Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпа за напояване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помпа за напояване

И аз съм с помпа за 70 лв. подобна на тази дето разправя Ронин само ,че уж италианска ,не се чува, дава яко вода от 8м. +25м. маркуч всичко подгизва за нула време.Купих я от базар Илиенци ,предишната беше Райдер ,но я наводних за пореден път и не съм я правил,абсолютно същата е и става за части на новата!Не се хвърляй в приключение ,няма смисъл ,само ще набуташ пари за нещо старо,а новото си е ново и работи перфектно,д не говориме ,че е сто пъти по-компактно и като тегло и като габарити!С подобна Вида преди години ми се гадеше,всяко пускане беше хазарт.Новите помпи с добър смукател ги инсталираш и забравяш ,стига да не я удавиш и да я пуснеш не добре изъхнала,като мене!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Аз съм от Рударци близо ми е София навярно и там ще се измисли нещо но си трябва обикаляне-съответно време.Поне насока пък другото е лесно -утре ще обиколя Перник за нещо ново и съответно ще поразпитам и за турбина и ще го решавам.

Коментар

Първоначално публикуван от SLAVIKA1980 Преглед на мнение
        Ако наистина за 65лв мога да се оборудвам с помпа,то значи че ще уредя някой със шмиргел вида-в мотора има още живот.Трябва да действам че да не мина на поливка на ръка-с кофата...
        На руския пазар в Пловдив по 65 лв.има колкото искаш.Миналото лято ги купувах по 55 лв.Сега заради долара били поскъпнали,а всеки лев във видата е хвърлени пари на вятъра.
        Мотора на видата е най-малкия проблем,не че два пъти не съм го пренавивал,лоената набивка и оста са язва непобедима,естествено съм набил пръстен от неръждавейка,фланците се чупят като пренатегнеш малко,а се сменят като разглобиш цялата помпа,да не споменавам постоянното изпускане на помпата заради капризната набивка,а като тръгна да я сменям вадя цялата хидрофорна уредба от земята и се занимавам цял ден за нищо.
        Последно редактирано от Roninn; 07-06-15, 22:05.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

В Илиенци е евтино и има бая избор от турбинни до дълбочинни биба ,ти си решаваш,ако щеш и хидрофорни Райдери за около 140-160лв.,там варират по-евтините ,но за градини и ниви не е необходимо.
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Миналата зима правих ремонт на нашата вида. Оста беше изядена от лоената набивка и течеше. При разглобяване се счупи турбината, понеже е на резба стегната. Куих нова за 20-тина лв. На струг остъргах оста и набих втулка, която след това отнех до размера на остта. Сложих тефлонова набивка и теча спря. След време си пренатягам набивката. Но при мене е лесно, защото помпата ми е на брега и черпи от реката. Не ми се налага да обезвъздушавам. Пускам тока и тръгва. Дава хубав дебит на водата, поливаме с пожарникарски шланг и го напълва доволно.

Коментар

Днес разгледах за нови помпи-какво да ви кажа тея от 70~150лв са си чисти детски играчки поне на вид като заработи може и да ме изненада.Моторчето е подобно на това от чистачките на Москвич😃.Хареса ми една но беше 250лв.-видимо надеждна.Ако намеря турбина ще хвърля 100лв по видата и ще бръмча с нея.

Коментар

cpm 158,видата е играчка 3400 срещу 6200 литра.Спирам до тука със съветите.Открий топлата вода отново.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Тук вече друго ми става интересно.Въпросния модел го гледах вчера на цена 260лв. а сега виждам ,че варира 75-350лв.Явно това са различни марки с един и същ модел.Като казвам че не стават нямах точно тази в предвид-мисля беше0.37kw.

Коментар

780 вата май беше цпм 158,да, има различни производители,не вземай турска 158,райдер е твоята помпа,раб.колело не е бронз както всички убеждават, а е алуминий по скоро някакъв цам ,нищо че е жълто ,боя е това.Малките райдер не струват,охлюва е интегриран с мотора и протече ли наводнява мотора,също малките ако не работят запича вала и не тръгва или ако тръгне протича,затова цпм 158 е помпата

Коментар

Така вече започвам да се съгласявам -само с отделно охлювче взимам.0.75kw също звучи по добре.

Коментар

Точно!Не взимaй с мaлък охлюв и турбинa.По принцип и двете дето съм купил сa с рaзглобяеми турбини aлуминиеви с гaйкa и зaцепвaне към остa ,към моторa е семеринг и между охлювa и моторa си имa свободнa чaст,рaзстояние през което се виждa остa.Външният вид нa игрaчкa лъже ,ефективни сa повече от Видaтa.

Коментар

Дай размери на турбината,мисля че имам.Ще си поемеш разходите за куриерите.

Коментар

Ако все пак си ремонтираш "Видата" , бих посъветвал да си намериш нормален стругар.Технологично е предвидено втулката на вала да е сменяема.Остава да се престърже вътрешно леглото на лоената набивка.Побира точно два семеринга.И проблемите с теч и обезвъздушаване свършват.Успех!
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Размера е 109мм. но не знам дали да я правя.Защо пък да не я направя със семеринг ей така за спорта- и без това на всичко което имам съм видял карантията.Дори да я подаря на някой комшия след това.

Коментар

Не че беше на дневен ред баба Вида но взехме ей така от келешлък и я направихме.Два нови лагера,турбинка две три скъсани резби ф6 наварена и презстъргана шийка на вала(точно където е набивката беше поизтъняла-явно от пренатягане или от пробег).Нова лоена набивка само че не пресно закупена а резерв от едното време и видата почва да качае.Само да добавя че наистина дебита е 2 пъти по слаб от новата.Нея монтирах на друг кладенец.Като пари нищо 20-30лв.като време 1ч. разглобяване и 1ч сглобяване...и 4 бири за двете операций.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150611_001.jpg
Прегледи:1
Размер:111.6 КБ
ID:5674868Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150609_002.jpg
Размер:89.4 КБ
ID:5674869Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150609_001.jpg
Размер:132.9 КБ
ID:5674870Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150617_006.jpg
Размер:133.2 КБ
ID:5674871

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X