Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Лидл

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Инструменти от Лидл

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
    Гледам с какво работят по обектите и си правя изводи кой , как и с какво работи . Водещи са червени (хилти) , следват сини (бош) и след това пълна месеница .
    Ти къде работиш.Аз лично не мога да си позволя инструменти хилти.Това го казвам с уговорката че съм вложил 7-8 Хил.лв. в ръчни макита само.Хилти няма да купя и по други причини основно,но не това е темата.
    Покрай мен основно макита,да видя хилти,много рядко.Оня ден видях сериозна бригада кнауфаджии, всичко макита,имаха десетина лазерни ннивелира деволт само в един мезонет,а на кръста парксайд от 12 волтовете и били много доволни.

Не разбрах само защо търсиш заместител на парксайда .............
    Няма такова нещо.

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение

И кое е вярното ?
    Инструмента или човека ?

Ронин , ти как мислиш ?
    Аз имам мнение .
    На крива ракета,космоса и е крив.

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
    Неговите са 120 нютона за винтоверта и 280 нютона за импакта. Имам ги и знам за какво става дума. 481 винтоверта на Макита е такъв звяр че идея си нямаш.
    Това не го разбрах.Моя избор е максимална компактност със добра мощност.

Сега работя с нещо към 30-40 нютона,и съм предоволен, понякога ми липсват обороти на винтовертите ,сегашните 1200-1300 оборота,затова гледах новите да са поне 1800-2000 оборота.280 нютона на мен, да въртя винтове, е малко прекалено.
    Последно редактирано от Roninn; 13-02-18, 00:19.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Ти къде работиш.Аз лично не мога да си позволя инструменти хилти.Това го казвам с уговорката че съм вложил 7-8 Хил.лв. в ръчни макита.Хилти няма да купя и по други причини основно,но не това е темата.
      В Германия и можех да си купя и хилти ама файда за моята професионална работа няма да имам от тях . Лепя плочки и понякога малко картонче в банята . Силата са ми шпакли , маламашки , бъркалката за лепилото и задължително ъглошлайф . Взех си акумулаторни за да мога да бъда малко по мобилен при малки ремонти . Ще пробвам да си бъркам малко количество лепило с винтоверта и да режа с ъглошлайфа . Ударният гайковерт ще ползвам при смяна на гуми и ремонти по мотора и ремаркето . Акумулаторният пистолет за силикон е ясен . С лампата ще си светя сутрин рано в буса или на обекта и с прахосмукачката ще си чистя колите . За мен това каква е инвестицията въобще не е въпрос ако става за работа , защото съм сигурен че не ги купувам за показване или за самото имане .
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

В Германия и можех да си купя и хилти ама файда за моята професионална работа няма...
        Може би не се изразих правилно,не ме спира цената на хилти...А всички безумни допълнителни разходи които искаш не искаш трябва да купуваш на безумни цени от тях.Пресен пример са пистолетите за директен монтаж на хилти.Преглъщам първоначалната инвестиция от 4-5 к и после давам почти 100% от труда и печалбата на хилти за консумативи.Виж,цяла тема със клипове съм пуснал,и по една случайност,дистрибутора на Беа ми е клиент.Цени на 1/3 на хилти, качество не по лошо.

За лепилото със винтоверта,започват да мърдат двете пластмаси на корпуса,не го прави,добре знаеш че не са за това,аз съм го правил много пъти,вкл и миналата седмица щото ме домарзя да слезна до колата,въпреки че съм си забранил да правя така

п.п Бош е почти толкова рядко колкото хилти.
        В Пловдив всичко е макита,деволт все повече,бош,крес,метабо ,бели лястовици.
        За Спарки забрави.А магазини за инструменти много на изброените,но бригади да ползват тези марки, абсурд.
        Последно редактирано от Roninn; 13-02-18, 00:41.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
          Неговите са 120 нютона за винтоверта и 280 нютона за импакта. Имам ги и знам за какво става дума. 481 винтоверта на Макита е такъв звяр че идея си нямаш.
          Един прочел и направил си труда да сравни техническите характеристики . Сравняването на ангро само марка срещу марка е много голяма проява на ...................... Искаш ли да споделиш в една нова тема какви са ти отзивите за тези модели и отколко време ги ползваваш и за какви цели ?

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
            С една четвърт сваляш джанти ли?!? Това на кола/джипката??? Ще дойда да го видя с очите си и пробвам с ръцете си...
            Заповядай. Разбира се с преходник и камък на 1/2".

Коментар

Алилуя - стигнахме до изначалната истина на тази тема!

С риск да отнеса много тежки думи ще кажа, че почти винаги проблема не е в инструментите, а в задинструментното устройство!

От 25 години съм купувал инструменти от Висшата лига само и само на работниците да им е удобно и работата да се върши бързо и качествено.

