Гледам судал е 24лв. Не е като да е 240.
Подозирам, че тухлата е гръцка четворка и кухините са доста големи. Дали ще запълни кухината 280мл ще разбера чак като го изстискам вътре.
От един склад за крепежни елементи съм купувал дюбели за тухла, 10х100, или 10х120, може и 8х100 или 8х120мм.
Разтварят се доста добре. Пробиването на отвора се извършва без удар, само с въртене. Обикновено влизат доста плътно в отвора. Навиването на винта се прави със някаква смазка/машинно масло/понякога и вода върши работа, на ниски обороти с едно движение.
По този начин съм монтирал много захранващи табла мерлин жерин, и други за стенен монтаж. Шкафове даже и в кирпич държат доста здраво. В тухла чевторка + 2-3 см. мазилка, този начин на монтаж много рядко ме е подвеждал. Понякога все пак ми се е налагало да правя и експресионизми, някои стари тухли се ронят прекалено много, при пробиването, или пък колегата пробива на удар, и съм навивал тиксо, или набивал клечки отвора, но тва е сравнително рядко 5-6 пъти за 100-120 табла.
Снимай да ги видя тея дюбели.Във кирпич директно навит винт със импакта се къса ....дюбел в кирпич държи в повечето случаи по здраво от тухла.А тиксо на дюбел никакъв ефект...даже и по лошо,особенно ако е електричарското
Подобен казус със същите блокчета, реших, като пробих изцяло стената и хванах нещата с 8мм шпилки, широкополи шайби и гайки. Опитите със всякакви дюбели, вкл химически, свършваха с раздробяване на блокчетата.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Тхлата трябва да е това на картинката. Всеки достатъчно дълъг дюбел за тухла би трябвало да свърши работа.
Проблемът е, че пред тухлата има празно пространство и плочка, а отгоре се монтира камбанка.
т.е. след тухлата има още около 5 см винт в нищото. Дори и да опитам да запълня с нещо, не е ясно колко ще е здраво.
Ще ми трябва 6x150 винт, достатъчно тънък да влезе в камбанката и достатъчно дълъг да държи в тухлата и неръждаем
Тхлата трябва да е това на картинката. Всеки достатъчно дълъг дюбел за тухла би трябвало да свърши работа.
Проблемът е, че пред тухлата има празно пространство и плочка, а отгоре се монтира камбанка.
т.е. след тухлата има още около 5 см винт в нищото. Дори и да опитам да запълня с нещо, не е ясно колко ще е здраво.
Ще ми трябва 6x150 винт, достатъчно тънък да влезе в камбанката и достатъчно дълъг да държи в тухлата и неръждаем
На тази тухла би трябвало да стане всеки стандартен дюбел с необходимата дължина както каза.
А химическия също е екстра за тая тухла.
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815 https://dvrbg.com/
Крепя държач за душ-слушалка. Крепи се на един винт. Не тежи, обаче имам хора със сръчни ръчички и го изскубаха веднъж.
За химията - гледам че се прави в чорапче, обаче не искам да правя голяма дупка. "Майстора" е дупчил предната дупка между две плочки и може да ги счупя.
Не знам от коя страна на тухлата съм попаднал, но кухината е голяма. 15см бургия не стига до следваща стеничка. Та притесненията са, че няма да запълня кухината с химията.
.....Снимай да ги видя тея дюбели.Във кирпич директно навит винт със импакта се къса ....дюбел в кирпич държи в повечето случаи по здраво от тухла.А тиксо на дюбел никакъв ефект...даже и по лошо,особенно ако е електричарското ....
-Чем занимаетесь по жизни?
-Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
Не е пирон, навива се с торкс. Набиване с чук не става по никакъв начин.
В тухла предпочитам да пробивам без удар, за да е по-плътна дупката. Навиването трябва да става бавно, с ниски обороти с едно движение почти докрай, и след това прилепване.
Коментар