Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED - осветление на стая - как се смята?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LED - осветление на стая - как се смята?

Бос ,пуста мода с тия диоди ...аз в гардеропа от 20 години имам нормални авто ламби с цк ключета ...но и в гаража имам акумолатор за осветление.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

абе, ти като си дойдеш, ще го видиш наживо..
      Офертата ми от преди сто години си е актуална, и ще е актуална още двеста, минимум!

Говорим си за осветяване от ниво inferno dark - до ниво - кво да е, по-добре да е.
      Ама като гледам, май ще туря две - три ламБи от вида КДЕ - Кво Да Е, и ще се реши дерта.

Там, впрочем, консумацията на ток не е интересна.
      Ефективността на осветлението - тоже.
      И никой не се е оплакал, че му е тъмно - това са си мои мераци някакви.

Май си се изясних и за себе си..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Там, впрочем, консумацията на ток не е интересна.
        От как сложих диодни крушки сметката за ток падна с порядък та се изплатиха доста бързо.
        Интересно е че също така се подобри и осветеността.
        Такива на фасунка - т.е. трябва да може да се направи доста по-ефективно при желание
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На това място консумацията на ток се определя от това, колко ме мързи да паля огън на дърва, или да пусна електрическа скара.
          Това става два-три пъти в уикендите за месец.

Та дерта ми е на границата на гевезелъка, ама пък съм длъжен да питам.

Коментар

Два бързи въпроса тогава - напрежението колко В е реално и тая настоящата крушка на колко години е?
            Смисъл може да се окаже че с нова ква да е ще си ти
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не е там дерта - крушките са на по няколко месеца, след тотален ъпгрейд, а напрежението си е - к`вото дойде, ама не е мизерия.)
              Електрожена работи сърцато, с уреда с фул натоварване рядко пада под 200.. яко натоварване...
              Не е от тоците..

Ламба е проблема, ама - баси проблема - май ще го неглижирам. Стотина кинта - за да видя, или да не видя, нещо не ми се дават, просто за експеримента.
              То ракията си върви в балкана, независимо от лумените, или колко ти е тъмно...

Коментар

Аз осветявам една палма с едни ЛЕД тела за градински нужди,10 долара в броя на 110 волта топло бяло.Киснах ги половин час в една кофа да знам,че няма да глътнат водица на третия ден и 4 дни и нощо после светиха на палмата.Ми държат,поръчах още 2 за е така да има,ще си ги на има над барбекюто.

Виж вместо да си играеш с контролери разни дали не ти е далавера 3 градински ЛЕД тела с разпръснато топло бяло дали ням да ти стъпят на далавера.Един кабел,един ключ,3 винта и свети маматсиебало,че и си го връткам къде си искам към палмата.

Конвьртьр тук е по 35 кинта евтиния,за 35 кинта ще взема 7 броя и не кухнята ми и коридора ще свети,това на цената на един Конвьртьр,базикнята по инсталирането му пък съвсем.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Вени, ако искаш ела да видиш при мен как съм се осветил .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Добре де, а как седи естетическия проблем с тия ленти?
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Без да съм прочел всички коментари. 60W волфрамова крушка би трябва да отдава около 600 лумена светлина. Можеш спокойно да я замениш със 6W ЛЕД крушка, за да имаш същото или по-високо ниво на осветление. При това без да се занимаваш с полагане на нови инсталации. Сваляш-слагаш. Ако искаш още повече светлина, може да се обърнеш към LET технология - 7W/800lm, 8W/850lm, 9W/1200lm. Разликата в отдавана светлина спрямо консумацията на енергия идва от различните компоненти в изделието...
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

1. Не гледайте ватове на метър, а лумени на метър.
                        2. Търсете ленти с 5630 диоди - по-нови са и по-ефективни, и с по-добро CRI.
                        3. 2 метра от тия ленти, с обща мощност около 36 вата, светят колкото 2 36 ватови пури от най-ново поколение

...или конкретно по казуса - метър от споменатите (72 диода, 18W, над 2000 лумена на метър) ще свети драстично повече от 60 ватовата крушка. За такава стая ще ти стигнат 2 метра и ще е доста по-светло от сега.

Такава лента обаче трябва да е в профил - лентата е твърда (върху алуминиева платка, дебела около милиметър) и сама не стига за да не прегреят. Ако вземеш нещо със същите диоди и по-малка мощност на метър, ще можеш да опънеш повече метри и да си я лепиш както ти е кеф.

За информация, в един и същ плафон, нещо като 6-7 вата лента свети колкото 60W крушка. Такова си имам в коридора. 9 вата свети колкото 23 вата енергоспестяваща - това ми е в другия коридор. нормален размер хол, със светлина, достатъчна за бродиране, се осветява с 4x9W диоди с ефективност около 120-130 лумена за ват.

...диод с под 100 лумена на ват не признавам за добро решение. 5630 диодите са над 100 лумена за топло бяло, ако на максималната си мощност, и доста над, ако на по-ниска мошност.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                          Бос ,пуста мода с тия диоди ...аз в гардеропа от 20 години имам нормални авто ламби с цк ключета ...но и в гаража имам акумолатор за осветление.
                          Никаква мода не е. Сметката за входно осветление на блока падна от 70 на 10 кинта, и на всичкото отгоре е поне 2 пъти по-светло, при всички светещи лампи. Преди имаше тук-там по някоя 60 ватова.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,
                            В къщата имам монтирани около 60 (шестдесет) метра диодни ленти - вън и вътре. Не знам за сметката за тока, защотото е променлива величина. Но естетиката ЛИЧНО ЗА МЕН е повече от добра. В 4x4 стая бих сложил и на четирите стени общо 15м. от тези примерно
                            http://www.krushki.com/index.php?mai...roducts_id=234
                            = 24лв. И едно захранване примерно от тези
                            http://www.krushki.com/index.php?mai...roducts_id=207
                            =20лв. Общо 44лв.
                            Гарантирано ефектът ще е +++++++++
                            А ако добавиш и едно от тези
                            http://www.krushki.com/index.php?mai...roducts_id=207
                            Ефектът ще е +++++++++++++++++++++++++++++++++++
                            Ако ти се виждат много - може и на трите страни примерно - 10метра. Напълно достатъчно ще е и сумата ще намалее с 8 лв.
                            Посочените елементи са примерни и могат да се закупят от още 20 сайта.....С годините аз съм купувал поне от 5-6 места. Само ленти - захранванията са ми, как да го кажа, подарък.
                            Аз лично не съм фен на диодните крушки на фасунка (все още), но това е лично и субективно мнение! Вариантът на Спарки е също много добър. Само поради мои "естетически" съображения продължавам с лентите, но в коридора смятам да мина на неговия вариант с диоди от 2R.
                            Последно редактирано от venciru; 17-06-15, 13:49.
                            Венцислав Петров
                            Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                            Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                            0889 62 8четири 6четири

Коментар

Мдаа...
                              Те тия последните три мнения чаках..
                              Благодаря и на Спарки, и на Венци - ще действам!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                Мдаа...
                                Те тия последните три мнения чаках..
                                Благодаря и на Спарки, и на Венци - ще действам!!!
                                Впрочем, ако ти дотрабват крушки - LED крушка V-TAC 12 вата свети като 20 вата енергоспестяваща и около 100 вата обикновена, при това с доста приятен цвят и CRI. Сигурно стана година и половина по минимум 5-6 часа на ден, и никакъв проблем.

За крушки границата ми е 85-90 лумена на ват поне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X