Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плочките се пукат!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Плочките се пукат!

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
    За стени от ГК - ако снадката е дървена летвичка - могат по- спокойно отзад да се скриват гадини ..
    Ако ще помогне може фугата евентуално да се затвори със силикон? Принципно питам, защото ми омръзнаха тези цепнатини по фугите.
    Също и за паянтова къща, където си има така или иначе движение на конструкцията - мисля, че ще изглежда по-добре и ще е по-целесъобразно.
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Гипскартона и разните материали за обработка на фугите имат еднакъв коефициент на разширение. При правилно прилагане на технологията и употреба на всичките предписани допълнителни консумативи не би трябвало да пука по фугите. Най-често, фугите "отварят" при неспазване на технологията и (по същество) престараване. За какво става въпрос: Когато се прави скарата, обикновено изпълнителите монтират "Ц"-профилите за "У"-профилите с "копчета" - груба грешка! Тези профили ("Ц") се нанизват в "У"-тата без да се прикрепват твърдо, също така картонените плоскости се монтират само към "Ц"-тата. По този начин, получената обща гипскартонена плоскост "плава" като "носи" със себеси "Ц"-тата, които се плъзгат в "У"-тата.
      Това е по принцип, в конкретният случай (за размерите на една баня) това не е от особено значение.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Аз, след 12 годишен стаж в Италия, "копчета" видях тук за първи път. Не закрепвам цедетата за удетата.
        Но не мисля, че точно това е проблема. Просто, цялата история за гипсокартона в баня е измислена, еле пък на "кИфтета".
        Намерили са леснотия тук. НИТО ЕДНА баня не съм правил по тоя начин (включително у дома) и няма да направя.
        Мое мнение, разбира се.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Бе те и "кифтетата" са си законна технология, ма не урбулешката подобрена - примерно пет топки на два квадрата и половина плоскост и десет сантиметра междина до стената. И картон в мокри помещения (и в частност бани), също си се прави, но в такъв случай, освен че обшивката се прави двойна (както други вече отбелязаха) - цялата повърхност се обработва със хидроизолационен материал и се армира с мрежа.

п. п. Колкото до личните предпочитания: Аз също не бих правил картонени обшивки вкъщи, но това си е моя работа и не мога да си позволя да налагам мнението си без уговорки.

Коментар

Съгласен съм. Може да се направи както трябва и описваш абсолютно правилния начин. Но мисля, че за времето което ще ми отнеме цялата работа, ще я измажа перфектно с машинна мазилка, която пак казвам, не знам защо толкова се пренебрегва тук.
            Перфектна е, и в нея няма грам гипс.
            Не се опитвам да налагам мнението си. Съжалявам, ако така изглежда. Радвам се, че мога да споделя със хора, които наистина разбират.

Коментар

"Машинната" и изобщо - фабрично приготвените мазилки, не че се пренебрегват, а поскоро се възприемат като излишен лукс (и разход). Това като правило важи за дребни, домашни ремонти - сериозните инвеститори си правят сметката, пък и "поемат" съвети (особено като си плащат за "гяволъка").

Коментар

Ами хайде да обсъдим законната технология "на кИфтета".
                Защо се използват картонени обшивки?
                Най-често за да се елиминират мокрите процеси, за да изправим много криви стени и помещения, когато от значение е теглото(декоративни елементи, преградни стени, "куфари" и др.) и когато се търси бързина на изграждане.
                В момента за друга причина не се сещам.
                Сега кога е оправдано да се прави на "кИфтета"?
                Ценово: За малки помещения едва ли е оправдано.
                За спестяване на място(дебелината на конструкцията) може и да има някакъв смисъл в отделни случаи.
                При изправяне варианта отпада, защото неминуемо ще има места където разстоянието между ГК и старата стена ще е голямо.
                С две думи, не бих препоръчал тази "технология" на никой.
                Това е личното ми мнение.
                Вие как мислите?

Коментар

Така е. Машинната не е скъпа, но не са много майсторите (търпеливите). Ако за една нормална (средностатистическа) баня, ще ми трябват 10 чувала от по 30 кг, то това са 50 лв. Гипсокартона и рамките не са толкова евтини, ама са по-лесни. Ако се хвана сериозно, ще я измажа перфектно за почти същото време.

Коментар

В такъв случай, нека уточним и какво се разбира под "изправяне". Защото, ако примерно имаме пет метра стена, която по дължината си прави 10-ина сантиметра "корем" - кифте`ата губят смисъл. Но ако имаме права като цяло стена, но зидана от не особено "правилни" тухли (или прочие блокчета), или дори от различни такива - няма нищо лошо в прилагането на този метод.

Коментар

Дам, обаче да оставиш кухина в мокро помещение говори за прибързана работа. Във всяка кухина се завъждат гадове, ако ще да ги обработиш и с плутоний.

Коментар

Да, за този случай не се сетих.
                        Но пак стената трябва да е относително права, макар и неравна...

Коментар

Колко е най-дългата стена в една баня (нормална), че да има такива отклонения?
                          Не че няма и такива случаи, де. Лечимо е.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            Дам, обаче да оставиш кухина в мокро помещение говори за прибързана работа. Във всяка кухина се завъждат гадове, ако ще да ги обработиш и с плутоний.
                            Въпрос на стереотипи: Значи - кухината м/у стената и облицовката ни притеснява - А кухините в "четворките" (примерно) ги възприемаме без обструкции...

Коментар

Да, трябва да се уточни, че става дума за ремонти, както е от началото на темата. Демек отдолу има едно хидроизолиращо покритие вече.

Коментар

...я има, я няма...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X