Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замръзнал климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Замръзнал климатик

Да де ама някъде се спомена че при плюс 10 духал с 30- няма газ
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      Да де ама някъде се спомена че при плюс 10 духал с 30- няма газ
      Ако е от +10 - да.

Коментар

При +7 беше, все тая. Предприемам утре мерки по ремонта и ще докладвам резултата.
        На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
        "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          То това и за другите методи на отопление важи.
          Тц, за печка на дръвца не важи. Колкото и да е студ-само отварям малко повече чекмеджето, и дървата започват да подскачат-искат и те да тръгнат през комина.
          Майтап де, ама в най-големия студ в два апартамента които се топлят на дърва температурите бяха доста приятни за живеене. Само да има кой да мъкне дърва от мазата и да чисти пепелта от скарата.

Извинявам се за спама.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Тц, за печка на дръвца не важи.
            Важи, важи.
            - Може да ти откраднат дървата, брадвата, резачката или кофата
            - Може да е калпав комина и примерно с достатъчно вятър да не тегли
            - Може да ме няма 2-3 дни по работа и жената сигурно ще се оправи с дървата ама като се прибера ще ме утрепе

Коментар

Останал без газ има вероятност компресора да замине,а и ефекта е никакъв или нищожен.От пловдив съм иначе бих помогнал.Гугъл ще ти намери техник за София.Сам няма как да се справиш защото най малко ти трябват някой инструменти които са специфични

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                То е спам, де...ама...
                ...опитай да нямаш хазяи !
                Важното е, да изглежда като нещастен случай
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Тц, за печка на дръвца не важи. Колкото и да е студ-само отварям малко повече чекмеджето, и дървата започват да подскачат-искат и те да тръгнат през комина.
                  Майтап де, ама в най-големия студ в два апартамента които се топлят на дърва температурите бяха доста приятни за живеене. Само да има кой да мъкне дърва от мазата и да чисти пепелта от скарата.

Извинявам се за спама.
                  Aбе Коле има и други видове отопления дето хем не си кюмюрджия хем не ти е студено
                  Land Rover Discovery II, V8 4.0
                  VW Golf VI variant
                  Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

С риск да ме бие Ясен ще ти отговоря.
                    То за имането-има, ама дървата са най-естественото топливо, а поради това и най-сигурното.

А разгевезените жени са друга тема. Всеки мъж си я заслужава такава, щом е допуснал да му се лигави заради няколко дни палене на печка.

Ами да стои на студено щом е толкова зла...
                    Не е де, познавам я бегло, и не прилича на такава, чак се учудих като прочетох за евентуални разправии.

Последно-за мен няма по-романтично и приятно изживяване от това зимно време да вали як сняг, да е натрупал вече метър, и да продължава да вее здраво, аз да съм в кирпичена селска къща, без изолация, с духаща дървена дограма, да има кана червено, с някакво месце за мезе, и печката да бумти. И да ми е кеф, че навън природата вилнее, ама аз съм се подготвил за това, дървата са на сухо под навеса, и само трябва да си донеса няколко за да ми бъде топло. И никакво прекъсване на електричеството не ме бърка, па макар и за няколко дни.
                    Прекалено сложен е станал животът през последните 50-100 години...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• От: Замръзнал климатик

Адаш, изпускаш малката подробност, че някои от нас, дори при сичкото желание на света да палят печки, да режат и цепят дърва, да изхвърлят пепел, ходим и на работа, като не разполагаме с огняр, който да поеме дежурството, когато ни няма. Ако къщата ми е студена, ич няма да ми се прибира. Пък и има далеч по-смислени и интересни начини да се изцапаш, освен със сажди.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
                        Останал без газ има вероятност компресора да замине...
                        Той моя компресор и с газ замина. Започна да бръмчи като електрожен. Нормално ли е да ми искат 350 лв. за компресор втора употреба на неинверторен климатик със стария фреон (фреон 22 мисля че беше) ?

Коментар

В никакъв случай не се връзвай на офертата. Първо му смени кондензатора, след това ако не тръгне го изтряскай с чук през дървено трупче по компресора в момента на тръгване и тогва вече ако не развърти търси друга оферта за ремонт или друг климатик най-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Пламен Янков Преглед на мнение
                            Той моя компресор и с газ замина. Започна да бръмчи като електрожен. Нормално ли е да ми искат 350 лв. за компресор втора употреба на неинверторен климатик със стария фреон (фреон 22 мисля че беше) ?
                            Какъв ти е компресора колега и тази цена с монтаж или без е?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              В никакъв случай не се връзвай на офертата. Първо му смени кондензатора, след това ако не тръгне го изтряскай с чук през дървено трупче по компресора в момента на тръгване и тогва вече ако не развърти търси друга оферта за ремонт или друг климатик най-добре.
                              Колега, това с чука няма да стане. НАучния метОд ЧУК се прилага при бутални компресори.

Коментар

Знам, обаче като последна мярка преди хвърляне е желателно. Но искам пак да наблегна на кондензатора, много е важен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X