Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминавам на старите крушки с нажежаема жичка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преминавам на старите крушки с нажежаема жичка.

Ъхъ...
    Благодаря, Ясене!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Общо взето мощни диоди (за осветление) със CRI под 80 вече май не правят, така че ако не си нещо дизайнер, художник, печатар, готвач и тн - почти всякакви вършат работа. Това ако е за работа де. Вече ако искаш и да ти е красиво - от скъпите, съжалявам.

Коментар

Е, на мен ми трябват макс маломощни като консумация, заради соларната система.
        Но не съм загледал този индекс какъв е .
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
          Отварям тази тема защото тази сутрин отново се зарадвах на две изгоряли(енергоспестяващи) естественно, или са със изтелка гаранция, или съм я погубил някъде.Допълнително че,след като отидеш в магазина да направиш рекламация те гледат като извънземно.
          Бактисах вече от енергоспестяване!!!
          Не си само ти, Колега - и при мен е същата история! Купувам си халогенни крушки Е14 от ИКЕА и ги сменям през месец-два, само дето са няколко пъти по-скъпи от старите нажежаеми, но за сметка на това пък карат в пъти по-малко! Преди малко мерих напрежението в мрежата по друг повод и показа 242 В, което си е множко и сигурно също удря едно рамо за ситуацията!
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

242 волта е смърт за нажежаеми от всякакъв вид - били те халогенни или не.

Не знам какво очаквате от тия лампи ама то на тях си пише колко светят и истината е че разлинчните модели халогенни са между 1000 и 2000 часа и това ако напрежението е каквото трябва. Ако не е, грубо всеки 10 волта свалят живота наполовина.

Нехалогенните са между 200 и 500 часа.

Ориентирайте се към диодите овреме.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              242 волта е смърт за нажежаеми от всякакъв вид - били те халогенни или не.

Не знам какво очаквате от тия лампи ама то на тях си пише колко светят и истината е че разлинчните модели халогенни са между 1000 и 2000 часа и това ако напрежението е каквото трябва. Ако не е, грубо всеки 10 волта свалят живота наполовина.

Нехалогенните са между 200 и 500 часа.

Ориентирайте се към диодите овреме.
              Да ама това не ми го казва никой в магазина.
              Ако ги пита баба ми ще и кажат сигурно че са вечни.
              И Осрам и Вивалукс всичко е боклук.
              Ще пробвам с диодни,ама да сменя 50 крушки малко ми се вижда $$$.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                Да ама това не ми го казва никой в магазина.
                Ако ги пита баба ми ще и кажат сигурно че са вечни.
                И Осрам и Вивалукс всичко е боклук.
                Ще пробвам с диодни,ама да сменя 50 крушки малко ми се вижда $$$.
                Часовете ги има написани на кутийката и поне при мен си ги правят. Това осрам де, пробвах някакви други и бяха зле. Ама при мен напрежението е между 220 и 227 волта.

На диодните по-малко им пука от напрежението, ако няма резки подскоци.

Не е казано да смениш всичките веднага, сменяй ги по ред на изгаряне. Имай предвид че диодните страдат от затворени плафони. На хубавите страданието се изразява в по-слабо светене, ментетата изгарят.

Коментар

На мен с диодните проблема ми е димирането. Има ли достъпно решение да не е трицифрена сума и да не разковавам инсталацията?
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Часовете ги има написани на кутийката и поне при мен си ги правят. Това осрам де, пробвах някакви други и бяха зле. Ама при мен напрежението е между 220 и 227 волта.

На диодните по-малко им пука от напрежението, ако няма резки подскоци.

Не е казано да смениш всичките веднага, сменяй ги по ред на изгаряне. Имай предвид че диодните страдат от затворени плафони. На хубавите страданието се изразява в по-слабо светене, ментетата изгарят.
                    Според теб , при това напрежение Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка2716.jpg
Прегледи:1
Размер:179.4 КБ
ID:5632190 дали ще имам проблеми с диодните крушки ?
                    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                      На мен с диодните проблема ми е димирането. Има ли достъпно решение да не е трицифрена сума и да не разковавам инсталацията?
                      Диодна лента 12в + димер за лента.

Има и обикновени диодни крушки които се димват, ама струват невнятни пари.

Също има и крушки на които димерът е вграден и се управляват с дистанционното. Те даже май са по-евтини.

Коментар

Има и обикновени диодни крушки които се димват, ама струват невнятни пари.
                        Назад си с мат'ряла. Например V-Tac, разлика между недимируема и димируема при еднаква мощност е нещо като 5-6лв. Примерно едната струва 9-10, другата 15-16. Димира се по стандартния начин.

Относно променящите температурата си крушки при димиране - и такива гледах някъде. CRI 93, около 85 лумена на ват, и пожълтяват като ги намалиш. Имаше вътре червени диоди и прочие полюции. Пусто не моге да се сетя къде ги гледах, че да пусна линк...

Относно CRI-то - общия случай 80+ е достатъчно. Кусура им е че в общия случай червеното им е малко слабовато. Примерно в стаята, в която пиша, в момента съм с такива. Приятна, мека, топла светлина, но картофките ми изглеждат пластмасови под нея. Други разлики спрямо тия в дневната няма. Няма умора, главоболие, изморени очи и т.н. Това при положение че редовно работя на лампа до примерно 3 през нощта, като през деня съм правил същото.

И въпреки CRI-то, има диоди, които се справят по-добре от други при еднакво CRI. Например, рпеди да взема въпросните на Bridgelux, опитах 2 модела на Lustrous, пак с CRI90+, единия даже с 95. В матричката имаха и червени диоди, и голяма лупа (полусфера) отпред. Не знам дали не си паснаха със селенеещото стъкло на плафоните или нещо друго, но розовееха и не ми харесаха. Иначе CRI-то им си беше факт - издържаха въпросния тест с картофките. Просто усещането в стаята не беше това, с което съм свикнал.

@Tъртьо - от Digikey ги купувам (в mcu.bg има човек, дето всеки мезец прави подъчка до DigiKеy и Mouser - в момента набира желаещи за 13 ануари) Сигурно и CREE имат подобни. Общо взето с CRI90+ хавата е - внос по поръчка. Не знам някой тук да държи такива на склад. Всичко живо се е вторачило в лумените за ват а тия с CRI 90+ с примерно с едни 10-15% по-неефективни спрямо тия с CRI 80.
                        Последно редактирано от sparkybg; 29-12-14, 20:02.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Значи има диодни крушки ,които се димират със димера за нажежаема жичка ,и цената е до 20 лв?
                          Значи ще има преоборудване. Ленти не искам,харесвам си висящите осветителни тела.
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Един лаишки въпрос: този параметър CRI задължително ли го има на опаковката, щото на по-горе качени снимки от aldr на опаковки на лед лампи не го видях?

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                              Според теб , при това напрежение [ATTACH=CONFIG]765657[/ATTACH] дали ще имам проблеми с диодните крушки ?
                              Само да вметна, че:
                              "Чл. 17. (1)
                              Номиналните напрежения на електроразпределителната мрежа са в съответствие със стандарт БДС IEC 60038:
                              1. за мрежа ниско напрежение 230/400 V +- 10% ..."

Така,че всички монофазни електроуреди, които се продават в България, трябва да са предвидени за работа на 230V.
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Ако не е осветен таванът си е направо тъмница. Това по мое мнение, де, а диодните светят насочено или лумените са много малко. Между другото, имам енергоспестяващи SILVANIA на повече от 21 години, като светят по 18 часа в денонощието.
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X