каза неръждаема стомана аз избрах само марката стомана . Огънах и един лист 316 и тя си го харесва .
Трябва да се види...
Коментар
-
Аз съм с масивен плот от ИКЕА. От 5 години. Бук, около 40-45 мм, не съм сигурен. Не го пазя и не го подържам, освен първоначално омасляване. Слагам горещо, чукам пържоли и т.н. Около мивката има следи от микроорганизми и се е позацапал тук там, но не много. Така като гледам след още 5 години няма да му е излишна една шкурка и ново омасляване и така ако се поддържа през 5-10 години ще е вечен..., ако не се пипне никога след 40-50 години май доста ще се позахаби, ако е тука форума ще пиша
Стандартен плот - талашит с покритие категорично не бих сложил. Между камък и дърво избрах дървото заради по-лесната покупка, обработка и цена, но най вече за да мога да режа върху него със и без дъска. Ако това не е фактор със сигурност камъка ще се чисти по-лесно и няма да има нужда от поддръжка през петилетка - две.Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар