Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къща от стара ферма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къща от стара ферма

Браво колега много добра инвестиция и кеф за цел живот

А за реката си е за завист отсекъде
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Когато някой осъществява мечтите си е невероятно изживяване!!!!!!!!!!!!!!!!!Браво!!!!!
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение

А за реката си е за завист отсекъде
        Аааа, няма пълно щастие. Реката си ме заля лятоска при големите наводнения. В двора имаше до 70 см кална вода за около 4 часа. Останаха още 30 см и щеше да залее къщата и материалите вътре. Ама ми се размина. По сведение на местните - случвало се е преди 20 години в по-малък мащаб. Няма гаранция обаче, че няма да ми се случи пак още това лято. Това напълно промени първоначалната ми концепция за бъдещото устройство на имота. Добре, че стана още сега, докато правя плановете. Сега знам какво може да се случи и проектирам всичко съществено в останалите сгради само на горното ниво. Долу - двор, кладенец, лятно барбекю, дърварник, дърводелна, и тям подобни малоценни удоволствия.
        На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
        "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Ако живееш в зона рискова от наводнявания, толкова ли е трудно да вдигнеш една преграда 70-80 см да те спаси от 99% от рисковете плюс застраховка която ще е минимална ако имаш защити, поне на теория не става ли така?

Евала и адмирации за начинанието, благородно завиждам
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Здравейте,
            и аз се набутах в приключение с покупката на селска къща.
            Купих си бивш свинарник. Дряново - Габровската група от форума веднага ще разберат къде от снимките.
            Абе, аз не съм от групата, ама като бивш габровец... Я ме открехни- къде по-точно е обекта на душевните ти терзания?

А за наводнението юли 1991 година- не ме учудва- тогава Янтра преливаше мостовете в града, при Дома на техниката беше над метър и половина вода.
            В Болшевик отнесе две палета с празни кислородни бутилки и едвам успяхме да преместим палетата със сода каустик и пълните кислородни бутилки. Ако и те бяха влезли- нямам си на представа какво щеше да е надолу.
            Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Поздравления за голямото начинание, ще го следя с интерес. Зареди се с много търпение /освен ако не разполагаш с финикийци за няколко такива проекти/ и ти желая успех. Не прибързвай, за да не се налага да поправяш грешки на растежа.

Коментар

Браво ! Поздрави и от мен.
                Дано да не ти свършва мерака,и паричките де.
                Това май беше на Ганчо свинарника,на времето бая прасета съм купил от там.
                Успех !

Коментар

Проектът е бая мащабен но ако се обмисли хубаво може и да не е толкова скъп.Успех!

Коментар

Колегата си личи че е мераклия, по снимките които показа.
                    Не ми стана само ясно, защо завива геотекстила и над дренажната тръба. Като салам, както той се изразява.
                    Не трябва ли дренажа да е отворен отгоре?
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Колегата си личи че е мераклия, по снимките които показа.
                      Не ми стана само ясно, защо завива геотекстила и над дренажната тръба. Като салам, както той се изразява.
                      Не трябва ли дренажа да е отворен отгоре?
                      Това е за да не влиза пръст в дренажа и да го обезмисли след години
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Успех с проекта. Ще следя темата с интерес
                        Nissan Terrano 2.7 TDi
                        ----------------------------
                        Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

...сериозно начинание,успех и мноооооого късмет!!!
                          HUSGVARNA 630 SMR
                          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                            Това май беше на Ганчо свинарника
                            Баш той. И намерих снимки на новопоставената дограма от лятото.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Дограма.jpg
Прегледи:1
Размер:41.2 КБ
ID:5645156Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Дограма2.jpg
Размер:44.1 КБ
ID:5645157Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Дограма3.jpg
Размер:39.0 КБ
ID:5645158Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Дограма4.jpg
Размер:45.5 КБ
ID:5645159Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Дограма5.jpg
Размер:46.8 КБ
ID:5645160
                            "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Екстра!
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

След една година на слаб напредък /завърших ВиК-то, ел. инсталацията и банята на малката къща/ започнах да проектирам завладяването на следващата по ред постройка /28х6 м/. Намерих си 8-метрови греди от дугласка ела 20х25 см, с които ще правя пода на втория етаж върху стените на първия. Още не съм се консултирал с конструктор, но гледам доста компетентни хора из форума, та искам да попита следното:
                                Мога ли да премостя 6 м от едната стена до другата с горепосочените греди, остатъка ще излиза конзолно 1,3 м извън едната стена /за чардак/ и 0,5 м от другата за еркер /май така му се казва на наддадена стена/. Ако да, излиза следващия въпрос:
                                От греда до греда ще се получи 4 м разстояние. Върху така поставените греди напречно мисля да поставя четириметрови греди през 0.7 м, които ще носят дъските на дюшемето на втория етаж. Какво сечение да избера за тези напречни греди, за да не провисват? Ако се получи прекалено голямо сечението, обмислям и друг вариант. Ако остане този вариант, излиза и следващия въпрос:
                                Описаната схема като основен гредоред на етажа дали ще е достатъчна за хора и мебели? Преградните стени на втория етаж за редицата от стаи замислям като ферми, носещи себе си и покрива, ще са стъпили върху колоните на първия етаж, които са през 4 метра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X