Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Временно закърпване на течове от панелен таван

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Временно закърпване на течове от панелен таван

Обсъждате стара и неправилна поредица от действия. Не се започва с ремонт, а със свикване на общо събрание. Може и по задължение. Съседите вече са длъжни, не е по желание/възможности.
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
      Обсъждате стара и неправилна поредица от действия. Не се започва с ремонт, а със свикване на общо събрание. Може и по задължение. Съседите вече са длъжни, не е по желание/възможности.
      От това ти мнение са актуални само първите две изречения. Съседите са длъжни, да ама ако искат. Единственото бързо решение е да се ползва сумата, която се събира точно за такива случаи като част от месечната такса за общи нужди. Само дето домоуправителят трябва да има дупе да се озъби на евентуалните несъгласни, както и самият той да е съпричастен на пострадалите.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
        Е, какво ще стане на това Общо събрание, ако изобщо се проведе ? Това ще стане:
        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        ... трябва решение на цялата "етажна собственост", а неплащачите винаги формират мнозинство.
        Ще кажат да се оправяш сам, на тях нали не им вали отдолу, ще почнат да увъртат в стил "дайте да проведем една обществена поръчка за най-тънка цена" или ще се завайкат колко са им скъпи лекарствата, как сите са инвалидЕ и немат парЕ за леб, пък ти покрив искаш... В този филм съм участвУвал многократно. Майка ми живее на последен етаж в тухлен блок ама с някакъв "експериментален" плосък покрив от 1965 г., сестра ми живееше в едни от първите панели в "Зап. парк" пак на последен етаж, бил съм и председател на домсъвет в панелката, където живея и от последните етажи ревяха, че им тече. Трябва да плъзне по стените водата, да стигне поне три етажа по-надолу, да почнат да им се свличат тапетите и латексът по стените, да им гърмят електроинсталации, за да проимаш "сподвижници" в каузата. Дотогава ще си си ремонтирал покрива сам, щото на мокро и без ток не се живее
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Пламен Янков Преглед на мнение
          10 кг. са 25лв. Щом миналата зима е свършило работа, значи и сега ще свърши. Още повече, че ще намажете върху стария слой изомакс и няма да има разлики в температурните разширения на различни материали. За временно закърпване на положението, това е най-евтиния и бърз начин.
          Както казах миналата година са минати дължините над стените 4 стени по около 6 метра дълнина на стена и дебелина на ивицата към 30 см. За да се мине това отиде 25 кг чувал и 10 кг кофа само за 1 слои.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            Както казах миналата година са минати дължините над стените 4 стени по около 6 метра дълнина на стена и дебелина на ивицата към 30 см. За да се мине това отиде 25 кг чувал и 10 кг кофа само за 1 слои.
            Всяка година ли правиш покрива ? Отдолу излиза като свързана тази тема:
            Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            Искам да се консултирам със знаещите относно евтин вариант за ремонт на покрив на панелен блок, на принципа "направи си сам" (без майстори).
            Ще е добре да споменавате и материали, цена и разход на кв/м, за да мога по добре да се ориентирам...
            Покрива е 70 квадрата и изолация още от едно време, (асфалт с чакъл отгорв ако не греша)...
            Предполагам, че варианта ще е със някоя от новите течни "мазилки" понеже за всичко останало се изисква много майсторлък + специфични инструменти, горелки и т.н.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ами не ми е била идеята да го правя всяка година, но явно така се получава...

Коментар

Страница и половина само те "хранят" - ползвах течна гума за къс "временен" ремонт, звънни след 11.00ч.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Чавдар е прав, че почти задължително ще имаш ядове със съкооператорите. Вариант е, ако можеш да си го позволиш, да наемеш фирма (или няколко, ама препоръчвам да са истински, а не бригада "Бай Мангау и сие", щото това са пари на вятъра. Ние така правихме в 2 поредни години ремонт на покрива), която да направи оценка и да даде оферта за ремонта. Представя се на събрание на входа и ако се одобри се определя сумата, която всеки апартамент трябва да внесе. Ако има такива с готови пари, добре дошло за теб. Събирате колкото съберете и правите ремонта. Разликата доплащаш ти и после чакаш с години докато си събереш дължимото.
                  П.П. Niki Turbo D с това си вади хляба. Питай го на ЛС за акъл.
                  П.П.П. Дяда му, не знам дали си живял в панелка, ма ще се изумиш как водата налира невероятни пътища да прокапе където не я очакваш. Преди години умник-комшия от съседния вход на 4-ти етаж решил да свали радиатор. Ама не източил системата (щоту нал' е лЕто и парно нЕма) и беше направил такъв гьол, че можеше да организираш регата в него. Протече при мен, на диагонал, а у комшиите под него нито капка. Пак така преди години живеех на 11 етаж. Една вечер почна да ми пляска точно върху тонколоната от тавана. Наводнението беше на 13-тия етаж, а на 12-ти нямаше и петънце влага. Та панелките искат сериозен подход и голяма доза късмет ....
                  Последно редактирано от kuzdov; 12-09-15, 23:47.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Временно закърпване на течове от панелен таван

Аз бих предложил на колегата да постне няколко снимки от покрива включително от близък план.

