Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замръзнал климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Замръзнал климатик

Не са императори, бре. Това ме подсеща за "Коментарий, Лекций..."
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз имах проблем с моя самсунг....казаха ми да му помогна с радиатор да стане 17-18 градуса в помещението и тръгна.

Коментар

Колега какво стана с климатика, оправи ли се?
        Има един момент когато изключиш климатика в студовете фреона се свива и ниското налягане в системата пада под един определен защитен минимум, съответно датчиците отчитат това и не позоволяват климатика да работи, за това тръгва перката за малко и после спира. Трябва си обаче майстор който да го оправи, по принцип не е трудно, но са нужни специални "инструменти" които едва ли имаш в къщи.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Не не съм се оправил още,цяла седмица нямах време.Днес чаках майстор ама не дойде.Сега чакам в понеделник.То в тоя студ и маса замръзнали климатици станало дифицит на климатикаджий.Реша ли проблема ще пиша.

Коментар

При мен проблеми със замръзването няма, но за сметка на това, ефективността драстично падна. Често се саморазмразява. През деня, като го понагрее слънцето и е поне -5 градуса е ОК. Клизматикът е инверторен малайзийски Панасоник 12BTU. Та в тази връзка се замислям, дали да не му направя една колибка от фибран и да сложа вътре някакъв нагревател, който да вдига до - 5. Тази материя ми е леко непозната, но в науката към него си пише, че не е подходящ за отопление при външна температура под - 5 градуса.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравейте, идеята (Та в тази връзка се замислям, дали да не му направя една колибка от фибран и да сложа вътре някакъв нагревател, който да вдига до - 5. ) отдавана ми се върти подобно нещо в главата, но само за тавата от долу. В някой модели има фабрично нагревател монтиран във външното тяло. В магазините за акваристика продават силиконови кабелни нагреватели за студенокръвни и те са с малка мощност към 20-30вата. Има подобни нагреватели за улуци, та и това е вариант да се сложи. Ако климатика е изправен то той не би трябвало да задържа лед на питата, но в тези студове може да не може да отече водата в тавата и да замръзне. Миналата година ми замръзваше климатика 15дке и беше набеден датчика , който е във външното тяло, но в последствие се оказа , че има изтичане на фреон. След наливане с теглилка на точното количество вече бачка без проблеми. Аз си плащах за профилактиката на климатика, но гадовете от техноклима нищо не направиха само вземаха $ , когато се появи проблема 2 седмици след , като изтече гаранцията буквално ми биха шута.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Та в тази връзка се замислям, дали да не му направя една колибка от фибран и да сложа вътре някакъв нагревател, който да вдига до - 5..
                Много лоша идея, все едно да пълниш каца без дъно. По-добре използвай съшия нагревател, за да му помогнеш вътре в стаята, така пак му се вдига ефективността - повишава се температурата на кондензация.

Коментар

Здравей,колега.Моят климатик е същият модел,работи добре до-15,-18C*.Можеш да го размразиш(външното тяло)като го пуснеш да охлажда /СООL/на 17 или18С*за около20мин.Тогава външното тяло грее,направо почва да тече вода,след което го обръщаш на топло/HEAT/ине го спираш.Успех.

Коментар

Здравейте,вчера вечерта мина майстора който толкова дълго чаках.Лошото е че дойде вав време когато валеше сняг все едно че вали за първи път тая зима и нямаше начин да се заиграва.В общи линий установи:
                    1 платка
                    2 компресор сдал багажа
                    3 или както колегата по горе предположи замръзнало масло на компресора
                    На платката дава някаква грешка но незнаеше каква е .Има три диода L1, L2 ,L3, от които при пускане светва веднъж L3 и след това през интервал от горе долу три секунди мига L1 три пъти.Намерих таблица с кодовете за грешки обаче обаче нищо немога да и разбера.Качвам я тук ако някой може да помогне?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14022012035.jpg
Прегледи:1
Размер:122.0 КБ
ID:5347237Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14022012036.jpg
Прегледи:1
Размер:78.3 КБ
ID:5347238http://www.hitachiaircon.com/argws/html/helpingyou/en/AlarmCodes.pdf

Коментар

Дай модела на климатика.
                      Днес беше хубаво времето, ако е масло щеше да си тръгне.
                      Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                      Mercedes w212 E350 4matic
                      Ducati Monster 600
                      O888795575

Коментар

Hitachi RAS-R2810LX е модела.

Днес в топлото го пробвах и не тръгна.

Коментар

Въх, то било японско чудо на 100V. Аз съм пас.
                          Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                          Mercedes w212 E350 4matic
                          Ducati Monster 600
                          O888795575

Коментар

еми аз по нагоре си бях писал.Не са ли идентични с тези на 220v

Коментар

Темата е малко старичка ,но да не отварям нова ,ще питам тук. Климатика ми е развален от доста време и ми трябва техник ,но да е от Карлово или околностите ,който да го ремонтира. Ако е нужно ще споделя и проблема на климатика.
                              KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Дали е нужно не знам ама ще помогне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X