Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново за климатик-какъв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отново за климатик-какъв

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    E да, ама хората гледат да са лекички, зер няма за скрап да ги дават я А върви обяснявай, че за да работи му трябват 3 реда топлообменник, който е от медни тръби, пък медта тежи... Какво има в едно съвременно 21-килограмово външно тяло с претенции за 12-ка? Освен тежката марка отгоре
    Има добре и лошо направени топлообменници. Не всичко е маса.

Коментар

Добър ден.
      Моля за съвет, предстой ми закупуване на климатик. Помещението е 21кв. м. с нова пвц дограма и гипс-картон с вата на външните стени и таваните. Кубатурата му е 48.3куб.м. Основно ще се ползва за отопление. Апартаментът е на последен етаж, над него е плоча и след това покривът.
      Изискванията ми към климатикът са да бъде максимално икономичен и тих. Имам две предложения между, които се колебая:
      Fuji Electric RSG12KGTA
      цената е със 150лв. по ниска
      Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE търговецът каза, че старият фреон е по-добър при отопление и за това помещение, ще е по-подходящ. Знам, че единия климатик е 12 а другия 9 и не съм сигурен трябва ли ми 12.
      Моля за съвет, тъй като нищо не разбирам от климатици и никога не съм работил с такова чудо. Малкото ми посещения на места където се отопляват с климатик, впечатленията са ми лоши - шумни, духат и краката винаги са студени.
      Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от vwwr Преглед на мнение
        Добър ден.
        Моля за съвет, предстой ми закупуване на климатик. Помещението е 21кв. м. с нова пвц дограма и гипс-картон с вата на външните стени и таваните. Кубатурата му е 48.3куб.м. Основно ще се ползва за отопление. Апартаментът е на последен етаж, над него е плоча и след това покривът.
        Изискванията ми към климатикът са да бъде максимално икономичен и тих. Имам две предложения между, които се колебая:
        Fuji Electric RSG12KGTA
        цената е със 150лв. по ниска
        Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE търговецът каза, че старият фреон е по-добър при отопление и за това помещение, ще е по-подходящ. Знам, че единия климатик е 12 а другия 9 и не съм сигурен трябва ли ми 12.
        Моля за съвет, тъй като нищо не разбирам от климатици и никога не съм работил с такова чудо. Малкото ми посещения на места където се отопляват с климатик, впечатленията са ми лоши - шумни, духат и краката винаги са студени.
        Поздрави!
        Аз бих заложил на по-големия. С него си гарантираш топлина и при - 20 гр. навън.
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
          Хитачи вече отдавна не е Японско а подразделение на китайците от Хайсенсе.
          Нормално
          Не знам на кое му се казва "отдавна'...
          На 4-та страница в темата бях писал за новото (тогава) Хитачи.Близо 3 години по-късно не съжалявам и за секунда за тази покупка - все още е в гаранция, та да не избързвам...
          Иначе е тих, мощен и икономичен до момента.Ще го видим занапред.Ако и когато има някакъв проблем - обещавам пак да пиша.
          Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
          0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
            Не знам на кое му се казва "отдавна'...
            На 4-та страница в темата бях писал за новото (тогава) Хитачи.Близо 3 години по-късно не съжалявам и за секунда за тази покупка - все още е в гаранция, та да не избързвам...
            Иначе е тих, мощен и икономичен до момента.Ще го видим занапред.Ако и когато има някакъв проблем - обещавам пак да пиша.
            Пиши и без да има проблем. Кой модел точно ползваш, как се държи на охлаждане и отопление, и някакви примерни сметки, ако си правил ?

Аз съм 8-ца и 14-ка, като втората ми продадоха за японска (което не ме интересува) и за 10г. никакви проблеми, с изключение на един, ама той беше следствие на кофти монтаж за който си бях виновен аз.
            На охлаждане миришат тока, но при отопление не е така, ама и къщата ми има много забележки които ще се решават радикално.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Фуджицо са хубави машини...ако разликата между цените 9-ка и 12-ка е малка, по-добре 12-ка....а новия, така наречен фреон е R32, адски скъп и безсмислен според мен, освен това и взривоопасен.
              Поздрав и успех

Коментар

Аз се топля с две митсубишета, зимата не ги гася, ток плащам по 15/20лв. на климатик.
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                  Аз се топля с две митсубишета, зимата не ги гася, ток плащам по 15/20лв. на климатик.
                  Бре. Сигурно и ток продаваш от тях ....

Коментар

Ако си ги нагласил на 18-19 гр температура съм съгласен. В противен случай не знам как го постигаш този разход.

Пп. Аз се топля с едно Mitsubishi и един Sharp, 9-ка и 12-ка.Средния разход на машина в най-студените месеци ( януари и февруари) около 50 лв.
                    Който търси , намира !
                    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Fujitsu ASIG12LMCA,две години без никакви ядове.
                      Топли и охлажда добре,колко ток харчи не ме интересува.
                      А другият който работи вече 10г. без профилактика е Панасоник.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0053.JPG
Прегледи:1
Размер:137.5 КБ
ID:5796322
                      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                        Бре. Сигурно и ток продаваш от тях ....
                        Какво ти пука, нали не ми плащаш сметките. Яша
                        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Говоренето на глупости също не ти ги плащам. Добре се оправяш като чета...

Коментар

Какво ти пука, нали не ми плащаш сметките. Яша
                            Колега, 15/20 лева за ток е удивителен разултат за постянно работещ климатик в редовно обитавано помещение... Нормално е да има известен скептицизъм. Би ли дал подробности?

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                              Колега, 15/20 лева за ток е удивителен разултат за постянно работещ климатик в редовно обитавано помещение... Нормално е да има известен скептицизъм. Би ли дал подробности?
                              Прав си.
                              Притежавам супер хипер Даисекай с КОП 6.7 от доооста години.
                              Да речем около 2008 сметката само за климата (има си функция електромер) при отопление беше нещо като 50 лева в най студеното.
                              20-30 лв. значи или изолация по 35 см и пасивна къща или омагьосан електромер
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                                Пиши и без да има проблем. Кой модел точно ползваш, как се държи на охлаждане и отопление, и някакви примерни сметки, ако си правил ?

Аз съм 8-ца и 14-ка, като втората ми продадоха за японска (което не ме интересува) и за 10г. никакви проблеми, с изключение на един, ама той беше следствие на кофти монтаж за който си бях виновен аз.
                                На охлаждане миришат тока, но при отопление не е така, ама и къщата ми има много забележки които ще се решават радикално.
                                Трябва да му изровя документите, точният модел не го знам наизуст.
                                На охлаждане трябва да се внимава с него, защото за много кратко време прави студ.Лятото го държа на 25С, на 40% скорост на обдухване.Зимата го държа на 26-7-8С, също на 40% скорост.Примерни сметки мога да дам за всички електроуреди, само за него - не.Грубо лятото 50-ина лева (климатик, печка, котлон, пералня, хладилник, осветление, ТВ, компютри, зарядни и бойлер), зимата грубо 150-160-170 (включва всичките неща плюс два конвектора на Adax)
                                Харесва ми, че няма никакви миризми, странични шумове, вибрации и т.н. , а външното тяло е на 1,5 метра от възглавницата ми.
                                Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                                0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X