Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминавам на старите крушки с нажежаема жичка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преминавам на старите крушки с нажежаема жичка.

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
    Значи има диодни крушки ,които се димират със димера за нажежаема жичка ,и цената е до 20 лв?
    Да, има. На V-TAC например. Не съм ги опитвал - нямам интерес към димиране. На сайта си пише че стават. В кухнята с тяхна крушка вече май година няма проблем.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от гоше Преглед на мнение
      Един лаишки въпрос: този параметър CRI задължително ли го има на опаковката, щото на по-горе качени снимки от aldr на опаковки на лед лампи не го видях?
      Почти задължително го няма. Болшинството светещи читаво са CRI 80. Има маркови, на които си пише, ама нито можеш да ги купиш от тук, нито цената ще ти хареса (примерно 30-40лв бройката).
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Ако не е осветен таванът си е направо тъмница.
        Не е. Субективно усещане е и е до свикване. На мен ми е все тая - в дневната е осветен (плафони с диоди), в работната стая е неосветен ("офис" тяло за 36W пури, светещо само надолу, като пурите са заместени с 2x19W диодни ленти в профил, светещи точно колкото пурите). И в двете стаи осветеността е предостатъчна. В коридора - 9W диод в плафон свети колкото 23W енергоспестяваща в същия плафон.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Това по мое мнение, де, а диодните светят насочено или лумените са много малко.
        Лумените са си толкова, колкото пише. Те не зависят от насочеността. Виж канделите зависят. Пък и приличните LED крушки вече разсейват достатъчно и нагоре - просто трябва да гледаш какво купуваш. Самите диоди светят на до към 175 градуса, тоест почти полусфера. Другото е въпрос на разсейвател.
        Има даже и такива:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:LEDBULB.png
Прегледи:1
Размер:165.1 КБ
ID:5632209

...пък и, защо крушка? При диодите не си вързан към крушка. Решения има всякакви и за всеки.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          в дневната е осветен (плафони с диоди), в работната стая е неосветен ("офис" тяло за 36W пури, светещо само надолу, като пурите са заместени с 2x19W диодни ленти в профил, светещи точно колкото пурите). И в двете стаи осветеността е предостатъчна. В коридора - 9W диод в плафон свети колкото 23W енергоспестяваща в същия плафон.
          Добре ще е да мога да го видя, че така нищо не ми говори, а да тръгна на експерименти не е евтино.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            242 волта е смърт за нажежаеми от всякакъв вид - били те халогенни или не.Не знам какво очаквате от тия лампи ама то на тях си пише колко светят и истината е че разлинчните модели халогенни са между 1000 и 2000 часа и това ако напрежението е каквото трябва. Ако не е, грубо всеки 10 волта свалят живота наполовина.Нехалогенните са между 200 и 500 часа.Ориентирайте се към диодите овреме.
            Имаше до преди година-2 в къщи купувани по "Тошово" време български Криптон. Те уж бяха по икономични и вместо 60 вата бяха 54. Не съм ги мерил колко светят и колко консумират, но като цяло изкараха повече от 20 години. Последните ги усмъртих на подвижната лампа. Преди седмица прекъсна последната. Така, че всичко е въпрос на изработка, използвани материали, чистота на газа. А имам халогенки МР16 /12 волта, които са монтирани началото на 1999 г., светеха до 2009 година с работното време на барче-15-18 часа от 24 часа. Пенсионирах ги заради диодните. Купувал съм ги за деноминирани стотинки под 1 лв. и са светили безпроблемно повече от 50 000 часа. Ако на някой му представлява интерес за изследвания мога да му изпратя.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Последно купих от ИКЕА за тест една Е27 ЛЕД крушка, най мощната 1000 лумена 16.5 вата пише на нея, димираща се. Останах учуден от светенето и, свети точно като нажежаема, дават и 2700 топлота и изглежда отговаря точно. Другото което ми направи впечатление е че е много тежка, незнам какво са и сложили вътре, може би голям дросел незнам. Цената и е 20 и нещо лева, но за сега съм доволен.

