Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпа за напояване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помпа за напояване

Тц, нищо от това не е вярно. Кавитацията ще е минимална, защото без поток няма достатъчно разреждане, налягането на изхода е на макс, а двигателят не се товари, напротив, без поток е разтоварен.
    Като в контакта - без товар има напрежение, но няма ток.

Коментар

Без поток няма и налягане или по точно е минимално,при центробежните помпи има и обратна зависимост колкото по голям дебит,толкова по ниско налягане,но случая при кавитация е друг,ако признаеш че имаме кавитация,вадим учебниците.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Ха ха, ти и на плажа ли ги мислиш помпите. Пак не мога да се съглася, затапена на изхода, помпата дава макс. налягане. Кавитация ще има пак около лопатките, но има работни режими с далеч повече условия за такава.
        Пльосни се в морето веднъж и заради мен

Коментар

Да...на северния плаж на перлата в Приморско сме......използвам тапаталк на андроид .
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Ето една скромна!
            Прикачени файлове

Коментар

Здравейте колеги,
              Съжалявам, че ползвам чужда тема, но и аз имам проблем с една Вида(не знам точно коя, защото табелките са избеляли до неузнаваемост). Видата почна да грее и да не качва вода, та я отворих и се оказа, че работното колело се е задръстило цялото с боклук и то сериозно натъпкан, освен това е и толкова изгнило, че се счупи. Видях, че тук има хора, които са сменяли работно колело, можете ли да ми кажете къде сте намерили резервно?

Коментар

За Пловдив в
                1.АПК центъра на Карловско шосе ,
                2.в обратната страна на надлеза отдолу в гиганта,
                3.натовския блок на Копривщица,за София незнам,сваляш старото и с него по магазините !

Коментар

Да повдигнем тая тема ,че е хванала прах.Наближава сезона на поливането и съответно проблемите с помпите за поливане.Имам една стара помпа Елпром-Троян 0,75W-вход 45мм изход 40мм.Опитах да смятам в цолове,но нещо не се връзва?Това ще рябва да е Вида -5.От попаднала много ръжда в охлюва той заседнал пуснах я и познайте...Та въпроса ми е къде да търся резервни части за тая техника-по точно турбина,лагери вярвам ще намеря лесно.Колегата от горния пост е писа, но преди доста време има няма година.Не ме притесняват куриери и пр.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150606_006[1].jpg
Прегледи:1
Размер:65.9 КБ
ID:5665252Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150606_005[1].jpg
Размер:64.6 КБ
ID:5665253Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150606_004[1].jpg
Размер:114.7 КБ
ID:5665254Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150606_003[1].jpg
Размер:89.1 КБ
ID:5665255Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150606_001[1].jpg
Размер:68.2 КБ
ID:5665256

Коментар

Това е към 1"1/2 ,не си струва ремонта,нова помпа е към 150/200лв.Поливам с 1" за 70лв. около 60 кв/м. градина за около 15-20мин., обилно.Не знам има ли смисъл да я правиш с тия набивки е приключение , а и няма качествени,преди години имах такава с графитно-лоени набивки ,но сдаде тотално и нямаше смисъл от ремонт,пък си е и кютук за кладенец.
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Помпата не е лоша но за тия пари може да се купи читава потопяема . С нея ти отпадат много проблеми като пускане на тръби обезвъздушаване и тнт .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тук говорим за турбина която струва 20-30лв.и 2 лагера.Труда си е от мен -и айде на бунара.Лоени набивки съм сменял преди 2 години сигорно, пък сега-ако се стигне до там.Има ги налични от едното време.Говорих по телефона с някакъв който ги рециклира тия помпи но се дърпа да ми изпрати турбина.Всичко ми е пригодено за работа с нея-не че не може да се преаботи ама и там иска пара на вятъра.По добре да ги издухам през ауспуха.

Коментар

Имах такава даже същия зелен цвят,непомня само вида 4 или вида 5 беше.Спасявах я няколко пъти,центрубежен изключвател едно с две лопатки не намерих никъде,приспособих от някаква пералня,турбини има само със старата и по размер,лагерите май бяха 6203 ако не бъркам,зад центробежния има един кръгъл бакелитов ключ и той се намира лесно.От както не ползвам вида се родих,подари я на някой или я изхвърли.Това е недоразумение.
                          За 65 лв има CPM 158 на райдер,това е неубиваема помпа,вече имам две такива,разликата е че вади два пъти по голям дебит,няма набивки,мотора върви леко и тихо.

Коментар

Ако наистина за 65лв мога да се оборудвам с помпа,то значи че ще уредя някой със шмиргел вида-в мотора има още живот.Трябва да действам че да не мина на поливка на ръка-с кофата...

Коментар

В Стара Загора в един магазин има всякакви части за помпи Вида, или поне дапреди 1-2 години, обаче не мога да ви видя вие откъде сте.
                              Кольо Динев

Коментар

Да наистина в Стара Загора има магазин в който има резервни турбини за почти всички български помпи .Казва се Боруй , преди година си смених турбината на Вида 4. Тази ми изглежда различна .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X