Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замръзнал климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Замръзнал климатик

Първоначално публикуван от V.R.R. Преглед на мнение
    Никой нее пипал климатика от 7-8 години! Сега ротационен лие скрол ли е и аз незная! Купен е на старо и работеше добре ,но от година на година взе да става по-зле и по-зле. Опаа ,то не било въпрос към мен
    За начало бих проверил наличието на хладилен агент. Вероятно е на R22. Не отписвай още машинката.
    Провери за силно замърсени топлообменници също.
    Последно редактирано от Scrapheap; 06-11-15, 20:41.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      За начало бих проверил наличието на хладилен агент. Вероятно е на R22. Не отписвай още машинката.
      Само да намеря "агент",който да свърши тази работа и....
      KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Да ти кажа няма какво да се случи по кофти.А на Копланд компресори може яйца да се пекат и пак да работи .За ресиивър каквото и да сложиш ще стане.Единствено поне по мое мнение ,е че скролът има по добро ниско тъй като смуче доста по добре от ротационния.но това може и да е по добре,аколко по мощен е ,да не ти прегрее кондензатора

Коментар

Че в Карлово няма ли климатикаджии

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
            Че в Карлово няма ли климатикаджии
            ..няма ,аз затова питам и тук! Двама обещават и не идват ,друг от Пловдив не му се ходи ,че далеч..

Коментар

Да ти кажа няма какво да се случи по кофти.А на Копланд компресори може яйца да се пекат и пак да работи .За ресиивър каквото и да сложиш ще стане.Единствено поне по мое мнение ,е че скролът има по добро ниско тъй като смуче доста по добре от ротационния.но това може и да е по добре,аколко по мощен е ,да не ти прегрее кондензатора
              Ами досега беше с 33 000btu. Скролът е 41 000. Знам за рискът да прегрее кондензаторът, но мисля че ТРВто ще корегира нещата донякъде. Тъпото е че е монофазен. Ако беше 3фазен, навит за 220V, бих го пуснал през честотен инвертор и нещата ще заспят. Монофазните, обаче при ниски обороти , имат силно намален въртящ момент. В крайна сметка ще мина на по-мощен кондензатор.

Коментар

Ако прегрява опитай с друг вентилатор и чак тогава кондензатор

Коментар

Първоначално публикуван от V.R.R. Преглед на мнение
                  ..няма ,аз затова питам и тук! Двама обещават и не идват ,друг от Пловдив не му се ходи ,че далеч..
                  И аз съм от Пловдив.и да кажем ,че просто ти го заредя ,ей така за кефа на двамата и чаша кафе,но проблема е в транспорта,мамка му джипка е ,а тя ще изгори повече от колкото би ти взел всеки за да ти го зареди)).Твоя климатик събира около 900-1200 гр. което дори при цена на газта да кажем 25 лв/кг ще е там някъде

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Това, което ме озадачи, че скролът не е със заварен на него ресийвър и явно ще ползвам този от роторния.
                    Да не се окаже че предишният компресор е бил с междинна точка?

Иначе ми се струва че за кондензатора не се разбирате за кой кондензатор говорите.

п.п. разбрах какво е роторния компресор и си мисля че от замяната му със спирален само ползи се очакват.

Коментар

Изпарителят е комбиниран - първо въздушен, след него воден. В зависимост от температурата съм го направил да си избира откъде му е по-добре - въздух или вода (може и двете).
                      Кондензаторът е коаксиален топлообменник и дебитът на водата може да се регулира в доста широки граници. Ще запоя тръбите и ще викна някой да го вакуумира и зареди, защото не съм климатикаджия. Лошото е, че не зная колко фреон още трябва да се добави, спрямо предишния компресор.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Да не се окаже че предишният компресор е бил с междинна точка?

Иначе ми се струва че за кондензатора не се разбирате за кой кондензатор говорите.

п.п. разбрах какво е роторния компресор и си мисля че от замяната му със спирален само ползи се очакват.
                        Мисля че се разбираме за кондензатора. Какво разбираш под междинна точка? Изравнителен съд за тандемна работа или?

Коментар

Ако се сменя компресор не виждам как ще събереш газта някъде,освен ако няма кранове преди и след компресора..сега разбрах ,че ти е вода=вода.мислех ,че е въздух вода,че толкова малки машини са рядно само на вода,но това предполага ,че проблема с прегряване няма да имаш,от къде си

Коментар

Нямах предвид да събера фреона от вече демонтирания компресор, а колко да сложа в системата с новия (по-голям). Машината е силно модифицирана въздушна машина, която може да модифицирам още, като например увелича кондензатора.

Коментар

И аз съм от Пловдив.и да кажем ,че просто ти го заредя ,ей така за кефа на двамата и чаша кафе,но проблема е в транспорта,мамка му джипка е ,а тя ще изгори повече от колкото би ти взел всеки за да ти го зареди)).Твоя климатик събира около 900-1200 гр. което дори при цена на газта да кажем 25 лв/кг ще е там някъде
                              Това ,че ще ти платя бензина, разходите и труда то е ясно ,ти само кажи ,че ще дойдеш! В удобно за теб време! Ако колата ти е заета може и с моята

Коментар

То при тебе "кондензаторът" не беше ли пластинчат топлообменник?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X