От: Климатици - съпоставка на марки?
Преди време (две години) си направих експеримент. Взех климатик no name, ама наистина, директно от вносител на едро, преди да му сложат лепенките нашите асемблатори. Дори не знам какъв е щял да стане.
Инвертор, с компресор Тошиба. Целта беше да установя разликите с Fujitsu-тата, които имам. Монтирах си го сам, с вакуумиране и въобще както си му е реда. След това започнах да го доусъвършенствам. Схемата се оказа подобна на повечето от маркита Хайер, Мидеа и сие. Смених места на някои датчици, направих дифузьор на външния вентилатор, като по този начин му повиших производителността и машината общо взето работи добре, без прекъсване две зими, при възрастни хора. Въпреки това е далече от по-високия клас, който споменах. Какво забелязах - най-вече по-ниско качество на изработка на топлообменниците, като това им намалява ефективността. Всичко опира до това - ефективно топлоотдаване на вътрешно и външно тяло. Другото са закони и аксиоми.
Каквото и да ви говоря, знаете, че става дума за пари. Някои марки са силно надценени. Пет пъти цената им да надвишава тази на нонейма, не виждам как и кога ще се оправдае, даже и с COP 6.
Златната среда май е най-уместна.
Преди време (две години) си направих експеримент. Взех климатик no name, ама наистина, директно от вносител на едро, преди да му сложат лепенките нашите асемблатори. Дори не знам какъв е щял да стане.

Каквото и да ви говоря, знаете, че става дума за пари. Някои марки са силно надценени. Пет пъти цената им да надвишава тази на нонейма, не виждам как и кога ще се оправдае, даже и с COP 6.
Златната среда май е най-уместна.
Коментар