Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

    Аз само да попитам, това вкопано съоръженийце под съществуваща страда ли ще е или е самостоятелен обект с видимост от съседите?

    Защото при нас бюрократичната административно-наказателна процедура започва с жалба от съседа-завистник. Това е във връзка с предположението, че вкопаното складче, с размери по-малки дори от изгребна яма, ще е в обсега на видимост.

    Ако е под съществуваща сграда, първо няма да се вижда/освен от камерата/ите на айфона/,

    и второ, няма да замръзва, оттам отпадат въпросителните за леда между мембраната и бетона.

    Освен да взема да изровя армировката на някоя септична яма и да я пратя на колегата за успокоение. Да я прехвърля ли във вид на .jpg или да си остане като AutoCad? - пак нека колегата да каже.

    Коментар


    • #62
      От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

      Ако го копаеш нелегално ( дали с лопати , дали с багер ) , бас държа , че най-късно след 2 часа комшиите ( били те църни или кореняци) , ше викнат през плета : "Алоооо , комшу! Кво прайш бе?!"
      ....а след още половин час ше довтасат Органите . .....

      Нататък се сещаш.
      За завистта почивен ден няма, но това не е достатъчно, за да им обърнат внимание. Не знам как е при вас всъщност - говори се за събрания на нейбърхуда и ако нейбърхудът реши масово да има бомбоубежища, може даже да задължи меншинството да си направи такива.

      Но ако става дума за "бомбоубежище" под сграда, може да се ползват изградите основи на сградата, вместо да се лее бетон - а това никак не е малко. По този начин размерите на стаичката стават почти колкото е помещението над нея. Но според мен, ще трябва да има стълба, по-добре е така, тъкмо ще се използва пълноценно оставащото пространство. Тук при нас се продава фолио за басейн/езеро с ширина 8 м. И от него може да стане. Цената му беше малко над 50 лв/линеен метър.

      Коментар


      • #63
        От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

        Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        .............

        Мислех си и за изолация и вати и някакви такива неща един вид за да се намали количеството вода между бетонната армировка на самия изкоп и бидончето, в правилна посока ли разсъждавам?

        ..............
        Мисля, че раздела и въпросите предполагат да се придържаме към техническата страна на въпроса,затова и само нея коментирам. На въпросите, вече ориентирано предимно към "бидончето":
        -както тук, така и при теб , има определена точка на замръзване на почвата,където може да се очакват някакви проблеми със замръзване на водата.Теоретично, примерно в София е 80 см. При теб , ниските температури са по-високи,отделно водите -повлияни от реката едва ли са толкова чисти . Вероятно точката на замръзване е чувствително по-високо. Всичко това може да се провери там,за региона.Един от резервоарите , за който писах вече че е на 50 см,преживя успешно няколко много люти зими тук.Той е на няма и 20 м. от река водоравно , като подпочвените води излизаха още от 20-25 см.Само една земна дига ги дели.
        -Ако избереш усилен резервоар за подземно вграждане , може би по-добрият вариант е с материал за агресивна вода! Няма да има нужда от допълнителни топло- и хидрозащити. Баластреното легло си остава като необходимост. Стоманобетонова черупка -също.
        -Общото изделие трябва да е в статично положение ,независимо от околните промени.Малко сметки ще трябват да се прецени съотношението /подемна сила на празен резервоар във водна среда/- /тегло на стоманобетона и земният натиск/.Тези сметки ще ти дадат и оптимален стоманобетон, да не влизаш в преразходи.

        Коментар


        • #64
          От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

          Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
          .....За завистта почивен ден няма, но това не е достатъчно, за да им обърнат внимание. Не знам как е при вас всъщност - говори се за събрания на нейбърхуда и ако нейбърхудът реши масово да има бомбоубежища, може даже да задължи меншинството да си направи такива.

          .......
          Колежке , нейбърхууда у наше село е слънце в сравнение с "англосаксонците" !

          Ще им обърнат внимание тутакси , повярвай ми !
          Как ти звучи следното : ядеш и пиеш на маса с комшията , после си подкарваш колата и като минеш на червен светофар , онзи звъни по телефона на катаджийте , щот си нарушила Закона ?
          Там на това му викат "ГраждАнски дълг"...въпреки че според нашенската традиция тия са си чисти доносници
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

          Коментар


          • #65
            От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

            Алекс и колежке Петрова, благодаря много!

            Проверих за изкоп и за бидонче, проблем в зони с наводнения е септичното бидонче, забранено е вече.

            Бидонче обаче за събиране на дъждовна вода, НЕ Е забранено, НЕ подлежи на регистрация и НЯМА разрешителен НИТО уведомителен режим и изисквания.

            Много къщи имат бидончета по 1-2-3 кубика на втория етаж да компенсира спиране на водата или направо техното бидонче е бойлер с огромна изолация който държи топла вода с дни, размерите са в кубически метра. Масово има бидони за събиране на вода от дъжда, сложени са из дворовете но заемат място и са грозни.

            Вижте прикачената картинка по-долу и ще разберете какво имам в предвид за моята идея с подземния бидон.

            Двора целия е с размери около 6 х 7 метра, с ниска около 1 метър височина, дървена ограда.

