Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново за климатик-какъв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отново за климатик-какъв

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Ами това му е рамката, която държи тръбите и затова е желязо. Би трябвало да е покрита, но ако прекаляваш с почистванията, особено с химическите. . .
    Там лятно време има конденз. Непрекъснато. Не си представям какво покритие ще му устои. Просто не трябва да е способно да ръждясва.

Коментар

Ами това му е рамката, която държи тръбите и затова е желязо. Би трябвало да е покрита, но ако прекаляваш с почистванията, особено с химическите. . .
      Преди мноооого години имах едно инверторно LG. Като хладилна техника беше супер, но софтуерът му беше писан от олигофрени. За над 10г. експлоатация, не успя да ръждяса на същото място. А съвсем доскоро заемаше челното място в класацията ми за най-смотан климатик...

Всъщност, ако не се лъжа, това май е първия климатик който виждам да ръждясал там.
      Не бях обърнал внимание, но вчера докато рисайзвах снимката, ми направиха впечатление и остатъците по тръбите след заваряването им. Можеха да вложат малко усилия и в почистването. Много се надявам и отвътре да не изглеждат по същия начин... Да са пуснали ментета на Мицубиши...?

Все тая, при първи по-сериозен дефект, ще посети кофата или продавалника. След това ще забраня на тая фирма да прекрачва прага на дома и офиса ми.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ako ги взимаш за вдигане на шум - да, но все пак идеята на климатика е топлообмен, а той се извършва най-вече чрез медни топлообменници.
        Искаш да кажеш че Фуджицу не знаят да правят климатици ли? Имам един руски, прозоречен, пълен с мед и железо, да го бартеросаме за което и да е фуджицу а?
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Различни са покритията, но на всички там е желязо. ЛГ имаха едно жълто покритие, с което бяха горди. Иначе всичко се прави на едно място, защо да очакваме големи разлики в качеството?
          Това беше към Ицо, а Даскалов явно си е купил Фуджицу и сега нема по-добро от неговото, ама не ми се спори. И аз си имам такова и не е лошо, ма не е чак като неговото
          Последно редактирано от Паджеровод; 19-09-17, 11:37.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            ... Да са пуснали ментета на Мицубиши...?
            Има едни доста разпространени MitsubiChi.

Отделно че самите Мицубиши са две фирми и едната прави значително по-читави (и скъпи) климатици.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Има едни доста разпространени MitsubiChi.

Отделно че самите Мицубиши са две фирми и едната прави значително по-читави (и скъпи) климатици.
              Ако беше МицубиЧи, сега май Осака, щях да го преглътна.
              Ама ми го продадоха за Мицубиши тежка железария, и по него навсякъде така пише...

И коментаторите...

Коментар

Ако беше МицубиЧи, сега май Осака, щях да го преглътна.
                Ама ми го продадоха за Мицубиши тежка железария, и по него навсякъде така пише...
                Ако работи добре, не му се заглеждай толкова в ламарините. Например Хитачи от средния им клас изглежда перфектно направено, но може да ти скъса нервите с тъпи номера.

Коментар

• Отново за климатик-какъв

Ако работи добре, не му се заглеждай толкова в ламарините. Например Хитачи от средния им клас изглежда перфектно направено, но може да ти скъса нервите с тъпи номера.
                  Хитачи вече отдавна не е Японско а подразделение на китайците от Хайсенсе.
                  Нормално
                  Land Rover Discovery II, V8 4.0
                  VW Golf VI variant
                  Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Викаш, да купя преобразовател на ръжда, да го навюртя хубаво, и да не се занимавам...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                      [ATTACH=CONFIG]930253[/ATTACH]
                      [ATTACH=CONFIG]930254[/ATTACH]
                      [ATTACH=CONFIG]930255[/ATTACH]

....е те тва ми изпрати.....
                      Трябва да е добра фирма.Има много хлдилни микробуси оборудвани с това лого.
                      Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Викаш, да купя преобразовател на ръжда, да го навюртя хубаво, и да не се занимавам...
                        Не съм кавал такова нещо После ще го дишаш а и не знам как ще действа на спойките на медните тръбички в близост. Работи ли нещо. . .

Коментар

Различни са покритията, но на всички там е желязо. ЛГ имаха едно жълто покритие, с което бяха горди. Иначе всичко се прави на едно място, защо да очакваме големи разлики в качеството?
                          Това беше към Ицо, а Даскалов явно си е купил Фуджицу и сега нема по-добро от неговото, ама не ми се спори. И аз си имам такова и не е лошо, ма не е чак като неговото
                          Много си далеко от истината по отношение на Даскалов! Аз от климатици не разбирам, нито робувам на марки! Преди 7 години започнах да се отоплявам на климатици и тогава се допитах до приятел който ползваше климатици от по рано, той ми препоръча конкретния модел на дженерал за парите с които разполагах ( трябваха ми 3 броя). Ами 7 безпроблемни години минаха от тогава включая миналата с ненормално ниските температури. Затова когато ми потрябва четвърти климатик проучвах, питах, разпитвах и за тия пари дето имах пак фуджицу избрах! Ами има по хубави, по скъпи ама по хубав и по евтин или поне на тия пари не намерих! Такива са ми възможностите, такива са и възможностите на града в който живея! Във Варна леля ми ползва някакви японски (внесени от Япония втора употреба) дето са в пъти по добри и евтини ама Варна е Варна а Сандански определено не е Варна нито София и нямам намерение да си купя нещо дето местните специалисти да го гледат като голям камък и да трябва да го пращам на майната си за ремонт заради нещо елементарно!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

• Отново за климатик-какъв

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                            Във Варна леля ми ползва някакви японски (внесени от Япония втора употреба) дето са в пъти по добри и евтини
                            +100
                            Далечната 2008 купих втора ръка Тошиба Супердайсекай модел 2006 година за сумата от 800 лева (цена на Мидея конвеционал по онова време).
                            КОП 6.7 - 9000 бтю в хол 70 кубика на първи етаж с добра изолация.
                            Това нещо ми разби дотогаващните представи за безшумна, безпроблемна работа.
                            Още работи без грижи, включва се Октомври и спира Април, не се разбира че работи сметка около 70-80 лева в най студеното само за него.
                            Докато разните му там ЛГ и Самсунзи на комшиите стават перманентна буца лед зимата моя размразява 2 пъти в седмицата при мъгла и температури около нулата.
                            Външното тяло по размери е като 24000 бтю
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

В последното изречение е скрито кучето.
                              Няма страшно в умирачката...
                              Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                                В последното изречение е скрито кучето.
                                E да, ама хората гледат да са лекички, зер няма за скрап да ги дават я А върви обяснявай, че за да работи му трябват 3 реда топлообменник, който е от медни тръби, пък медта тежи... Какво има в едно съвременно 21-килограмово външно тяло с претенции за 12-ка? Освен тежката марка отгоре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X