Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвъздушаване на парното в апартамента

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обезвъздушаване на парното в апартамента

От две седмици в кооперацията има парно. За това време при мене идва три пъти за по малко и то само на един от радиаторите. Първите два пъти на радиатор в спалнята, третия път - на малкия радиатор в хола. Не знам на какъв принцип си избира до кой радиатор да иде.

Та си мисля, че някъде има въздух. На самите радиатори не виждам да има нещо като обезвъздушител. До входната врата имам кутия с две колекторчета. Според мен горното е за подаване към радиаторите, а долното - за връщане от тях. Така реших, защото топломерът е монтиран на долния колектор. Ето снимка:

Освен това в редките моменти, в които идва някакво топло, горният е по-топъл и четирите тръби, които излизат от него също са топли. В момента няма никакво парно и двата колектора са студени.

Това, което опитвам, за да изкарам въздуха от системата, е следното: затварям долния спирателен кран, дето е в дясно от топломера. Отварям (завъртам надолу) синия кран, който е в десния край на долния колектор. От него започва да излиза малко вода, напълва до половината една чаена чаша и спира. Не дава див и въздух да излиза...

После отварям и горния син кран, от там нищо не излиза.

Пооомооооооооооооощ. За мене някак си не стига до мене изобщо водата, след като не излиза и от горния син кран, ама след като в други апартаменти има парно...

На 4-ия етаж съм.
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

От: Обезвъздушаване на парното в апартамента

Така като гледам си с хоризонтални щрангове, т.е. твоето парно не зависи от това на съседните апаратаменти, нали?

Долната тръба обаче ми се види като тя да е входящата, и ако съм прав за да обезвъздушиш трябва всъщност да затвориш горния кран.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Я снимай и радиаторите първото и последното ребро
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Така като гледам си с хоризонтални щрангове, т.е. твоето парно не зависи от това на съседните апаратаменти, нали?

Долната тръба обаче ми се види като тя да е входящата, и ако съм прав за да обезвъздушиш трябва всъщност да затвориш горния кран.
        Само за пробата опитах, но от горния кран нищо не излиза. Според мен долната тръба е изходящата.
        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
          Я снимай и радиаторите първото и последното ребро
          Ето:

Прикачени файлове
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Само аз ли не виждам главите на термостатичните вентили на радиаторите? Така те са затворени.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Само аз ли не виждам главите на термостатичните вентили на радиаторите? Така те са затворени.
              Отворени са - проверих за всеки случай, имам резервни.
              Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

По-скоро се чудя за тия, долните вентили. Те имат врътка (върти се със стотинка най-лесно ), която не знам развъртяна ли трябва да е, или завъртяна, за да е отворен вентила.
                Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Цъ, отворени са когато ги няма! Друг е въпроса че един път ако затвориш и имат навика така да си остават.
                  Колега за да обезвъздушиш можеш да отвиеш леко с гаечен ключ директно някой кран или снадка докато си изпусне въздуха.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Я пък ти, аз като сваля главите радиаторите бичат на макс.
                    LZ1AIV

Коментар

Разбери със сигурност откъде ти е входящата тръба и тръгни по системата. Провери чопчетата на термоглавите да не са вкарани навътре и да са заседнали. Където са обезвъздушителите на радиаторитте направо отвивай с ключа и ако имаш вариант повдигни допълнително него край докато не започне да църка вода. Манипулацията е по-лесна с още един човек + 2-3 попивателни парцала. Провери изходящите кранове(ако има) да не са запушени и те.
                      Най - добър ефект имат радиаторите ако вход - изход е диагонално , а те са ги сложили от едната страна. Тоя който е лепил ППР - а може да е направил "бленда" без да иска на накрайниците и да не ти стига дебита. Помпата може да се е-ва . Причините може да са много. Затова тръгни по пътечката и.....

Коментар

Андро,на горната тапа(срещу тръбата)трябва да имаш малък винт.От там ги обезвъздушаваш.
                        088пет722пет99
                        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                          Разбери със сигурност откъде ти е входящата тръба и тръгни по системата. Провери чопчетата на термоглавите да не са вкарани навътре и да са заседнали. Където са обезвъздушителите на радиаторитте направо отвивай с ключа и ако имаш вариант повдигни допълнително него край докато не започне да църка вода. Манипулацията е по-лесна с още един човек + 2-3 попивателни парцала. Провери изходящите кранове(ако има) да не са запушени и те.
                          Има изходящи кранове, но не знам в коя позиция са отворени. Вижда се изходящия кран на единия радиатор на последната снимка по-горе. Сега съм ги отвъртял до край обратно на часовниковата стрелка, при което "врътката" излиза навън.

Но мене ме притеснява повече това, че от нито един от обезвъздушителите при колекторите не излиза ни вода, ни въздух...
                          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                            Има изходящи кранове, но не знам в коя позиция са отворени. Вижда се изходящия кран на единия радиатор на последната снимка по-горе. Сега съм ги отвъртял до край обратно на часовниковата стрелка, при което "врътката" излиза навън.

Но мене ме притеснява повече това, че от нито един от обезвъздушителите при колекторите не излиза ни вода, ни въздух...
                            Те са като вентил на гума - натискаш го и трябва да шурти вода (въздуха си го изкарва сам).
                            Сега ти прочетох първият пост - горната ти е входяща.

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение

Е нема начин,АКО е пуснато! Или са си направили само "репетиция" с пускането,а ти чакаш топлото да дойде!
                              088пет722пет99
                              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X