П.п. Димира се но по някога започва да примигва когато е намалена, изглежда не натоварва достатъчно димера и той се бъзика. И още нещо, при димиране не усещам промяна в спектъра на светене.
              Последно редактирано от disko04; 30-12-14, 09:44.
              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Новите нажежаеми ги правят с нищожен живот с цел отказване от тях. Но който се върне изцяло към тях може да сложи един дросел във веригата на предпазителя за осветлението. Например от 250 или 400 вата живачна лампа. Така се вдига животът на лампите значително, защото те винаги горят при палене от ударния ток на студено. Дроселът го ограничава и има ефект, изпробвано.
                Но ако има и енерго.. и лед лампи започва да бръмчи.

Коментар

От доста време минах и аз на икономични стандартни и съм доволен,не съм сменявал крушки от доста време,че със старите в месеца по някой път 2,3 до 4 бр..Долният етаж е сутерен и във 2 помещения светят постоянно ,отговарящи на 100вата обикновени и си дават перфектна светлина,не помня марката ,но не са скъпарски,купих ги от една железария тук при нас, по препоръка на продавача!Никога стари ,писна ми,иначе имам и халогени на 12волта и луминисцентни и те държат доста.Външното осветление ми е с халогенни прожектори на фото клетка,но и те се закрепиха не съм сменявал пури от 4-6 месеца,може би!По принцип горенето може да е от ключове и от фасонки,имал съм тоя проблем !
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Новите нажежаеми ги правят с нищожен живот с цел отказване от тях.
                    Новите нажежаеми ги правят от последните остатъци материали с последните работещи машини и с най-евтиния персонал който могат да намерят и който не троши техниката нарочно.

Фокусът с дросела работи главно защото им сваля напрежението. Ако ги включиш 2 по 2 последователно ще работят до второ пришествие.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      ... Но ако има и енерго.. и лед лампи започва да бръмчи.
                      Това не го разбрах, ако може малко по-подробни обяснения. Сори.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Новите нажежаеми ги правят от последните остатъци материали с последните работещи машини и с най-евтиния персонал който могат да намерят и който не троши техниката нарочно.

Фокусът с дросела работи главно защото им сваля напрежението. Ако ги включиш 2 по 2 последователно ще работят до второ пришествие.
                        А колко е нормално живота на една стар модел крушка с нажежаема жичка ?
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Имаше до преди година-2 в къщи купувани по "Тошово" време български Криптон. Те уж бяха по икономични и вместо 60 вата бяха 54. Не съм ги мерил колко светят и колко консумират, но като цяло изкараха повече от 20 години. Последните ги усмъртих на подвижната лампа. Преди седмица прекъсна последната. Така, че всичко е въпрос на изработка, използвани материали, чистота на газа. ...
                          Нормално би трябвало да работят поне 2-3 години нормална експлоатация 5- до 10 000 часа, но има и изключения: http://new.sliven.net/sys/news/index.php?id=51510

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            А колко е нормално живота на една стар модел крушка с нажежаема жичка ?
                            По-горе съм ги написал. 200-500 часа. Но това при напрежението за което крушката е направена.

Ако някой има впечатление, че крушките "не са каквито бяха" то най-вероятно са му вдигнали напрежението. Има много села където напрежението се движи между 170 и 200 волта и всички го попържат. По градовете е по-добре, ама пак има места с нормално 210. Крушките светят едва-едва, ама живеят дълго. Е, като оправят трафопоста напрежението става 230 и се "оправя" и животът на крушките.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              Това не го разбрах, ако може малко по-подробни обяснения. Сори.
                              На някои от "модерните" лампи, инверторите в тях дърпат на импулси енергията от мрежата. Тези импулси се чуват през дросела, ако не е залят в смола, примерно. При старите лампи импулсът е само един - при включването, и той също се чува. Гледал съм го на осцилоскоп, може да отговаря на да речем киловат, при крушка от 75W. От този порядък, и точно той прави "пук".

Коментар

Диодните са по 2-3 долара в китайските сайтове. От около година съм изцяло на диоди. Засега нямам жертви. Аз също бях вдигнал ръце от така наречените икономични лампи. В коридора поставих с вградена фотоклетка.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:41eHnflzfwL.jpg
Прегледи:1
Размер:24.8 КБ
ID:5632328
                                Последно редактирано от VESO4AR; 30-12-14, 13:38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X