Но почти винаги инструментите са били "заложници" ако нещо не е по желанието на негово величество работника.

Затова се принудих да търся средния клас инструменти, които при добро желание на работещите вършат добра работа и не събарят бюджета на проекта, когато някой реши, че не е получил това което иска.

Разбира се, Висшата лига си носи и други тежести - скъпи части и връткави рекламации например.

Всичко добро

Т.
              Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
                Слушах работници ... Дойдоха със нов бЪс ,всички със нови дрешки - евала , разтовариха едни куфари ...като ги гледах рай за душата . ...ми.
                Извадиха едни зелени и едни сини "неща" . Побачкаха малко , повикаха повечко.
                Оплюха шефа си . Многократно (не знаят че ми е приятел) .Оплакаха се , "нямали инструменти" ...Каквото си помислиш - извадиха го от буса ... извадиха и неща дето не мислех , че съществуват.
                Аз съм в шок .
                Лазерен нивелир се върти в помещението , всеки има на кръста си един "Де"волт , във всеки има лазерна рулетка ..,
                Завършиха работата за по-малко от колкото очаквах и през цялото време се оплакваха от условията на труд .....
                Бързаха щото си имат безплатен (платен от шефа им ) обяд в някое от заведенията - в зависимост от точката на работа. Което е по близо.

И кое е вярното ?
                Инструмента или човека ?

Ронин , ти как мислиш ?
                Аз имам мнение .
                Ми не им е купил самоработещи инструменти, ве! Требе си и да ги държат в ръце. Едно време у Инжстрой ми беха дали една бригада виетнамци от военните ветерани, лекували се у нас. Ми по 4 човека носеха 6-метрова греда 15х15 и дежурния лаф беше - Тежкоооо, си еб@@о майката, да.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                  Алилуя - стигнахме до изначалната истина на тази тема!

С риск да отнеса много тежки думи ще кажа, че почти винаги проблема не е в инструментите, а в задинструментното устройство!

От 25 години съм купувал инструменти от Висшата лига само и само на работниците да им е удобно и работата да се върши бързо и качествено.

Но почти винаги инструментите са били "заложници" ако нещо не е по желанието на негово величество работника.

Затова се принудих да търся средния клас инструменти, които при добро желание на работещите вършат добра работа и не събарят бюджета на проекта, когато някой реши, че не е получил това което иска.

Разбира се, Висшата лига си носи и други тежести - скъпи части и връткави рекламации например.

Всичко добро

Т.
                  След казармата за около 1,5 г продавах вюрт и само там където човека с който разговарях ,работеше лично с продуктите , купуваше без забележки . Там където трябваше да се купува и други да работят ,винаги е имало доста пазърлъци . 100 процентова истина е че нито занаятчията и нито инструмента могат да работят сами и само там където има един правилен синхрон , резултата е отличен .

Коментар

Ееех, що не пускат и работници на промоция в Лидъла.. Кат не ти харесат -връщаш без обяснения

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Ееех, що не пускат и работници на промоция в Лидъла.. Кат не ти харесат -връщаш без обяснения

"новите" работници - като новите коли, много пластмаса, много електроника, много претенции, не работи на студено и влажно и като спре "тока" - спира на пикосекундата... а да, и ремонтите от аварии са много скъпи...

Т
                      Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Това не го разбрах.Моя избор е максимална компактност със добра мощност.

Сега работя с нещо към 30-40 нютона,и съм предоволен, понякога ми липсват обороти на винтовертите ,сегашните 1200-1300 оборота,затова гледах новите да са поне 1800-2000 оборота.280 нютона на мен, да въртя винтове, е малко прекалено.
                        Не съм разбрал правилно, мислех че като посочи нютоните, те са важни в заданието затова направих този пеаралел. Иначе импакта, има три електронни степени на работа и не е задължително да работиш на 280Nm.
                        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Дайте предложение,как да се казва нова тема за обсъждане на Ел.инструменти,предимства,недостатъци и т.н
                          Че Лидъл си е лидъл,

Коментар

Батерията, 12V MAX Litium, на това https://www.lidl.de/de/parkside-hand...-12-b2/p268388 най- вероятно трябва да стане и на вертчето, където го пускаха тука наскоро. Дали не са приготвили някоя серия инструменти на 12V, подобна на Х20V Team?

Коментар

Да попитам,ако някой смята да купува от lidl.de би ли се съгласил,да се включа в заявката?
                              Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                              ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                                Да попитам,ако някой смята да купува от lidl.de би ли се съгласил,да се включа в заявката?
                                Безплатна доставка в Германия, плащане с дебитна карта. Защо ти е да се включваш в обща доставка?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 20 потребители онлайн. 0 потребители и 20 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X