Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замръзнал климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Замръзнал климатик

От вътрешното тяло трябва да духа между 45 и 50 градуса при вече темперирана стая.Нах вероятно е изтървал газта

Коментар

Провери топлообменника на външното тяло за задръстване, дали се върти външният вентилатор. След това измери наляганията и ако не са в норма за съответния фреон и режим, намери теча, отстрани го и зареди. Най-лесно, но и грубо, можеш да се ориентираш в обстановката, като измериш тока на компресора и го съпоставиш с това, което пише на табелката на машината.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
        От климатици не разбирам...
        Човекът си го каза, какви фреони и мозъчни трансплантации?

Коментар

Ми, то и аз не разбирам Ама след като пита, вместо да потърси техник, сигурно има идея да се справи сам със ситуацията. Винаги има първи път.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря на отзовалите се, търся кой да свърши работата, няма да се обучавам тепърва в хладилното дело. Та преди да съм извикал сервизен техник на сляпо /не познавам такива/, реших да проверя дали няма такъв във форума. Ще ми е по-спокойно, че от "майстори" ми е побеляла главата. Колко му е да ми вземе парите за зареждане и след някое време отново да съм в изходна позиция. И още нещо да попитам - да го спра ли окончателно, може ли да го прецакам повече при работа в този режим?
            На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
            "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Най добре му дръпни щепсела.

Коментар

Потърси Владо 088686563О, колега от форума е и е техник. Успех

Коментар

А може и нищо да му няма. Напълно нормално е при ниска температура, близка или под долната граница на конкретния модел, ефективността да е ниска и да се повиши веднага щом се пооправи времето.

И за моите климатици през най-студените дни (под -10) ми се струваше че не се стараят достатъчно. Като спря тока веднага си пролича че не съм бил справедлив и всъщност даже много работа са вършили.

Коментар

Това е инверторна 12-ка и би трябвало да не се затруднява с скорошните застудявания. Докато техник не го погледне, за да каже каква е драмата, ние тук само ще си гадаем.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                      Това е инверторна 12-ка и би трябвало да не се затруднява с скорошните застудявания.
                      Зависи, зависи...

Те и при мен са три инверторни 12-ки (или близко до това по японските 100-волтови разбирания) ама комбинацията -10 градуса + вятър (а къщата е доста проветрива) ги изправи на нокти. Работеха си на максимум, размразяваха се чисто, просто не насмогваха на топлинните загуби.

Коментар

Е да, то много неща оказват влияние, затова казвам че ако техник му сложи едни манометри и го попрегледа ще каже най-добре има ли драма или не. Вятъра не го бях предвидил

Коментар

Хубаво нещо са климатиците...само да не стане студено, тогава 90% от тях се "насират"...

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                            Хубаво нещо са климатиците...само да не стане студено, тогава 90% от тях се "насират"...
                            То това и за другите методи на отопление важи. Аз затова поддържам резерви с различна технология.

А ако се разбера с хазяите може и къщата да изолирам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              То това и за другите методи на отопление важи. Аз затова поддържам резерви с различна технология.

А ако се разбера с хазяите може и къщата да изолирам.
                              То е спам, де...ама...
                              ...опитай да нямаш хазяи !

Коментар

Засега ми е по-добре така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X