            1ва стъпка поставя се Дървена сглобяема къщичка, шед и викат тук, за колелета, сенокосачки и т.н.
            2ра стъпка, полека лека се набавят нужните материали и се прави изкоп вътре в къщичката, тук почвата е приятна за копане, аз мога да изкопая 3-4 кубически метра за един уикенд без грижи.
            3та стъпка в укрепения изкоп се прави кофраж, полагат се мембрани, дренажи и се лее бетонната черупка, после в черупката влиза контейнера 2-3 тона
            4та стъпка над бидона ще има солидна работна маса или нещо такова за да уползотвори пространството и да се предпази бидона от механични повреди

            Това е Вариант А - ако нещата трябва да се правят скришно от съседите.

            Вариант Б - който предпочитам

            Ако всичко си е легално, съседите са уведомени, всичко се прави както трябва и пише по книгите и пак върху бидона ще има къщичка, защото в бидона ще влязат неща обемни и ползвани много рядко а къщичката може да съберее много големи неща като туристически куфар за покрива на автомобила, велосипеди, кану и т.н.

            Долу под къщичката остават едни 1-2 кубически метра полезна площ за неща които в момента са навярни къде ли не и силно дразнят и ме карат да се чуствам като пътуващ катунар понякога. Гири, рампи за автомобил, крикове, джак станд, тегличи, големи инструменти, прикачен детски велосипед, резрвни гуми за велосипедите, плавници няколко чифта, маски, шнорхели, буйове, гребла и кво ли не, всичко водоустойчиво и т.н. Само украсите на елхата са , барабатр с елхата от пластмаса за един куфар, голям куфар, ботушите ни заемат половин куфар и т.н.

            За Владо, знам какво имаш предвид легалните и законните и незаконните неща, мислим с теб еднакво, просто не ме разбра защо упорито игнорирах бюрократичните аспекти на тази идея, а именно защото веднага щом бюджет и разрешителни бяха споменати си надпреварваха колегите кой повече песимизъм и негативизъм да налее в темата.

            Честно казано, аз жена си имам вече повече скептицизъм и негативни мнения как и защо идеята ми НЯМА да стане, НЕ са ми нужни такива имам в изобилие у дома

            Хайде със здраве и не си мислете, че говоря само фантастики и врели некипели, успешен съм в професията си от няколко години вече, и работя с много хиляди и милиони понякога и винаги постигам това което искам, понякога обаче аз какво искам не винаги струва толкова колкото на хората им се иска и почти винаги нещата се постигат за повече време от колкото е планирано

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Rough-Idea.jpg
Прегледи:1
Размер:39.0 КБ
ID:5570804
            Бъдете живи и здрави!

            Коментар


            • #66
              От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

              Дай снимка на къщата и дворчето в което живеете там.Ще е интересно за всички.
              Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
              ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

              Коментар


              • #67
                От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

                Колко апартамента сте с това дворче и кой е собственик на земята?
                ________________________________________________
                Subaru OUTBACK 2,5
                Hyundai TUCSON 2.0

                Коментар


                • #68
                  От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

                  Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]691014[/ATTACH]
                  Е , ако ще се прави това на картинката,нещата вярно може да отидат като цена къмто един модерен айфоун,ако не се брои къщичката.Писанията по-горе бяха насочени към далеч по-голям вкопан използваем обем,в който трябваше да се влиза.
                  Само стъпка №3 я обърни наопаки.

                  Коментар


                  • #69
                    От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

                    При условие ,че ще полагате бидон според мен няма много смисъл от бетонните изпълнения.Има т.нар бидончета за вкопаване така ,че може спокойно да си изкопаете дупка, после бидонче, после бетонна плоча/ако искате да не ви изплува някога бидончето/ после барака и т.н.
                    А ако нямате разрешителен режим за резервоари за дъждовна вода идеално.
                    Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                    GSM +359 895 236 182

                    А Rhf +

                    Коментар


                    • #70
                      От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

                      Възможно е първо да се сглоби бараката с необходимите основи, ако за това няма бюрократични пречки, и после да се постави езерно фолио там, където е необходимо, защото видът на голям бидон ще притесни околните.

                      Вариант 2: На съседите може да се обясни, че е необходим резервоар за питейна вода в случай, че направят такъв терористичен акт - да сложат нещо в мрежата, още повече, че имаше екстрасенси и у нас, които казаха по нова година, че не изключват такива неща. А и при вас е имало такива планове за 11 септември, добре, че не им е стигнало времето да го направят. Но идеята всички съседи да имат резервоари за вода, не е лоша. Иначе на кой по-напред да дадеш?

                      Коментар


                      • #71
                        От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

                        Защо ми се струва, че там е 8 зона по USDA?

                        Което значи, че няма да замръзне.

                        Коментар


                        • #72
                          От: Мазе в много влажна/подгизнала почва, строеж под нивото на подпочвените води?

                          Благодаря на всички за помоща и съветите.

                          Преди малко получих от адвоката изследването за наводнения, ще пусна някой друга снимка по-късно.
                          Последно редактирано от Ясен; 13-03-14, 17:15.
                          Бъдете живи и здрави!

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X