Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с водопровод

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с водопровод

Да и гаранция има. Пролетния ремонт по ВИК и отопление, те ще го правят. Да се потретя, исках да закрепя положението, но излиза, че не е разумно това решение.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Извинявам се за спама! Аз участвах в подобен филм в офиса. С тази разлика, че аз бях на долния етаж - шушумигата отгоре многократно ме наводняваше в банята и кухнята направо сълзеше вода. След като в отговор на мои протести тя ми отговаряше "Еми аз какво да направя?", ми писна и сам за моя сметка й подмених тръбите в банята. Между другото поцинкованата тръба с топлата вода от бойлера й, до толкова беше изгнила, че на едно място течеше доста - ремонта, който тя беше направила се изразяваше в увиване на въпросния участък с гума и завързване с тел!
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
        Извинявам се за спама! Аз участвах в подобен филм в офиса. С тази разлика, че аз бях на долния етаж - шушумигата отгоре многократно ме наводняваше в банята и кухнята направо сълзеше вода. След като в отговор на мои протести тя ми отговаряше "Еми аз какво да направя?", ми писна и сам за моя сметка й подмених тръбите в банята. Между другото поцинкованата тръба с топлата вода от бойлера й, до толкова беше изгнила, че на едно място течеше доста - ремонта, който тя беше направила се изразяваше в увиване на въпросния участък с гума и завързване с тел!
        Споменатата случка за тръбата и двете години е идентична, без опитите за ремонт.

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
          В понеделник ще дойде фирма, която с това се занимава. Исках да изкара до пролетта, защото тогава ще сменям всички тръби, но щом не е хубаво да крепя, тази ще я сменя сега. Може и сам да го направя, ама нека всеки се занимава с това дето му е работа. Не знам колко ще спестя, ако аз го направя, но знам, че ще спестя от нерви, некачествени материали и поне два часа работа, ако фирма си го направи.
          Много правилно решение на толкова силно корозирала тръба просто няма метод за ремонт освен подмяна с нова . Преди няколко години един колега се вкара в подобно приключение да кърпи изгнила в бетона тръба на лирата в банята . В бетона не беше останало почти нищо от тръбата та рязахме отдолу до здраво . Ама какъв зор беше да намерим здраво Със съседите проблема е лесно решим и се казва застраховка струва няма и стотина лева но решава много проблеми .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Проблема ми е следния, водопровода след общия водомер, където влиза на моя етаж е пробит. По принцип някак от налягането на водата се самозапушва, но при тоя режим си пръска. Сега зимата очаквам да започне системно да пръска. За другото лято е плануван ремонт на санитарните помещения и всичко ще се подменя. Какъв е варианта да закрепя положението? С лепила от рода на течен метал ще стане ли, или нещо подобно?
            Благодаря предварително!
            Водопроводна полиетиленова скоба от тези с болтовете по Ф,ито което ти трябва
            на изхода с резбата си навиваш тапа и си готов,можеш да се подсигуриш със силикон в зоната на уплътнението ,ако тръбата е корозирала много и не може добре да се почисти,стягаш и забравяш!Пробива ,ако е по-голям се реже капаче от същото Ф тръба леко се отваря с чук да пасне по тръбата и се стяга с гумена подложка и се стяга с обикновенни лентови скоби за маркуч !
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Много правилно решение на толкова силно корозирала тръба просто няма метод за ремонт освен подмяна с нова . Преди няколко години един колега се вкара в подобно приключение да кърпи изгнила в бетона тръба на лирата в банята . В бетона не беше останало почти нищо от тръбата та рязахме отдолу до здраво . Ама какъв зор беше да намерим здраво Със съседите проблема е лесно решим и се казва застраховка струва няма и стотина лева но решава много проблеми .
              Ох, обърнахме темата в съседски разправии, ама те отказват достъп. Проблема не в парите, нали сметката ще скочи с не повече от 60%, което е около 70 лв. Не че съм най-заможния, но бих поел разходите, само да стане като хората. За последния такъв проблем аз си платих и сега очаквам да платя. По 20 мин. работа на етаж е! Какво толкова крият, не знам. Искам да го направя от... до и следващите 30 години да няма ядове, ама на, трябва да се спасявам по отделно. Благодаря на всички за включването. Както казах въпроса не търпи отлагане, макар да ми се иска да се направи истенско ще си действам на моя етаж. Абе раздразних се и да си кажа, в двора имаме кладенец с чиста питейна вода, при този режим им предлагам да купя всичко и да прекарам вода до всички. Тръбата ще мине от моето маза до моят етаж последен. Ама защото трябват пари и за вътрешна инсталация, не и не! Зимата има и допълнително роблеми, ама и без това се отклоних много. Вярно разводнявам (и в буквален и преносен смисъл) форума, ама поне ми олеква.

