Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминавам на старите крушки с нажежаема жичка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преминавам на старите крушки с нажежаема жичка.

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
    Диодните са по 2-3 долара в китайските сайтове. От около година съм изцяло на диоди. Засега нямам жертви. Аз също бях вдигнал ръце от така наречените икономични лампи. В коридора поставих с вградена фотоклетка.
    [ATTACH=CONFIG]765837[/ATTACH]
    Тия изглеждат интересни, дай линк някакъв там където са по 2/3 долара.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Септември 2013-та купих 20 лед крушки 9w светлина: 830 - дават ги като заместител на 75w крушки.
      До сега са ми заменили гаранционно 8 бр.
      Нямам съмнение в икономичността им, даже си купих и допълнително няколко 12w. Но е малко досадно да се занимаваш с рекламации на месец-два, макар че ми ги заменят без възражения.
      Светлината е малко призрачна. Светят силно, но им липсва някоя част от спектъра.
      За мен няма връщане назад. По-скоро бих започнал да инвестирам лека-полека в качествени ЛЕД крушки, затова се ослушвам в тази тема.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
        Септември 2013-та купих 20 лед крушки
        Рано беше.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
          Тия изглеждат интересни, дай линк някакъв там където са по 2/3 долара.
          Тези са по-скъпи. Цените започват от 2-3 долара. Предлагането е голямо. Използвайте търсачката.
          Диодното осветление вече е достъпно. Въпроса май трябва да бъде насочен към качество/цена.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
            Септември 2013-та купих 20 лед крушки 9w светлина: 830 - дават ги като заместител на 75w крушки.
            До сега са ми заменили гаранционно 8 бр.
            Нямам съмнение в икономичността им, даже си купих и допълнително няколко 12w. Но е малко досадно да се занимаваш с рекламации на месец-два, макар че ми ги заменят без възражения.
            Светлината е малко призрачна. Светят силно, но им липсва някоя част от спектъра.
            За мен няма връщане назад. По-скоро бих започнал да инвестирам лека-полека в качествени ЛЕД крушки, затова се ослушвам в тази тема.
            Адаш , загледай снимката която съм приложил , малката ( българска ) крушка свети доста по добре от големите ( китайски ) . Само че в магазина не видях да имат и големи такива.
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Преди 2 месеца ми изпаднаха един кашон LED крушки всякакви големини и производители. Знам със сигурност , че са работели поне по 10 часа на ден последната година и половина, защото бяха изложени като мостри в магазина за който работим. Тествах ги всичките и няма нито една изгоряла.
              Трябваха ни един два дни да свикнем със светлината , но вече няма проблеми. Да видим докога ще изкарат ... макар, че имам запас за още доооста време
              Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
              Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
              Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Взимам от Кау@ланд енерго спестяващи, тези тяхната си търговска марка, 23 Вата, 1370 лумена, светят приятно и силно.
                Имам 20 такива и само една отказа и то защото бе изгорял един предпазител на силовия трансформатор на енергото, знаете какво става с напрежението тогава.
                Гаранцията им е 5 години, в магазина ми върнаха парите без въпроси и аз си взех веднага друга и гаранцията отново започна от нула, доволен съм от тях.
                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  По-горе съм ги написал. 200-500 часа. Но това при напрежението за което крушката е направена.

Ако някой има впечатление, че крушките "не са каквито бяха" то най-вероятно са му вдигнали напрежението. Има много села където напрежението се движи между 170 и 200 волта и всички го попържат. По градовете е по-добре, ама пак има места с нормално 210. Крушките светят едва-едва, ама живеят дълго. Е, като оправят трафопоста напрежението става 230 и се "оправя" и животът на крушките.
                  Изобщо не си прав, новите от магазина светят до седмица а тези от дълбокият резерв още не са изгорели.
                  Когато казаха, че ще ги спират, аз си взех два кашона с нажежаема жичка, сложа ли от тях няма проблеми, но взема ли си сега от магазина изкарва по седмица.
                  Напрежението винаги си е било стандартно.
                  Последно редактирано от kra_kra; 31-12-14, 23:04.
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Ясен пише по темата колкото да отчете някаква дейност. Нищо лично, но обикновените крушки от едно време нямат нищо общо със сегашните боклуци. Примери бол. Стига с тези теории че видиш ли тока бил различен.

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                      Взимам от Кау@ланд енерго спестяващи, ...
                      Енергоспестяващите са си болка отзад. Едно, че солидна част от предлаганите на пазара са силно нетрайни и реалният им живот е прекалено кратък, за да оправдае доста по-високата им цена. Второ, че далеч не всички от тях са подходящи за използване навсякъде в дома. Имам едни, в т.ч. и от кауфландските, на които им отнема известно време да се "разгорят" и да започнат да светят като хората. Такива са силно неподходящи за помещения, където влизаш за малко.
                      На трето място, много от енергоспестяващите са трудни (или направо невъзможни) за използване в различни осветителни тела (особено по-стари). Много често срещан проблем е липсата на контакт във фасунгата, защото "пъпката" на дъното на крушката изглежда да е по-плоска, отколкото на старите крушки и не ще да свети дори при навита до край крушка. Да не говорим как точно става навиването докрай, когато имаш осветително тяло с по-тесен абажур и трябва да държиш крушката за крехките луминесцентни тръбички ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз ползвах енергоспестяващи на Осрам преди години кагато цената им на вносител беше към 20лв а на обикновените стотинки.Изгоряха, коя след шест месеца коя след 1-2години.С по-евтините ен.спест.положението беше още по-лошо.Дойде времето и на диодните лампи и се почна същата история-скъпи и с къс живот.Явно още не са ги домислили.И от двата вида съм вътре отвсякъде по направените сметки.Крушките с нажежаема жичка са забранени а ги има навсякъде даже и в големите вериги-хората явно са много "глупави" та ги купуват.

Коментар

Първоначално публикуван от frankobarezi Преглед на мнение
                          Ясен пише по темата колкото да отчете някаква дейност. Нищо лично, но обикновените крушки от едно време нямат нищо общо със сегашните боклуци. Примери бол. Стига с тези теории че видиш ли тока бил различен.
                          Тока евентуално не, ама виж напрежението
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
                            Аз ползвах енергоспестяващи на Осрам преди години кагато цената им на вносител беше към 20лв а на обикновените стотинки.Изгоряха, коя след шест месеца коя след 1-2години.С по-евтините ен.спест.положението беше още по-лошо.Дойде времето и на диодните лампи и се почна същата история-скъпи и с къс живот.Явно още не са ги домислили.И от двата вида съм вътре отвсякъде по направените сметки.Крушките с нажежаема жичка са забранени а ги има навсякъде даже и в големите вериги-хората явно са много "глупави" та ги купуват.
                            И във връзка с това че мощните, да кажем 100W крушки са забранени в ЕС, каква е тая далавера да ги продават сега свободно като "крушки със специално предназначение" или нещо такова беше. Кога в нашата държава ще има ред и контрол, защото аз съм за забраната на тези толкова не ефективни консуматори. Кой тарикати измислиха тази вратичка за да ги продават.

Коментар

Верно си плачете за ЛНЖ. Скоро и за двутактовите двигатели ще се сетите. И те не са лоши.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Не знам кой е този, който си прави добре сметката и плаче за "ЛНЖ". А двутактовите според мен са друго нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X