Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Саниране на сгради - тема за информация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Саниране на сгради - тема за информация.

Смяна на караула? Че нещо много бързо стават нещата...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
      Голямото крадене наречено саниране, приключи. Интересно ще е да се провери от прокуратурата, колко е излязло на кв.м?

Един вид - ако няма саниране - няма крадене?
      Ако няма магистрали - също.
      Воден цикъл - тоже.
      А какво трябва да има и да няма крадене?

Или нищо да няма?

Коментар

Бой през пръстите, като за начало.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Двеста и кусур размазани кратуни , върху жълти павета. Това трябва да има.
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            .....поради липса на достатъчно работна ръка в района са домъкнали неквалифицирани цигани от други краища на страната с драстични последствия за качеството на работата ...
            Това не е виц:
            бригадира: Взимате едно парче стиропор, слагате 6 кюфтета и го лепите на стената.
            манго: Бате, а кюфтетата от къде ги взимаме?

Познайте от къде е този разговор
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Ей - и продължава да се говори за това "нещо", като за саниране!
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                ... - бе доволен от видяното и от отзивите на собствениците...
                При всички случаи - много по-добре отпреди ремонта...
                Да, за качеството още е трудно да се съди - все още не са били минали няколко месеца...
                Т.е според мен в санирането няма нищо лошо - напротив...
                Със сигурност има и по-качествено действащи изпълнители. Въпросът е каква е картината и съотношението похарчени пари:качествено свършена работа като цяло.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Един вид - ако няма саниране - няма крадене?
                Ако няма магистрали - също.
                Воден цикъл - тоже.
                А какво трябва да има и да няма крадене?

Или нищо да няма?
                Тъй де. Крадене има, където се харчат едни държавни/евро пари. А дали да има или да няма ... Лично за мен, ако ще ми "санират" блока с 5-см стиропор, лепнат с лепило, колкото за Бог да прости, и маркирано поставяне на дюбели по циганска технология и ако ще ми направят покрива само с напречни на наклона летви, хванати за бетона през 60 санта - по-добре да не го правят, защото това много скоро ще доведе до нужда от ремонти за сметка на собствениците, които може да излязат и по-скъпи от това нещата да се направят както трябва от 0.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  ...
                  Тъй де. Крадене има, където се харчат едни държавни/евро пари. А дали да има или да няма ... Лично за мен, ако ще ми "санират" блока с 5-см стиропор, лепнат с лепило, колкото за Бог да прости, и маркирано поставяне на дюбели по циганска технология и ако ще ми направят покрива само с напречни на наклона летви, хванати за бетона през 60 санта - по-добре да не го правят, защото това много скоро ще доведе до нужда от ремонти за сметка на собствениците, които може да излязат и по-скъпи от това нещата да се направят както трябва от 0.
                  Крадене има, и се оказа, че няма нищо общо с "евро пари" по някаква програма, а са от бюджета, от тия дето не стигат за нищо, и не става въпрос за 20-30 милиона, а за 1 милиард лева на година, и както е казал и Чавдар, за нещо, за което ще трябва спешно да даваш пари после да си го ремонтираш сам, щото фирмата изпълнител няма да я има малко след като си е изпълнила "мисията".

Пресни примери имаме с нагънатия асфалт на няма и 2-3 години, кеф ти в София, кеф ти по магистралите.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Има списък със завършени обекти. Като ви интересува колко е краденето.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
                    Land Rover Discovery
                    Където е текло пак ще тече ...

Коментар

С колко процента ще се вдигне данъчната оценка и такса смет на саниран тристаен панелен апартамент?
                      Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

То хубаво да се смеем на "работната ръка" ама не е в нея проблема. Всяка фирма си има правото да си вземе работници ако иска от Азия, но трябва да си носи отоговорност за това. И това с рязането на дюбели, едва ли го е измислил работника, и даже да го е измислил, ако бригадира не го е хванал, той е за бой. В Румъния половин Букурещ е саниран, и да ви кажа работниците не са с висше, но винаги долу седят 1-2ма и ги следят постоянно в ръцете.

А относно корупцията, там работа е от дебела, по-дебела, но това си е друга тема за обществените поръчи като цяло. Там само затвор може да оправи работата.
                        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                        Drag Grand Canyon Daily
                        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                          ....фирмата изпълнител няма да я има малко след като си е изпълнила "мисията".
                          Неслучайно последните години всички сериозни обществени поръчки се печелят от ДЗЗД.... Куче влачи - диря няма...
                          Виновни - също...
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Неслучайно последните години всички сериозни обществени поръчки се печелят от ДЗЗД.... Куче влачи - диря няма...
                            Виновни - също...
                            Е тва пък е съвсем друга игра, едно-две-три, и няма никой !

... ООДтата поне остават на името на някой мангал.
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Специално за саниране масово са ДЗЗД,защото такива са изискванията на Държавата. Работя в този бранш, и варианта в началото нямаше за участие ако не се направи ДЗЗД специално и главно зареди архитектурната част, изисква се да участва архитектурна фирма , защото нямаш право да ползваш такива като под изпълнител.Не знам какво се промени сега ,но имаме и една -две успешни оферти като самостоятелно дружество, и само си наемаме архитект на граждански договор.
                              Иначе като цяло е тъпня с ДЗЗД защото е ново дружество, задължително се регистрира по ДДС, после задължително поне 5 години трябва да се подава ГФО, било то и нулев(разбира се след приключване на обекта) , и разбира се ако искаш да го закриеш трябва да ти направят ревизия. И това е за всяка оферта (респ. гражданско сдружение, вход итн...) 1 вход - 1 ДЗЗД ,2 входа - 2 итн...
                              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Да де, ама ако речеш да 'изчезнеш' при ДЗЗД ти отпада необходимостта и 5г да подава ГФО, и гаранция и т.н....
                                Излизаш чист като сълзичка с пълна касичка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X