Коментар

Да и гаранция има...
                За каква гаранция става въпрос - четири месеца до пролетта !
                Ако ремонта, който смяташ да правиш представлява смяна на целият вертикален щранг плюс хоризонталната разводка в твоето жилище и имате твърда уговорка, че именно те ще го направят - спокойно можеш да поставиш условие настоящата елементарна кръпка да е безплатна. В края на краищата става въпрос за два часа работа - човечецът, който ще я свърши надали е на повече от 25лв надница (за осем часа) и двайсет лева материали. Само като върнат на "вторични" старите ви тръби, ще компенсират няколкократно тези си разходи.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  За каква гаранция става въпрос - четири месеца до пролетта !
                  Ако ремонта, който смяташ да правиш представлява смяна на целият вертикален щранг плюс хоризонталната разводка в твоето жилище и имате твърда уговорка, че именно те ще го направят - спокойно можеш да поставиш условие настоящата елементарна кръпка да е безплатна. В края на краищата става въпрос за два часа работа - човечецът, който ще я свърши надали е на повече от 25лв надница (за осем часа) и двайсет лева материали. Само като върнат на "вторични" старите ви тръби, ще компенсират няколкократно тези си разходи.
                  Смятам, че това е една от добрите фирми в околията. Мен не не интересува дали ремонта ще е 40-50- 60 лв.(примерно) Искам да си платя за функционираща баня. Не ме интересува кой колко ще сгъне. Смятам, че цените са разумни и работата свършена от професионалисти. Пак да кажа, идеята беше да закрепя положението до пролетта. Но се убеждавам, че трябва да се вземат мерки, предполагам, че ремонта ще стане сега. Все пак не искам да живея в ремонт една година. Разбрах, че временен вариант няма. Това е достатъчно.
                  Проблема с комшиите, както дойде. Клетва са дали, някой преди 60 години.

Коментар

На тая тръба нали са хванати всички водомери,цената ти е между 120-200 лв. с труда и материалите за етаж ! Слагайте сферични кранове 3/4 на разклоненията !Ако хората знаят какво правят цялата работа става за 2 дни.Зависи как са циментирани тръбите,режат се по 20 см под и над плочата и с тръбен ключ се върти,като друг човек удря с чук да тръгне !

Ден първи осигуряване на достъп и където е нужно с хилтито освобождаване на тръбите,ден втори лепенето и тръбния път с водомерите !После следва пломбиране на водомерите !

Инъче с цо2 или електрожен се закърпва !Така карахме почти 2 години.Тръбите в зависимост от височината на сградата започват от Ф40 и нагоре през три етажа падаш с един размер надолу !Поздрави !

забравих....искайте по една изолацийка да мушнат на тръбите против конденз !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Както е тръбата, водомерите са на отклоненията със съединения. Спирателните кранове са след водомерите, на всеки етаж. Проблема е в убеждението, не в тръбите. С убеждение трудно става и влиза в сила системата, квсеки по единично да се спасява. Ама като последен 3-ти етаж, отнасям негативите. Нали се сещаш, че трябва да разбивам после моята тоалетна за благото на неразумието. Но и това се рашава, с две резервни плочки. И за сетен път аз ще понеса негативите и ще чуя думите: Ами прав беше.В понеделник ще има гимнастика., па каквото ще да става.

Коментар

...Пак да кажа, идеята беше да закрепя положението до пролетта. Но се убеждавам, че трябва да се вземат мерки, предполагам, че ремонта ще стане сега...
                        Тоест, вече не става въпрос за пробитата тръба между долния и твоя етаж, а за цялостния ремонт?
                        Каква гаранция ти дават за това?
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Става въпрос за тръбата на милиметър от плочата, а ремонта може да стане по принуда сега. Ако няма къде да се захване сменената тръба, не си правя илюзии, че другите тръби са в много по-добро състояние. Гаранцията си е стандартната за такъв вид ремонти, което е 5 години на труда. За материалите не знам.

Коментар

До колкото виждам и схващам - това е тръба , която тръгва от долния съсед , че и от по-надолу. Т.е на такава тръба казваме "вертикален щранг". И на всеки етаж има съответното разклонение от тази основна тръба. Така ли е или бъркам ?
                            Колко цолова е тръбата?
                            Защо не се договорите с твоя долен съсед и да смените тръбата за един ден от долната свръзка (дали ще е муфа, коляно или нипел все едно).
                            1. Уточнявате къде е тази свръзка.
                            2. Приготвяте нужните материали - тръба, муфа и всичко останало.
                            3. В уречен ден правите малка дупка около тръбата за да я освободите. Виждате как да действате и действате.
                            Майсторът ще си има "винтонарез" и ще нареже резбите на място. За да пасне дължината.
                            Така според мен е най-лесно, най-бързо и вечно за следващите 20 години.
                            Работата е един ден или при добра подготовка - 3-4 часа.
                            Разходите - тръба около 3-4 м, нипели -2-3 броя и муфата плюс майсторлъка.
                            Не съм сигурен , но според мен ще е около 100 лева със замазването на отвора в плочата. Това последното е "по снимка" .

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              .
                              Майсторът ще си има "винтонарез" и ще нареже резбите на място. " .
                              То таквиз майстори почти не останаха. То и поцинковани тръби, вече трудно се намират. Всичко мина на найлон или с халуминова вложка.
                              На колегата проблема му е точно със съседите, иначе е за час работата, три етажа е къщата, доколкото разбрах.

Коментар

От днес за утре ....... казвам вече няколко пъти,за час само инструмента и материалите неможеш да качиш !Тея тръби искат вадене !Миналата есен я правихме тая работа за 7 етажа....освен мен имаше още 4 човека !Останалото са комшиите дето повече пречат !
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X