Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранитогрес върху дюшеме

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ако дюшемето не мърда слагай смело ламинат.
    Ламинатът не се лепи, освен на снадките и то със специален силикон, който предпазва фугите от проникване на вода.
    Така направен може смело да се мие с парцала или мопа.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

В кантората на жена ми (стара съборетина, ма нали на центърО) след известно чесане зад врата стигнах до плоскости 5мм мдф, добре фугирани между всяка и завити върху дюшемето по снадките, в краищата поне 15мм фуга, и отгоре дебел балатум. Добре се получи, чисти се лесно и е приятно на ходене.
      Последно редактирано от сто; 15-05-20, 13:44.

Коментар

Лоши отзиви имам за ламината/може би такъв сме си купили/.
        Жената минава със стирка с препарат,т.е влажна само и с течение на времето почна да набъбва по краищата.Освен това като се изпусне чаща с течност,трябва да се действа веднага.
        В кухнята и коридора сме с гранитогрес-и няма проблеми.
        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Преди ламинат и винил дюшемето е хубаво да се стегне, примерно с 1-2 хиляди винтове за под.

Аз отгоре бих сложил ОСБ18мм отново фиксирано добре с винтове за под, над него 8-10мм подложка и ламинат или винил и няма да има ядове.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

• s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            Или хидрофобен шпертплат.

Друг вариант вместо ламинат е трислоен паркет. На сглобки е и не се предполага да отвори фуги. Естествено дърво е и със сигурност е по-приятно на вид и на допир.

В началото помислих, че ще се строи баня, затова е необходим гранитогреса. А защо подновяване на дюшемето не е вариант? Ново, фугирано, лакирано дюшеме се чисти много лесно, отникъде не излиза прах. Но това, за което говоря е на бетонен под, не на гредоред.

Коментар

Има вариант на полагане провери за следните материали - AQUAPANEL® Floor Tile Underlay 1200/900/6 мм. Има ги в България и вършат перфектна работа. Другия вариант е на Dytra но не съм ги срещал тук При двата варианта се лепи с лепило за плочки, разстилат се плоскостите и върху тях се лепят плочките . Има и клипове в тубата как се прави.

Коментар

• uazik
              uazik коментира
              Редактиране на коментар
              Дитра си купих от Германия за тази работа. Освен че е хидроизолатор не позволява и пукане на плочки.Останаха ми навярно към 15 кв.м. Ditra 25

Първоначално публикуван от mitakavk Преглед на мнение
            Има вариант на полагане провери за следните материали - AQUAPANEL® Floor Tile Underlay 1200/900/6 мм. Има ги в България и вършат перфектна работа. Другия вариант е на Dytra но не съм ги срещал тук При двата варианта се лепи с лепило за плочки, разстилат се плоскостите и върху тях се лепят плочките . Има и клипове в тубата как се прави.
            Това вече го предложиха,не четеш.

Аз имам и друго предложение за размисъл към автора на темата и то е :
            Коркови плоскости (шуми+топлоизолация) и мисля ,че много добре ще паднат на обстановката.
            А и аз питам защо не ремонтираш както трябва настоящето с подобрения(фугиране,лакиране)

Коментар

Първоначално публикуван от 19R Преглед на мнение

Това вече го предложиха,не четеш.

Аз имам и друго предложение за размисъл към автора на темата и то е :
              Коркови плоскости (шуми+топлоизолация) и мисля ,че много добре ще паднат на обстановката.
              А и аз питам защо не ремонтираш както трябва настоящето с подобрения(фугиране,лакиране)
              Аз чета не гледам клипчета И никъде не е споменато за аквапанела. Пробвай върши много добра работа.

Коментар

Ами жена ми мрънкаше да правя този ремонт,
                обаче като гледам, че нещата се усложняват, ще се откажа!
                Вече нямам същите сили да правя тежки ремонти.
                Гледам има хубави балатуми, ще ѝ лепна един и толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от mitakavk Преглед на мнение

Аз чета не гледам клипчета И никъде не е споменато за аквапанела. Пробвай върши много добра работа.
                  Не четеш внимателно.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                    Ами жена ми мрънкаше да правя този ремонт,
                    обаче като гледам, че нещата се усложняват, ще се откажа!
                    Вече нямам същите сили да правя тежки ремонти.
                    Гледам има хубави балатуми, ще ѝ лепна един и толкова.
                    Ламината е в пъти по-лошо решение от хубав балатум - дрънчи, драска се, хладен е на стъпване с бос крак. Лошото на балатума е че се къса ако има неравности по пода и ще трябва с нещо твърдо да изравниш дюшемето.

Коментар

Значи стаята е спалнята ми. В нея влизам, правя две крачки и в леглото.
                      Мисля че докато съм жив, балатума няма да се износи!

Коментар

Абе хора! Човека за спалня говори... Какви ремонти какво чудо...
                        Нищо не трябва да се обработва ако ще се слага ламинат. Той си е подвижен - лежи върху една 3-5мм дунапренена подложка и това е..Не се лепи не се застопорява никъде.
                        И не на последно място...Евтин е...
                        Не знам автора къде е гледал ламинат - предполагам в хипермаркетите някъде...Което е грешка - според мен.
                        Има малки специализирани фирми които внасят и продават ламинат.В повечето случаи и с монтаж.
                        Над 20 апартамента така съм направил - отивам в фирмата избирам ламината след консултация с монтажник и давам ключовете... Това е...Те правят всичко.
                        Сега за цените...
                        Не знам как е в града на автора но обикновено в тези специализирани фирми монтажа е или безплатен или се плаща съвсем малко.Условието е да купиш всичко от тях.Е и ламината да е над 18лв на квадрат примерно.
                        Аз обикновено не взимам отстъпка плащам всичко по пълната цена но не плащам монтаж примерно.Допълнителна екстра е че смятат само сложения ламинат - сиреч няма никаква фира или брак.Те си прибират всички остатъци...
                        И една стая примерно около 15 кв по 20 лв излиза около 300 лв+ ъгли лайсни + 100лв+ още 50 разни и това е...
                        Ако не ти харесва на следващата година го махаш и готово.Нищо не повреждаш нищо не променяш - една стая я редят за 2 часа с первазите за половин ден е готова...
                        Сега ако отидеш в хипермаркет --- трябва да правиш всичко сам... мъкни слагай и ако объркаш нещо....
                        Затова само специализираните фирми...
                        П.П
                        Слагам качествен ламинат(той си има класове) и носи на вода мият го с кофа и стирка колко пъти разливаха вода отгоре...нищо му няма... отделно супер вид има...Нито прах задържа нито нищо..Да съветвате за мокети или балатуми?! Все пак един живот живеем...Балатума е морално остарял трябва вид да има пода да те радва...Сега за 100 лева по евтино...

Коментар

Най-голямата глупост е , върху естествен материал да се постави балатум или ламиниран паркет.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Я пак че нещо не разбирам сух под на кнауф ли имаш предвид или "вариант е да се монтира аквапанел , хванат в скарата директно" .
                            Хайде пак провери какво е AQUAPANEL® Floor Tile Underlay определено има разлика

Коментар

• Чавдар (V93)
                              Чавдар (V93) коментира
                              Редактиране на коментар
                              Искаш ли да не се дръвчиш?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X