Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с водопровод

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с водопровод

Проблема за смяната на цялата тръба са комшиите. Иначе всичко минава от моето мазе до моят етаж (трети). Като изключим първия въпрос, всичко ми е ясно, или има кой да го направи. Но при съвет за временно решение получавам отговор:
    - Дай за 50 лева ще ти го оправя.
    Ама аз не искам, защото съм виждал работа за 50 лв.
    Естествено, че фирма, която държи на реноме и пазар няма да кърпи, ще прави. Та затова попитах тук. И се видя, че трябва да се прави. Последния опит, ако се навие де, човекът от фирмата да им обясни истината. Дано на него му повярват, аз като нямам вид на "доверие и сериозност".
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Да подмениш два-три метра от тръбата между долния етаж и твоя е кърпене (това със скобата е крЕпене). След като без допълнителни "агресори" състоянието на тръбата при теб е въпросното (от снимките) значи цялата тръба/щранг е на това дередже. Ремонт - представлява цялостната му подмяна!
      КрЕпенето в твоя случай е безнадеждно, кърпенето си е кърпене, ремонта (доколкото разбирам) предстои. Кърпенето наистина съвсем обективно не струва повече от 50 лева. Приказките за гаранция, при положение - кърпеж са несъстоятелни, успиването за качествени материали при положение, че чешките Инстапласт и турските поцинковани фитинги са практически единственото налично на пазара са просто манипулация, която върви единствено на основание "тесни специалисти" (всеки да се занимава с това, което му е работа) - иначе казано: "Кон с капаци"...
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Имам предвид ремонт на етажа, всичко що е тръба с ново. "Кон с капаци" - Дообре!

Коментар

Не разбирам долният ти съсед. Нали при авария той ще е най-потърпевш?
          Нека някой майстор да погледне на място и да каже дали ще стане с "бърза връзка". Говоря за временно закърпване.
          Става здраво и понякога дълговременно ... но зависи от положението.

Коментар

Има още един фактор,който се съобразява при такива положения/нарочно не я пуснах уголемена,щото може и да хапвате в момента/.

Това е тръба на около 30 години , във видимо добро външно здраве,по-добро от конкретният случай:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2223815.jpg
Прегледи:1
Размер:152.0 КБ
ID:5422902
            Важно уточнение-тръбата е водопроводна поцинкована,не е нещо друго.

Коментар

Днес къндардиса, утре сменяме от неговия водомер до моя. Сутринта оставям ключовете и вечерта си ги вземам, цената е приемлива за мен. Алекс, знам предполагам какво е в тръбата, просто не исках да си го представям. Ама ти ми го натрапи, нищо, че е с образователна цел.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                Има още един фактор,който се съобразява при такива положения/нарочно не я пуснах уголемена,щото може и да хапвате в момента/.

Това е тръба на около 30 години , във видимо добро външно здраве,по-добро от конкретният случай:
                [ATTACH=CONFIG]510021[/ATTACH]
                Това е уникална снимка.
                Поздравления, Алекс!
                Какво пием....... повечето съвременни човеци.

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                  Днес къндардиса, утре сменяме от неговия водомер до моя. Сутринта оставям ключовете и вечерта си ги вземам, цената е приемлива за мен. Алекс, знам предполагам какво е в тръбата, просто не исках да си го представям. Ама ти ми го натрапи, нищо, че е с образователна цел.
                  Не е само с образователна цел.Идеята е принципна.Не всички се замислят, с частични мерки,какво остава в неподменените участъци.Отделно тази гняс "яде" тръбите и отвътре.С две думи ,при всяка възможност изхвърляйте тези тръби.Успех с ремонта!

Коментар

Не е само с образователна цел.Идеята е принципна.Не всички се замислят, с частични мерки,какво остава в неподменените участъци.Отделно тази гняс "яде" тръбите и отвътре.С две думи ,при всяка възможност изхвърляйте тези тръби.Успех с ремонта!
                    Извинявам се на колегата за спама! Това със старите поцинковани тръби е ясно! Интересно ми е какво се образува в подменените ( в моя случай - пластмасови ) тръби? По-малко "гняс" ли се натрупва? Ако някой има поглед върху такива. Е то трябва да е минало и достатъчно време, де...
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Ами Алекс не е спам, слава богу, че при мен бойлерите сдават багажа максимум на петата година. Не искам и да си представям какво е имало в оригиналния на 16 години...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                        Интересно ми е какво се образува в подменените ( в моя случай - пластмасови ) тръби? По-малко "гняс" ли се натрупва? Ако някой има поглед върху такива. Е то трябва да е минало и достатъчно време, де...
                        Пластмасовите са достатъчно гладки отвътре и нищо не се натрупва. Затова и проводимостта им е по-голяма. Нашето ВиК ползва ПЕВП /полиетилен висока плътност/ тръби за външни и улични водопроводи от 1995 година- това са тези черните тръби със сини ивици, така че наблюдения има, не е каквото да няма Досега аварирал такъв няма, освен ако не го удари някой с багер, а то копаещи фирми дал Господ
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                          Ами Алекс не е спам, слава богу, че при мен бойлерите сдават багажа максимум на петата година. Не искам и да си представям какво е имало в оригиналния на 16 години...
                          При майка ми в къщата бойлера е на приблизително 40 години, от както е построена къщата! От вън по ламарината има тук-там малко избила ръждичка, нагревателя е сменян няколко пъти. Първоначално беше не с терморегулатор а нещо подобно с живачна ампула. Много пъти от вътре е изкарвано по половин кофа котлен камък. Но водосъдътжателя не е протекъл все още. Иначе новите бойлери при мен изкарват 5-6 години и протичат...
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                            Пластмасовите са достатъчно гладки отвътре и нищо не се натрупва........
                            Това не е толкова сигурно,освен от рекламата,аз знам поне две крайпътни чешми на които е добавен удължител от такава тръба, и натрупване си има,а иде реч за изворна постоянно течаща вода,така че какво се отлага по тях ще коментираме след ...години когато ги проверяваме,дано да няма нищо,ама нада ли???

Коментар

[ATTACH=CONFIG]510021[/ATTACH]
                              Върнах се във времето, когато работех в "Софийска вода"
                              Иначе шефовете са горди, че на пречиствателната на Бистрица водата е с по-добри показатели от минералната в Горна баня. Пък комбинацията месинг/стомана да не ви обяснявам как ги събира тия "красоти"...
                              Ford Maverick II 2.3 XLT
                              Ford Mondeo MK5

Коментар

Такива гнусни картинки стават по два механизма. Първият е, че от 1мм желязо стават около 30мм ръжда и повечето тръби могат да се самозапушат, преди да се пробият. Вторият е, че водата носи фини, пък и не толкова фини частици както от източника, така и от по-централните тръби. Те там не се задържат, защото водата се движи, но където се случва да спре (по-крайните тръби), частиците полепват и образуват финият глинесто-тинест слой върху ръждата.

Нищо от това не е особено вредно за пиене, колкото и впечатляващо да изглежда.

Не знам защо месингът се е наложил като материал за кранове - той ускорява корозията с едни електрохимични фокуси, като ефектът върви на метри от крана.

п.п. сега се сетих едно нещо - поцинкованите тръби, нали са поцинковани само отвън?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X