От: Лира или радиатор за банята
Не се чуди. Няма смисъл да се обатачваме в теория, формули и прочие: "А"-то и "Б"-то.
Схематично:
Ако разсъждението ти, че байпас, със по-малко съпротивление отколкото на произволен кръг (или няколко) от системата, би шунтирало въпросните е вярно - то директно следва, че от всичките ти кръгове фактически би работил само този със най-малко съпротивление (още повече, че инсталацията ти е със паралелни кръгове, т. е. напрактика, всеки може да се разглежда като байпас на останалите).
Вече писах: Във инсталация със принудителна циркулация такъв проблем няма - Вервай ми
Първоначално публикуван от Митко (smile)
Преглед на мнение
Не се чуди. Няма смисъл да се обатачваме в теория, формули и прочие: "А"-то и "Б"-то.
Схематично:
Ако разсъждението ти, че байпас, със по-малко съпротивление отколкото на произволен кръг (или няколко) от системата, би шунтирало въпросните е вярно - то директно следва, че от всичките ти кръгове фактически би работил само този със най-малко съпротивление (още повече, че инсталацията ти е със паралелни кръгове, т. е. напрактика, всеки може да се разглежда като байпас на останалите).
Вече писах: Във инсталация със принудителна циркулация такъв проблем няма - Вервай ми
) Сега със сина баш обратното. Не топля баня или друго такова. МИ кеф си му е като го къпем, а на едно момче като погледнеш на долу и веднага можеш да познаеш дали му е студено
А къщата си е студена, няма изолации, на 100г. само външни стени, плочки, па и студено мазе отдолу. Две стай имам. Повече от 22 градуса, зимата ако бухам дърва не може да стане, даже е много. Сутрин е 13-14градуса в стаята. Какво да кажа, ми добре сме си. А децата като ги гледам даже им топло
Каляване братче. Студът сплотява семейството.
Коментар