Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Едноетажна къща от кирпич.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Благодаря за съвета. Относно основите, стената на която съм бутнал сълмата и лявата на нея нивото на пръстта в двора е по - високо и за това кирпича е близо до земята, което не е добре. Дясната страна е плочник и е по - ниско, там личи цокъл висок до коляно и 5-6 см издаден от стената в страни, по което съдя е каменна основа еднаква на всякъде. От плочника има три стъпала и външна тераска и от нея се влиза в къщата. Но си прав, това съм го правил и друг път, ще разкопам на 20-40 см на долу покрай основите с правата лопата да ги огледам. Мога да поставя Ел. заварена мрежа 4 или 6 мм, кофраж на 5-6 см. от стената на 50 - 60 см. висок от терена и да залея със пясък и дребен филц и цимент 3:1, може и по - силен за по здраво. Даже и друго се сетих само да имам време. Под нивото на пръстта от основите як бетон на горе зидам кокали на 5-6 см. отстояние от стената и като стегне е готов кофраж и заливам с разтвор. Вярно казваш сезона на жътвата наближава и някои я балират, а други умишлено я секът сламата и не я прибират, тамън за мене .

Коментар

• На повечето къщи от този модел основите са зидани с камък но с глинен разтвор,
      Като здравина са се доказали в времето
      Дори и тези с мазета пак са така!
      Има и с хоросан което е по добре,
      Но било скъпо за времето си,
      За да под дадът трябва не дъжд и сняг, а Наводнение..
      Ако си решил да заздравяваш,, Кофраж, мрежа бетон.
      Измазването за което говорих е с цел
      За влагата (особено капилярната) която върви на горе. Стига да не са нарушени някъде! Също е препоръчително и
      1 обмазна хидро. Изол върху....,, Преди
      ХРС и заравянето.!
      Щом си го правил значи си наясно..
      Да ЖИВЕЕШ означава да се БОРИШ!
      Робът се бори за СВОБОДА , А свободния за СЪВЪРШЕНСТВО!

Коментар

• Мислех да продължа със снимките до
        Завършенето положение на новия "сайвант,,,, "
        НО май ПРИКЛЮЧИХ с темата и със писането.
        АКо някой го интересува нещо, да пита
        На лични,, ще отговоря на всеки.
        Желая успех на всеки захванал се във
        Строителството и ремонтите.....!

Да ЖИВЕЕШ означава да се БОРИШ!
        Робът се бори за СВОБОДА , А свободния за СЪВЪРШЕНСТВО!

Коментар

• Skorpion_BG
          Skorpion_BG коментира
          Редактиране на коментар
          И що така? Пиши , интересно е!

• Може ли дa споделиш колко квадрата е къщата и колко дървен материал изразходихте

Коментар

• Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение

Благодаря , само да вметна че имам книгите на Вълчанова и Георгиев ,трябваше ми съвсем практически опит.
          Здравейте, бихте ли ми казали от къде мога да закупя книгата "Земно строителство" на арх. Варвара Вълчанова. Попаднах на безплатна книга на арх. Георги Георгиев („Строителство с естествени материали – традиционни практики и съвременно приложение”). За тези книги ли става на въпрос? Благодаря предварително!

Коментар

• Да , това са книгите . Потърсете в момента на арх. Вълчанова къде се продава книгата , че оттогава мина доста време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X