Принципно проблемните места са около комините и по края на покрива там където е водосбора.
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Къде влиза вода през покрива е едно, а къде се разлива в подпокривното пространство и в кой апартамент избива, е вторият въпрос. Затова, както писаха по-горе, се прави покривът над твоя + двата съседни апартамента + над стълбищната клетка.

А по въпроса за сериозните фирми - бизнесът с покривни хидроизолации е ако не 100 %, то 99,9 % "ромски". Каквато и фирма да избереш, ако ще АД или холдинг някакъв да бъде, най-много да е на костинбродския Илия Илиев от ДРОМ или на Цв. Кънчев (Дон Цеци) Последно, пък и минаха цели три години без теч (брях ?) с много питане, препоръки и т.н., майка ми и навилите се съседи от двата съседни апартамента намират някаква "Хидро-мидро-изомат Инженеринг" ЕАД с изпълнителен директор (примерно) инженер Иван Драганов. Уговарят оглед и идва един добре облечен, ама черен като катран циганин и (явно физиономиите на клиентите са били показателни) с широка усмивка им казал: "Вижте, НЯМА да намерите друг да ви оправи покрива и да не е циганин ! Въпросът е дали ще го оправи наистина или само ще ви вземе парите ! Дайте да се кача горе, да огледам и да ви пиша писмена оферта и проекто-сметна документация ! А ако не вярвате, че аз съм инженер Иван Драганов, моля - ето ми личната карта, ето ви и диплома от ВИАС, ето ви и референции от 10 западни производителя на покривни изолации..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                        Аз бих предложил на колегата да постне няколко снимки от покрива включително от близък план.

Принципно проблемните места са около комините и по края на покрива там където е водосбора.
                        +1
                        Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                        GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Къде влиза вода през покрива е едно, а къде се разлива в подпокривното пространство и в кой апартамент избива, е вторият въпрос. Затова, както писаха по-горе, се прави покривът над твоя + двата съседни апартамента + над стълбищната клетка.

А по въпроса за сериозните фирми - бизнесът с покривни хидроизолации е ако не 100 %, то 99,9 % "ромски". Каквато и фирма да избереш, ако ще АД или холдинг някакъв да бъде, най-много да е на костинбродския Илия Илиев от ДРОМ или на Цв. Кънчев (Дон Цеци) Последно, пък и минаха цели три години без теч (брях ?) с много питане, препоръки и т.н., майка ми и навилите се съседи от двата съседни апартамента намират някаква "Хидро-мидро-изомат Инженеринг" ЕАД с изпълнителен директор (примерно) инженер Иван Драганов. Уговарят оглед и идва един добре облечен, ама черен като катран циганин и (явно физиономиите на клиентите са били показателни) с широка усмивка им казал: "Вижте, НЯМА да намерите друг да ви оправи покрива и да не е циганин ! Въпросът е дали ще го оправи наистина или само ще ви вземе парите ! Дайте да се кача горе, да огледам и да ви пиша писмена оферта и проекто-сметна документация ! А ако не вярвате, че аз съм инженер Иван Драганов, моля - ето ми личната карта, ето ви и диплома от ВИАС, ето ви и референции от 10 западни производителя на покривни изолации..."

Може би не сте прав, поне според мен. Лесен начин на отсяване на изпълнители - искайте гаранционна удръжка в договора, но след като са Ви дали оферта..............примерно 5-10% за 12 месеца.
                          Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                          GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                            Може би не сте прав, поне според мен. Лесен начин на отсяване на изпълнители - искайте гаранционна удръжка в договора, но след като са Ви дали оферта..............примерно 5-10% за 12 месеца.
                            Е, па циганската "... инженеринг" фирма точно това беше предложила. И покривът вече три години държи, ще видим нататък. Просто "изпълнителният директор инженер Драганов" обяснил, че в този бизнес (покривни изолации) на НЕ-цигани е много трудно да попаднеш, според него 100 % от пазара се държи от "ромски бизнесмени", независимо как се казват, как изглеждат и какви са им фирмите.

Коментар

Малко по-нагоре ти писаха кой колега с това се занимава. Не ми прилича на циганин, а основната му дейност е ремонт на покриви
                              При мен на оглед дойдоха тримца от фирмата му - и те не бяха църни...

Да търча ли тото да пускам?
                              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Не знам по Софето как е, но за Варна познавам лично поне 2 коректни професионалисти в този бранш, българи.
                                Леле какви ужасии са ми разправяли за изпълненията на мургавите . Например - дъсчена обшивка за покрив с НЯКОЛКО пирона на скат, рулонна на плосък покрив само развити рулата и тук-там лепнати с горелката, 6м улук само с 2ДВЕ скоби! и тн...
                                Ама пусти тарикатлък, дай да минем по-тънко, пък после излиза двойно и тройно по-скъпо. Това последното не се отнася за автора на темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X