Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за телевизор Сони, установен проблем, неясен ремонт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за телевизор Сони, установен проблем, неясен ремонт?

Първо бих сменил диодите и после чипа само ако има нужда.

Всъщност по-скоро бих си купил нов телевизор, но при мен няма почти никакво свободно време...

Коментар

Абе трудно е да се даде акъл по нета но описания проблем ми прилича на лоша спойка..
      Точно така се държи тя...и зависи от топлината..
      Точно сега уж пиша труд за спойките и симтомите са точно такива...
      Аз бих препоръчал нагретите места да се очистят с оплетка и да се нанесе нов качествен тинол...
      Не виждам особена причина да се сменя чипа(драйвера за леда).
      Логиката ми е че той си работи и е много малко вероятноста да отказва като се нагрее един вид..Всъщност на 99% съм сигурен че е здрав.
      Съгласно моя "доклад" около 50% от проблемите са лоши спойки...Особено ако има Ронсс отзад...

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
        Що се занимаваш с глупости?

Боклука и нов с удължена гаранция.

И то за 40 "

Под 1000 лв са.

Толкова ли не си цениш времето?
        То локализирането на проблема ми отне по малко време,от колкото писах първия пост.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Питане за телевизор Сони, установен проблем, неясен ремонт?

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          То локализирането на проблема ми отне по малко време,от колкото писах първия пост.
          То добре ама решението и трайноста му са проблемни

По стечение на обстоятелствата се изживяваме сервиз на 300 броя ЛЕД хотелски телевизори Самсунг модел 2012-2017 година вътрешно за кораба ми

Прави се само сбирщайн от няколко до получаване на поне един работещ.

Вервай ми пробвали сме смяна на чипове, диоди и други неща ако случайно на някой му е интересно.

Ми нема смисъл щото не се получава.

Платките са все повече еднодневки от предните модели.
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Ето тук пише даже 15000/20000К

https://www.ebay.co.uk/itm/50pcs-352...0AAOSwlJlaq3nu

https://www.ebay.co.uk/itm/100pcs-LG...4b6d9ffbb9aa6a

8500/30000К :-))))

Но не споря колко точно Келвина са, нито съм ги мерил, нито ме интересува. Купувал съм, сменял съм и става. Това е?
            Последно редактирано от disko04; 04-07-19, 03:16.
            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
              Логиката ми е че той си работи и е много малко вероятноста да отказва като се нагрее един вид.
              Хич не е малка. Първо може да има термозащита (почти всички "силови" чипове имат), и второ - като се стигне до там че на самия корпус му личи че е нагряван яко, какво се случва вътре между кристала и връзките му с основата и с изводите при постоянните цикли горещо-студено, изобщо не е ясно.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз бих боднал сондата на скопа по нисковолтовите захранвания и DC-DC конвертора на подсветката, за да се види дали електролитните кондензатори още кондензират или от тях е останало само алуминиево канче с изводи...
                Идеята е следната - ако захранванията не са наред, и са с големи пулсации, няма причина да се очаква останалата електрика в ТВ да се държи адекватно.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

И аз бих проверил първо електролитите. На окъсил светодиод досега не съм попадал. На тоя чип не може ли да му се пригоди някакво радиаторче, гледам място има достатъчно?
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    И аз бих проверил първо електролитите. На окъсил светодиод досега не съм попадал. На тоя чип не може ли да му се пригоди някакво радиаторче, гледам място има достатъчно?
                    Отдолу на чипа има метална подложка, запоена към платката. Платката му е радиатор. Отгоре ефекта ще е маргинален, ако изобщо - радиатора може и да се понагрее, ама между него и кристала има поне милиметър пластмаса.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Най-често за тоя тип чипове радиатора се слага от долу на платката. Ползват се via-та (който прави платки ще се сети к'во е това) за да отведат топлината към долният край на платката. Но има и изключения.

Препоръчаната практика е тия чипове да се запояват/разпояват с допълнително устройство което да подгрява платкат от долу. Ама до сега и без такова устройство не съм имал проблем при разпояване с топъл въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        В повечето случай, преди да прекъсне някой от светодиодите и подсветката да угасне тотално един или два са дали накъсо и са натоварили останалите. В този телевизор кръговете са 6 както пише в PDF-а (мисля така да беше) защото това е смарт LED, тоест контрастта се управлява и чрез контрол на подсветката. Тези драйвъри обаче имат защита и следят тока на всеки от кръговете и ако някой кръг се дъни те гасят всичко. По принцип защитата им може да се изключва (по чипа в гугъл се търси начина) и ако се направи може визуално да се установи къде е дефекта.

Коментар

Ако 1-2 диода са окъсили, това би угасило цялата група, защото ще ги шунтира, ако не и всички заради защитата в чипа. Няма как да товарят останалите, защото тока тече през най-малкото съпротивление. Как се изчислява тока в част от веригата - законите на Кирхоф. Нямам особен опит със светодиодите, но за 20-30 г. откак имам среща с тях не съм попадал на окъсил. Нещо не ми се връзва твоята теория.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Моето е практика, не теория. В повечето телевизори има само един кръг от около средно 40 светодиода в звисимост от размер, модел и т.н. които са свързани последователно, всичките, та възможност за шунтиране няма.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                              Моето е практика, не теория. В повечето телевизори има само един кръг от около средно 40 светодиода в звисимост от размер, модел и т.н. които са свързани последователно, всичките, та възможност за шунтиране няма.
                              Според дейташита, има 6 изхода лед драйвера
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Прочети ми първо по горния пост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X