Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замръзнал климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Замръзнал климатик

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Знам, обаче като последна мярка преди хвърляне е желателно. Но искам пак да наблегна на кондензатора, много е важен.
    С останалото съм напълно съгласен

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
      Какъв ти е компресора колега и тази цена с монтаж или без е?
      Не знам какъв е, сменяха го преди 2 години с някакъв уж японски. Иначе климатика е Хайер 12-ка неинверторен. За момент компресора се мъчи да завърти (шума като от електрожен) и след секунда - две спира. Иначе външното тяло си върти, а вътре си духа топло. Цената е с монтажа.

Коментар

Нещо бъркаш тогава, ако компресорът не върти, вътре не може да духа топло.

Коментар

Може и да върти, не съм сигурен. Просто на всеки 5 мин. се чува този силен, стържещ шум, като от празна бензинова помпа или залепнал електрожен, за около 2 сек. После може и да върти нормално. Майсторите, които извиках, го чуха само за 5 секунди и направо казаха: компресор. Нито са гледали нещо друго, нито нищо.

Коментар

Ако приемем, че бръмченето идва от компресора, това означава, че тръгва и спира в рамките на 5 минути, което е крайно малко време за вдигане на температура, изключване и изравняване на наляганията за ново тръгване, което може да сочи и към електроника. Стана аборт по телефона, така че си намери свестен майстор.

Коментар

Така, както го описваш и аз мисля че е компресор и то механична повреда. Опитва се да развърти, но не му се получава и сработва кликсонът. Има вероятност да е нередовен кондензатор, което е оптимистичен вариант. Това, което може да се опита е смяна на кондензатора, нанасяне на побой върху компресора, включване на реверсивна схема на същия. Понякога помага против заклинване, но е темпорална мярка. Ако машината е добра си струва да се смени компресорът. Общо взето той е лимитиращ фактор за ресурса на цялата машина. Не гледай на това че е с R22 като на недостатък.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Пламен Янков Преглед на мнение
                ...на всеки 5 мин. се чува този силен, стържещ шум, като от празна бензинова помпа или залепнал електрожен, за около 2 сек. После може и да върти нормално.
                Така както разказваш си струва да се смени електрическият кондензатор на компресора.

Фактът че машината работи с R22 по-скоро е намек че е стара и неефективна. Дали е по-ремонтопригодна не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Така, както го описваш и аз мисля че е компресор и то механична повреда. Опитва се да развърти, но не му се получава и сработва кликсонът. Има вероятност да е нередовен кондензатор, което е оптимистичен вариант. Това, което може да се опита е смяна на кондензатора, нанасяне на побой върху компресора, включване на реверсивна схема на същия. Понякога помага против заклинване, но е темпорална мярка. Ако машината е добра си струва да се смени компресорът. Общо взето той е лимитиращ фактор за ресурса на цялата машина. Не гледай на това че е с R22 като на недостатък.
                  Ами и аз го мислех същото, изключвам само боя с чука, защото скрол с бой не тръгва.

Коментар

За втора ръка компресор са много пари,потърси други майстори за по сигурно.А относно R22 има заместители .

Коментар

... скрол с бой не тръгва.
                      Ти пък - конвенционален Хайер със скрол компресор!? Обикновен еднороторен си е.

Коментар

Хайер със скрол не съм виждал но хитачи японско има.

Коментар

Много конвенционални машини и то с R22 са със скрол.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Вчера, като се прибрах, първата ми работа беше да му шибна няколко яки тупаника с ръка, че не ми се търсеше чук, а и ръцете ми са достатъчно големи, и гадината се укроти. Духа си топло като нов, нищо че е на 15 години сигурно, но от време на време пак избръмчава. Оставям го да работи така докато може, после - нов. Благодаря за съветите.

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Пламен Янков Преглед на мнение
                              Вчера, като се прибрах, първата ми работа беше да му шибна няколко яки тупаника с ръка, че не ми се търсеше чук, а и ръцете ми са достатъчно големи, и гадината се укроти. Духа си топло като нов, нищо че е на 15 години сигурно, но от време на време пак избръмчава. Оставям го да работи така докато може, после - нов. Благодаря за съветите.
                              Радвам се, това е най добрия вариант.
                              Пратих ти на л.с. координати на един местен техник, но май ти е пълна пощата.
                              Ако имаш нужда пиши.
                              Поздрави

Коментар

Потърси Владо 088686563О, колега от форума е и е техник. Успех
                                Благодаря, докладвам, стана работата в мое отсъствие. След дозареждане на 310 гр. фреон работи и пее. Къде е теча не се е установило, дано е малка дупката, да държи още 5 години.
                                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X