От: Газифициране на еднофамилна къща
Здравей колега!Първо подмених всички тръби с ППР,направих системата затворена,сложих група за автоматично допълване и допълнителен мембранен разширителен съд.Газовия котел го подвързах успоредно към колекторите за топла и студена вода така че и двата котела могат да работят едновременно/има лек пениз-когато работи газовия котел,помпата на другия котел е добре да се спира защото бърка работата на помпата на газовия котел/.Стария котел си има помпа,контактен термостат и автоматика.Къщата е мазе,два етажа и висок таван.Не е санирана,дограмата е алуминий,ПВЦ и дърво,Квадрати на етаж 80.
Зидарията е с плътни единички.Отвън не е измазана!!!Като хвърлях кюмюр горях 50 кг.донбас и малко дърво в нй-студените дни/стойност около 20-25лв на ден/.Мисля да се доближа до тези стойности особено при сегашните намалени цени на газта.В бъдеще предвиждам подвързване на соларен панел към системата и икономията ще нарастне.Само че инвестицийката е колкото досегашната ми система-панела,бойлер с послойно пълнене и съответната автоматика отива към 4-5К.
Първоначално публикуван от Asen Kushlev
Преглед на мнение
Зидарията е с плътни единички.Отвън не е измазана!!!Като хвърлях кюмюр горях 50 кг.донбас и малко дърво в нй-студените дни/стойност около 20-25лв на ден/.Мисля да се доближа до тези стойности особено при сегашните намалени цени на газта.В бъдеще предвиждам подвързване на соларен панел към системата и икономията ще нарастне.Само че инвестицийката е колкото досегашната ми система-панела,бойлер с послойно пълнене и съответната автоматика отива към 4-5К.
Коментар