Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатици - съпоставка на марки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Климатици - съпоставка на марки?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    В стандартният климатик, сензора е в постоянно обдухване от входящият въздух. Така реагира бързо.

В дистанционното, температурата се променя несравнимо по-бавно, което със сигурност прави управлението далеч по-неефективно! Ако пък е омотано от одеяла и са затворени прорезите , трябва целият корпус да се затопли или охлади, за да се регистрира от сензора!
    Сигурно е така, ако беше безспорна положителна екстра щеше да е масово използвана и от другите фирми.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
      ИнформациНадявам се, че съм бил полезен със скромният си опит.
      Поздрави!
      Разбира се че си много полезен , както и всяко друго конкретно мнение, каквито са дали всички колеги!

Как се справяха фирмите с гаранционната поддръжка?

Коментар

Разбира се че си много полезен , както и всяко друго конкретно мнение, каквито са дали всички колеги!

Как се справяха фирмите с гаранционната поддръжка?
        За щастие през изминалите близо 5 години, през които са и личните ми наблюдения - не се е налагало да се възползвам от т.нар. "гаранционна поддръжка"

Коментар

Volk:
          Daikin е хубав климатик спор няма, с изключение на това че се произвежда в Чехия и Китай. Само класовете EMURA и URURU SARARA се произвеждат в Япония, за това цената им стартира от 2300 лв. за 9000 BTU и стига до космоса.
          0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Аз от 4г. ползвам три инверторни климатика Митсубиши Хеви индъстри- две 7-ци и една 9-ка. СОР над 5. Отопляват апартамент 56м2-изолиран, дограма. Подовете ми са студени, защото съм над мазетата. Месечната сметка за отопление в най-студените месеци не надвишава 60-70лв.( за сравнение Топлофикация София се опитва да ми начислява по 50лв на месец за такса "мощност"). Нощем и, когато не сме в къщи ги слагаме на ЕСО- режим. При него температурата пада плавно през нощта от зададената( 23-24град) до 18град. на сутринта. В този режим климатиците са най тихи. Като се приберем от работа и училище температурата в апартамента се установява до нормалната за 5-7 минути (имайте в предвид, че моята жена е зиморничава и всички приятели се оплакват, че у нас им се "пресичат белтъците" от жега). Досега много пъти температурите навън са падали под -15, но климатиците винаги са топлели. Много съм доволен!!! Лятото не ги включвам, защото в къщи е хладно( първи етаж, пищна растителност).
            Когато ги купувах продавачите се опитваха да ми продадат 12-ки и 16-ка. Като се поразрових в ТТ-данните установих, че от една серия инвертори по-малките машини имат по-голям СОР. Изчислих си кубатурата и се оказа, че с двете 7-ци и 9-ката мога да си отоплявам жилището с 35% преоразмеряване. Последното е важно да го има, за да не работят инверторите в гранични режими.
            Дано съм бил полезен....
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

И аз се отоплявам вече 4 години с Митсубиши Хеви индъстри - две 7-ци на апартамент 65 кв.м. Отоплението ми струва около 30-40 лв в есенно-пролетните месеци и 60-70 лв в зимните. На -15* климатиците работят без да се оплакват. Имаше 1-2 зими с -20* и мъгла - е тогава доста се изгърчиха, но не престанаха да топлят.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ползвам климатици Мицубиши-японски на 110В-12ка,който се справя с хол 55м2,Шарп и Панасоник(Малайзия) 9ки за спални и 18ка Дайкин без инвертор за таванско 80м2.
                За първите 3 при покупката се консултирах с човек,който монтира и поддържа климатици и за няколко години съм сменил само лагерчета на вътрешния вентилатор на Панасоника.
                За Дайкина-във фирмата ползваме над 500 броя,включени нон стоп в режим охлаждане-засега няма повреден над 8 г.
                0+

Коментар

От 2007г се отоплявам с климатици.Единият е Кариер-голд 12 инвертор, другият Хаиер 12 инвертор.До сега нямам никакви оплаквания и от двата.Ползват се и за охлаждане/когато жената не е в къщи/.
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Чистите ли машините?

Презареждате ли ги?

Много ме радва факта, че тази хубавиня е превзела и "зимата", но като се замисля, каква гадорийка се е събрала във вътрешното тяло, ми се изправя косата!

Учудващото е че няма марка, посочена като тотална издънка!? /ако изключим Самсунг/

И то при положение, че това са мнения на потребители, а не на инсталатори!

Коментар

Вътрешните филтри ги чистя веднъж месечно.
                      В режим охлаждане вътрешната пита се самопочиства-там е конденза;в режим отопление външната съответно.Вътрешната пита може да се измие с пулверизатор и четчица-мръсната вода си изтича през изхода за конденза.
                      Дозареждане досега не ми се е налагало,платени профилактики не съм правил.
                      Мисля че ако има разлика 15 градуса разлика м/у входящ/изходящ въздух на вътрешното тяло,при слаб вентилатор е ОК.
                      0+

Коментар

За чистене ги чистим, но за презареждане - това пък защо?
                        Само при нужда, например сега, в режим отопление, ако забележим, че се обледенява само долната част на външния топлообменник, това е сигурен признак за намалял фреон.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          За чистене ги чистим, но за презареждане - това пък защо?
                          Само при нужда, например сега, в режим отопление, ако забележим, че се обледенява само долната част на външния топлообменник, това е сигурен признак за намалял фреон.
                          Това е сигурен знак, че фреона е намалял отдавна и машината е работила в режим "без масло" сума ти време!

Е, няма да изгори, но ще се претоварва, ще консумира новече енергия и т.н. защото за климатика е безкрайно важно процесите да стават на правилното място!

Т.е. ако фреона се изпарява не там където трябва, поради намалено количество или задръстване на топлообменниците, настъпва "режим на трошене" на машината и ако сега ми кажеш, че има начин да познаеш колко точно е фреона, без да презаредиш машината, ще ме зарадваш!

Остави номерата с външна и вътрешна темература и манометрите..

Фреончето се източва и се зарежда наново с електронна везна, всичко друго е ала-бала!

И не забравяй че ние хората не сме съвършенни, какво остава за връзките на тръбите при монтажа!

Коментар

Така, както си говорим за обслужване да вметна, че ми трябва перка за външно тяло. Ако някой има излишна, можем да се разберем на лични.

Коментар

Чистите ли машините?
                              ...Учудващото е че няма марка, посочена като тотална издънка!? /ако изключим Самсунг/...
                              Има и още една марка, която според потребителите в българското интернет пространство си е завоювала славата на тотална издънка: Осака
                              Жена ми обича да казва: "Осака е град в Япония, а не марка климатик."
                              А пък НЕО е герой от Матрицата.
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                                Има и още една марка, която според потребителите в българското интернет пространство си е завоювала славата на тотална издънка: Осака
                                Жена ми обича да казва: "Осака е град в Япония, а не марка климатик."
                                А пък НЕО е герой от Матрицата.
                                Е,недей толкоз грубо де.Осаката служи вярно вече пета година,като почива около три месеца в годината.24ка е, топля/охлаждам 80кв.м. и при нужда от помощ се включва Волтел 12,и двата не са инвертори....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X