Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED - осветление на стая - как се смята?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LED - осветление на стая - как се смята?

Поради малката височина на помещението ми се иска да е по-разпределено осветлението, и затова съм се насочил към лед-ленти.
    Ще поръчам от препоръчаните по-горе юнаци, и после ще докладвам.

Коментар

Преди две години нещо се ударих по главата и подмених цялото осветление с LED. Ефект като разход на ток определено има, по важно е ,че от тогава няма една изгоряла крушка и съответно драмата с подмяната и/след 2-3 месеца напомняне от благоверната/ няма. В осветеност разлика няма по спомен купих крушки с топла светлина.
      Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Такава стая може да осветиш безпроблемно с енергоспестяваща 23 w, 1600lm, която ще ти излезе под 10 лв. Светлината, топла - студена както прецениш... Всичко нагоре си е екстра. С обикновена лед крушка ще ти трябват поне 10-12 w, но цената и ще е почти 2-на.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Поради малката височина на помещението ми се иска да е по-разпределено осветлението, и затова съм се насочил към лед-ленти.
          E заради това и аз поставям такива. Не че ми е малка височината, ама светлината е по- мека, равномерна и не толкова "агресивна". Ако се търси локално концентрирано осветление тогава няма да е добре с ленти. Както бе писано в друга тема - енергоспестяваща крушка вече никогиш (лично мнение!)
          Венцислав Петров
          Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
          Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
          0889 62 8четири 6четири

Коментар

Ами поръчах си необходимото, утре ще пристигнат нещата, и вероятно другия уикенд ще ги поставя.
            Тогава и ще се похваля.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Никаква мода не е. Сметката за входно осветление на блока падна от 70 на 10 кинта, и на всичкото отгоре е поне 2 пъти по-светло, при всички светещи лампи. Преди имаше тук-там по някоя 60 ватова.

Извинявам се, че не е точно по темата, но как се погаждат LED лампите със стълбищните автомати? Защото забелязах, че като изгорят няколко лампи по стълбището и времето на светене се удължава. Един вид времето на светене зависи от товара ..? Трябва ли специален автомат или и със старият (10-тина годишен) ще стане?

Иначе преди 4 години в къщи в стаите смених всички жични крушки с енерго спестяващи 14W Philips, закупени "на примоция" от магазини Триумф в Пловдив по 3-3,50 лв парчето. До сега нито една не е изгоряла. Осветеността се подобри чувствително. Чакам ги да изгорят, за да ги сменя с диодни. Като лумени гледах, че 13W диодна би трябвало да свети като 100W жична крушка - 1100 lm.

Диодните ленти са хубаво нещо, но ме спира цената на захранващите блокове с по-голяма мощност.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Извинявам се, че не е точно по темата, но как се погаждат LED лампите със стълбищните автомати? Защото забелязах, че като изгорят няколко лампи по стълбището и времето на светене се удължава. Един вид времето на светене зависи от товара ..? Трябва ли специален автомат или и със старият (10-тина годишен) ще стане?
                Трябва просто нормален автомат, на който и 20 вата и 2 киловата да му пуснеш, все свети еднакво. В нашия блок автоматите управляваха контактори, например, та със сигурност светенето нямаше никакво отношение към товара.

Сега е със сензорни плафони.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре се погаждат....

При механично вкл/изкл над 15000 цикъла, при електронно - над 50000.....
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Аз забравих да се похваля.

Поръчах си от гореспоменатите компоненти.
                    Премерих, поставих, констатирах, че братята-китайци са дали бонус по 20 см във всяка петметрова шпула.
                    Захраних, пуснах, и се оказа, че за едни смешни пари получих доста повече от очакваното осветление. Абсолютно без сянка, равномерно, меко, и приятно.

Единственото, което ми бодна окото, беше, че в другата стая осветлението е с луминсцентни лампи, и на техния фон топлата светлина от лед-лентите идва с един лек зеленикав цвят.
                    Когато луминсцентните лампи не светят - осветлението е без забележки.

Много съм доволен.

Снимки няма, защото телефона остана без заряд благодарение на щерката - тате, дай да видя само нещичко на твоя телефон, и оттам - без заряд, и без зарядно...

То няма и какво точно да снимам, защото разликата между изходното и настоящето положение е от земята до небето.

Доволен съм.

Препоръчвам!!!

Коментар

Мдам, време е да мислиш за махане на луминесцентното.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Задължително си монтирай и дистанционни за увеличаване и намаляване на светлината.Устройството не е никак скъпо,но пък е изключително практично.На вилата си експериментирах и навсякъде съм с ЛЕД осветление,и съм много доволен.Важното е да монтираш трансформатори поне 150вата,като разбира се съобразяваш и с дължината на лентата.Ако стаята ти е голяма направи ги на два кръга.При мен хола и трапезарията са около 60кв.м и съм ги направил на три кръга.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150628_214624.jpg
Прегледи:1
Размер:96.2 КБ
ID:5671102Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150628_214801.jpg
Размер:92.9 КБ
ID:5671103Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150628_214842.jpg
Размер:93.2 КБ
ID:5671104

Коментар

След като захранването е 150w да разбирам ли че и консумацията е 150 w?

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            След като захранването е 150w да разбирам ли че и консумацията е 150 w?
                            Ми не. Това е максималният товар, който може да понесе захранването. Консумацията ще я разбереш като умножиш дължината на LED лентите по съответната мощност на метър (W/m), която дават за твоята лента. После захранването го избираш по тази мощност, но да е малко по-мощно от това което си получил.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Ми не. Това е максималният товар, който може да понесе захранването. Консумацията ще я разбереш като умножиш дължината на LED лентите по съответната мощност на метър (W/m), която дават за твоята лента. После захранването го избираш по тази мощност, но да е малко по-мощно от това което си получил.
                              Примерно твоята консумация колко е?

Коментар

Ако имаш в предвид консумацията на ток,никаква с оглед и на това какво пространство осветяваш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X