Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премахване на залепен балатум

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Премахване на залепен балатум

Хубаво де, не мога да разбера, защо го лепят тоя балатум. На старата ни къща беше 30 годишен, не лепен, а отдолу имаше подложка от велпапе. Отгоре имаше всякакви мебели и печка на въглища. Е, не беше мръднал никъде, нито личеше да е навдигнат.

Преди 5 години на село пак сложихме от модерните балатуми. Пак с кашони отдолу - и пак няма проблеми. За какъв чеп тогава се лепи?

И ние с баджанака отлепяхме в хола на панелката му, но там като подпъхваш със заточена машинна ножовка и вървеше, макар и бавно. Единия дърпа балатума, а другия подпъхва ...
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Единственото обяснение, което имам, е че са го лепили за да не видиш какво са ти оставили майсторите, когато си приемаш къщата
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Лепеше се според едни слабоумни типови проекти, на база на които се съставяха БДС за строителство,после норми за заплащане на труда, утвърдени от Партията и те така... Отделно материал "на корем".
        В днешно време меките настилки не се лепят плътно.

Аз пак да кажа-специално по въпроса , правилният инструмент се оказа стъргалка за стъкла, с ширина около 10 см. ,дръжка около 25 см., сменяеми ножчета , много здрави. Ако искаш , не е проблем да ти услужа с едно такова по случая.
        Иначе ,освен замазката, при липса на време е вариант и сух под.

Коментар

П.п. дубъл нещо се получи..

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Пясъчно-циментова 5 торби пясък, 1 цимент и 20 литра вода (за водата не съм сигурен, може и повече да беше, важното е да стане на чорба). Хубаво разбъркване с ел. бъркалка и изливаш и заравняваш с един голям мастар. Ако останат тук-там дупчици си ги дозамазваш след изсъхването. Ама това ще стане след 1-2 седмици най-рано при тия температури, ако не е отоплена стаята. Скоро ги правих тия гимнастики. Цената на материалите е към 20 лв.
            5:1 ми се види много постна тая замазка.В учебника пише 2:1 или 3:1 за цименто-пясъчна изравнителна замазка.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Пробвай с ъглошлайф и телена четка, но сигурно ще те намразят комшиите.
              Не си и помисляй да го включваш без очила.
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Пробвах с телена четка, не става. Балатумът е залепен много здраво и остават много власинки. Четката "сресва" по-здраво залепените, по-леко запелените ги къса, набиват се в нея и след 2 минтути става голямо телено мече за боядисване.

Ориентирам се към много вода по пода за да размекне и да не вдига прах и стъгралката за стъкла, идеята на Алекс.
                От къде може да се напазарува такава?
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                  Пробвай с ъглошлайф и телена четка, но сигурно ще те намразят комшиите.
                  Не си и помисляй да го включваш без очила.
                  Задължително с очила и надеждна противопрахова маска!

Като ползвах ацетона проветрявах добре, и нямаше чак такива изпарения, а и се залива на части, на малки петънца, защото много бързо се изпарява, а момента е когато е още недоизпарен ...
                  Hristo Draganov
                  http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Най-вероятно балатума е лепен с нискокачествено Ц-200. Истинското Ц-200 след като изсъхне стои прозрачно и лъскаво. По-евтините варианти са с пълнител като креда, тебешир и каква ли не боклуци, от които идват различните цветове. Поливинилацетатно лепило е и забравете за махане с химия или нагряване. Разтворителите му са хексан-и и хексанони някакви, които никак не са евтини. Най-лесния начин според мен е събаряне на горната част на мазилката заедно с балатума. После така или иначе ще има нова мазилка за изравняване....
                    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение

вода по пода за да размекне и да не вдига прах и
                      такава "задачка" ни се падна в казармата /първата година/. След два дни търкане и мокрене сипнахме малко кислол. Позапени се, позамириса.
                      Там където беше по-дълбоко се позадълбочи още малко. Но лепилото се понадигна и си го изстъргахме с метлата и лопатката.
                      На по-упоритите местенца кислола преобладаваше.
                      А на долния етаж се появи интересна мрежичка по тавана.
                      Съвпадение някакво.
                      !!! Не те съветвам!!! Просто споделям при нас как се получи.
                      GPS системи https://www.easytracking.bg/
                      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Решил си да се мъчиш и това е. Ако размислиш може да видиш при мен над 50 квадрата теракот лепени върху лепилото и останки от балатума през 2006 та година та до момента никъде не е мръднало. Лепилото не може да се махне, значи има здрава спойка защо да не залепне и за новата замазка така
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

За махането или немахането. Добре е да се махне и по една друга причина.Старите меки настилки имат някакъв мирис ,защото са поемали какво ли не дълго време.Като се случи такава полемика на обект, обикновено случая се разследва на четири крака и муцуни в настилката. Това , ако собственика не вярва и се налага да заема позиция партер. Така че той си решава.

Коментар

Този инструмент имах предвид , че мори балатуми и мокети:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB217618.jpg
Прегледи:1
Размер:211.5 КБ
ID:5539296

Коментар

Не съм съгласен, че изравнителната замазка трябва да е със свойствата на бетон за плоча. Какви 1към 2, 1към1?!
                              Това е иаравнителна замазка, Тя не държи нищо!
                              В Италия ги правехме съвсем постни, стига да има поне 4-5 см като дебелина.
                              Тук се настрадах когато се е налагало да къртя замазки тип втора плоча, в които майсторите не са познавали пясъка. Якото попържване.
                              Съгласен съм, че саморазливните подове не са евтин вариант за големи площи. Има и саморазливни за по-голяма дебелина на слоя.
                              Ако не ми се ползва саморазливна (разбирай, не ми се връзва откъм цена), къртя всичко до плоча и си правя хубава замазка както му е реда. От 4 към 1 , повече цимент няма смисъл.
                              Да не говорим, че по бетоновите възли предлагат готова земновлажна на ололо 90-95 лв на кубик.
                              Амалогията да си я бъркаш, не се връзва, цената също.
                              Плочките се лепят веднага на следващия ден, обаче. Ако си мислите да ходите по нея с дни докато изсъхне...
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                                5:1 ми се види много постна тая замазка.В учебника пише 2:1 или 3:1 за цименто-пясъчна изравнителна замазка.
                                Съвсем нормална си е пропорцията: 5 торби пясък х 30кг - 150кг. Една торба цимент - 50кг. Съотношение пясък : цимент - 3:1.
                                „Свободата е скъпа, но си струва“

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X