Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с водопровод

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с водопровод

Знам, че всеки момент може да избие... Ей вие ме достерирахте. Викам водопроводчик днес, дано има по-здраво място да се захване муфата. Играта на Борко я играх преди две години до общия водомер и ми де размина да разбивам плочата под къщата.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
      Знам, че всеки момент може да избие... Ей вие ме достерирахте. Викам водопроводчик днес, дано има по-здраво място да се захване муфата. Играта на Борко я играх преди две години до общия водомер и ми де размина да разбивам плочата под къщата.
      То по-добре да избие!! Нали си отгоре, долните да се спасяват!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        То по-добре да избие!! Нали си отгоре, долните да се спасяват!
        Аз не знам, как е с истинските входове, ама ние три жилища и не може да се оправим. 2(две) години, на единия му течеше една тръба и другия ме кара да съм говорил с него, защото му текло на главата. Накрая му казах, че ако иска да му пада етажа, аз не искам моята да пада. И взе че я оправи. Ама все гледат да се оправят, като стане белята.

Коментар

Аз не знам, как е с истинските входове, ама ние три жилища и не може да се оправим. 2(две) години, на единия му течеше една тръба и другия ме кара да съм говорил с него, защото му текло на главата. Накрая му казах, че ако иска да му пада етажа, аз не искам моята да пада. И взе че я оправи. Ама все гледат да се оправят, като стане белята.
          Тъй де! Пускай с маркуча по стълбите и ще се разтичат!!

Коментар

Според мен не трябва с муфа, освен ако не достигнете фитинг. От усилието при правенето на резбата може да стане беля. Използвайте компенсатор.

Коментар

Ще го кажа на майстора, ама нали той е майстор и трябва да знае. Ако днес не работят, в понеделник ще кажа какво и как са направили.

Коментар

Намери здраво място в съседа под теб, направи резба за един фитинг и продължи с полипропилен. Щом си последен етаж, значи и 20мм ти стига. Проводимостта на 20мм полиетилен или полипропилен се равнява на 3/4 цол поцинкована тръба. Използвай старата тръба да премине новата през нея, за да не дупчиш плочата и се подвръзвай за твоя водомер- така е най безболезнено и най- бързо.
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Обърнахме го на чат, но в четвъртък отговора беше: А чи при мен всичко е наред, проблем нямам.

Коментар

Пускаш да тече дълго време, даже разчовъркай плочата да му се накисне хубаво, да му падне тавана и проблем ще има. Още повече, че теча е преди водомера и няма да се натрупа сметка. Вертикалните щрангове в сградните инсталации спадат към общите части и отговорността е обща.
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                      Пускаш да тече дълго време, даже разчовъркай плочата да му се накисне хубаво, да му падне тавана и проблем ще има. Още повече, че теча е преди водомера и няма да се натрупа сметка. Вертикалните щрангове в сградните инсталации спадат към общите части и отговорността е обща.
                      И аз това му думам. Два етажа х 2.50м е 5м. тЪрба!!

Коментар

Когато ти писне да викаш "неволята", премери разстоянието между 2-та здрави фитинга - под и над плочата. Купи си съответната дължина тръба Рех-АІ-Рех (бяла е, с алум.вложка) ф 16 мм или по-голяма, съответните фитинги, една широка ролка тефлонова лента и малко калчища. Замени металната тръба. Снаждането става на ръка и гаечен ключ.
                        Лесно е.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

*бахти и хората
                          За има-няма 40-50лв е*@хти безхаберието, ще чакат да се наводнят, че да се изръсят с по толко на човек, че и повече и тогава да им дойде акъла .

Това да остави да се наводнят и да има падне тавана не е много удачно. Незнам как точно са нещата, ама ако има някой от долните застраховка, може да се окаже, че ще трябва да им плати ремонта/щетите

Тръба с алуминиева вложка е 1.45лв/м за ставенето 2 нипела ВНР или ВТР по приблизително 3лв и не е нищо сложно.

Полипропиленова тръба 4м 25-ца е 7лв + пак 2 прехода по 3лв и един поялник за тея тръбим, ако не намериш някой да ти услужи, може да купиш и за 20-тина лева
                          Единствено ще трябва да се стави от някоя ставка, че инак да се нарезва резба и като гледам как минава е почти невъзможно.
                          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ремонта на подобно нещо е елементарен, не се стряскай - действай. Единствен проблем може да е, ако отдолу тръбата е вкарана в някакво обзиждане (кандърмите със съседите). Режете на горе-долу здрав участък, наистина по-добрият начин е с компенсатор, на него фитинг-преход "от резба към лепене". Няма нужда да слагате по-малка тръба, външните диаметри на всички размери ППР са с милилетри под тези на съответстващите им в цолови размери. Като избиете остатъка тръба от плочата и замазките, пластмасовата тръба ще мине свободно - ще трябва да решаваш въпроса с уплътняването, но той съвсем не е нещо невъзможно.
                            Не съм особено в течение на цените в Севлиево, но такъв ремонт не трябва да струва повече от петдесетина лева и още двайсетина за части (да не говорим, че при наличие на елементарни сръчности и грамотност - можеш да си го направиш сам спокойно) - ако го предприемеш в момента. Когато протече окончателно, като за аварийна ситуация, може да ти "извиват ръцете" с кратни цени.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

В понеделник ще дойде фирма, която с това се занимава. Исках да изкара до пролетта, защото тогава ще сменям всички тръби, но щом не е хубаво да крепя, тази ще я сменя сега. Може и сам да го направя, ама нека всеки се занимава с това дето му е работа. Не знам колко ще спестя, ако аз го направя, но знам, че ще спестя от нерви, некачествени материали и поне два часа работа, ако фирма си го направи.

Коментар

В понеделник ще дойде фирма, която с това се занимава. Исках да изкара до пролетта, защото тогава ще сменям всички тръби, но щом не е хубаво да крепя, тази ще я сменя сега. Може и сам да го направя, ама нека всеки се занимава с това дето му е работа. Не знам колко ще спестя, ако аз го направя, но знам, че ще спестя от нерви, некачествени материали и поне два часа работа, ако фирма си го направи.
                                Безусловно взел си най-правилното решение. Освен всичко ако фирмата е читава, ще получиш и гаранция.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X