Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За домашните климатици

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    До: За домашните климатици

    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?p=671047
    Последно редактирано от Peppy; 12-03-09, 08:36.

    Коментар


    • #62
      До: За домашните климатици

      Да налея малко масло в огъня на позагасналата тема.Статията по долу и снимката са от вестник "Позвънете" , броя му от 19.06.09....
      Вече не знам на кого да вярвам - на "разбирачите" или на "препатилите"

      Варненец си получи обратно парите за устройството, което трябвало да води
      до икономии на енергия

      Варненец получи обратно парите си за отоплително електроспестяващо ми-никотелно устройство, чиито параметри се оказват различни от обявените преди сключването на сделката. Оказало се, че разходът на енергия е с пъти по-голям от посочения. Устройството е закупено и монтирано в дома на клиента от варненска фирма.
      Потребителят го включил и след 20 дни работа, когато си получил и месечната сметка за тока и видял значително нарастване на консумацията на електроенергия в дома си. Той се заел за изчисли разхода на енергия на устройството. По разчети на фирмата, дадени като данни в предварителната информация за продукта, било записано, че уредът трябва да изразходва от 5 до 40 киловата за едно денонощие. След като си направил рекапитулация, човекът установил, че устройството консумирало по 4 киловата електрическа енергия само за един час и 96 киловата за 24 часа. Освен това този разход на елек-
      тричество бил отчетен при външна температура около нула градуса, тъй като засичането, което човекът е направил, станало през зимния сезон. Парадоксалното е, че консумацията за едно денонощие от 5 до 40 киловата електрическа енергия, която било дадена, като показател от фирмата, трябвало да е валидна за външна температура минус 20 градуса. Оказало се обаче, че при температура около нулата за 24 часа устройството изразходвало два пъти и половина повече от посоченото.
      Другото несъответствие по отношение на информацията за консумацията на енергия било, че при разход до 40 киловата електрическа енергия и външна температура минус 20 градуса в помещението трябвало да се достигнат 22Традуса температура на въздуха при апартамент 120 квадратни метра. Човекът заявил, че при все че неговият дом е на половината от този размер - едва 60 квадрата, температу-
      рата на въздуха в стаите не достигала дори и 20 градуса.
      Тъй като закупеното устройство не отговаря на предварително договорените параметри, потребителят изявил желание да се откаже от него. Той се обадил на търговеца на посочения в сайта на фирмата телефон и му съобщил, че иска разваляне на сделката - да му върне устройството и да си получи обратно заплатената сума от 1330 лв. Управителят на фирмата дал съгласието си за това, като направил уговорката, че ще му изплати обратно въпросната сума на вноски за три месеца съответно в два последователни по 500 лв. и в последния - останалите 330 лв. Потребителят изчакал търпеливо да измине един месец от разговора им и след като не получил нищо от търговеца, преценил, че са го е излъгали и потърсил съдействието на Комисията за защита на потребителите. След като контролният орган се намесил, варненецът получил обратно цялата сума.




      Коментар


      • #63
        До: За домашните климатици

        Ми... да мислят като редят реклами. Ако бяха драснали едно тъничко "за сгради с енергиен сертификат", нямаше да връщат пари.

        Иначе аз мога да сложа на полето 4 колчета и да кажа че 100-те кв. м. между тях са ми жилището, температурата ще стане 20 градуса чак март месец, ако ще всички печки от магазина да ми наредят.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X