Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плочките се пукат!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Плочките се пукат!

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Колкото и да е влагоустойчив, според мен гипсът под никаква форма няма място в банята или влажни помещения.
    Аз не бих си направил банята по тоя начин. В моята има облицована стена с 5 см газобетон. .
    Как да няма бре , нали затова е правен ??? :-)) В интерес на истината и в моята къща е така. Не смеех да заложа на картона. Само че (отвътре навън) - фаянс , газобетон , тръби , изолация , стена ..а отвън 10 см стеропор , че в планината - студено...
    Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

И аз облицовах едната стена в газобетон, за да прекарам тръбите в него. Тънко, само 5 см. Ама аз съм в панелка, та при мен да преместиш душ или мивка, си е приключение.
      Мен ме учудва факта, че пукнатините са хоризонтални.
      В тоя смисъл, имам две предположения. Или са наставяни листовете и се е пукнало на наставката (макар че, не виждам защо да се наставят вертикално...) , или под напуканото минава някаква тръба за топла или студена вода. По-скоро топла.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Предполагам, че ако стените се изпълнят от два пласта картон, както по принцип би трябвало, ще се противодейства на измятането на основата. Като цяло картона си е за офиси и хотели, където често се правят изменения в планировката и не е от значение дълговечността на конструкцията. За къщи става само ако стената е с два пласта картон, иначе се пробива с клечка за зъби.
        Александър

Коментар

Конструкциите на сградите "мърдат" непрекъснато,особено панелките.Дори и да не е панел,по вертикала плочките не бива никога да свършват в тавана,за да няма ефекта на запъването.По тази причина и вертикалните ъгли е препоръчително да са със силикон.Отделно фугата е задължителна.Основата от гипскартон не мисля ,че е от значение в случая,освен да е монтиран на неустойчива скара или основа.От снимките правя извод за напрежение по вертикалата и липса на луфт отгоре и/или силиконов ъгъл отдолу.Собственика ще хвърли светлина върху въпроса.

Коментар

Това наистина е вярно - за фугата горе отива една, максимум две туби силикон. Относно ГКП стените - не е изключено от някъде да влиза влага и да предизвиква разширение на плоскостите, колкото и да са водоустойчиви. Не съм наясно с технологията на производство на влагоустойчиви ГКП и не знам дали защитата им от влага се простира до вътрешните слоеве или е само повърхностна. Ако искаш да ти е мирна главата - отваряш сайта на Кнауф и там би трябвало да има подробни детайли и обяснения как се изпълнява баня с такива плоскости. Отделно самата стена от ГКП би трябвало по същата логика да има някаква фуга към плочата - в противен случай самата тя ще се огъва или напуква и фугата на плочките няма да помогне особено много. Би следвало щендерите на стената да не достигат до тавана, за да не са запънати между две плочи.
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
              Конструкциите на сградите "мърдат" непрекъснато,особено панелките.Дори и да не е панел,по вертикала плочките не бива никога да свършват в тавана,за да няма ефекта на запъването.По тази причина и вертикалните ъгли е препоръчително да са със силикон.Отделно фугата е задължителна.Основата от гипскартон не мисля ,че е от значение в случая,освен да е монтиран на неустойчива скара или основа.От снимките правя извод за напрежение по вертикалата и липса на луфт отгоре и/или силиконов ъгъл отдолу.Собственика ще хвърли светлина върху въпроса.
              По-вертикала между,плочките и тавана има 1.см. разстояние.
              А междупода и първия ред плочки,съм сложил силикон вместо фугин.
              Гипсокартона не е на скара,а направо върху стената.
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                По-вертикала между,плочките и тавана има 1.см. разстояние.
                А междупода и първия ред плочки,съм сложил силикон вместо фугин.
                Гипсокартона не е на скара,а направо върху стената.
                Вероятно на кИфтета, отговора на въпроса ти, според мен си дойде...

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                  Вероятно на кИфтета, отговора на въпроса ти, според мен си дойде...
                  Да,така е,но в колегата spoko,е по същия начи и с същите плочки,пък няма проблеми!
                  Миро

Коментар

Да,така е,но в колегата spoko,е по същия начи и с същите плочки,пък няма проблеми!
                    Късмет...

Коментар

Да ви споделя нещо от личен опит. Няколкостотин квадрата фаянс, ранна пролет, след няколко месеца - пукнатини! Замяна за моя сметка... След още няколко месеца се напукаха и останалите ненапукани плочки, а в тези помещения, в които бях подменил облицовката - всичко точно. Стана много интересно (пък и съвсем не евтино!!!).
                      Да не ви отегчавам с подробности. Всичко беше прекарано през "най-ситна цедка" - материали, майстори, технология - а-бе всичко, за което може да се сетите. Накрая: Оказа се, че складовата база на доставчика (инвеститора си осигуряваше плочките) е под всякаква критика, вътре тече, вее, духа, за отопляване е абсурдно да говорим. Както споменах, работата бе извършена през ранна пролет, плочките се оказа, че са преседяли в този склад няколко месеца през зимата. Преминали са през няколко цикъла на мокрене, замръзване и размръзване. И те така - няма да споменавам имена, но накрая въпросният вносител процедира по най-коректния начин.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                        Късмет...
                        На колегата Spoko вероятно стените са панел, а твоите са тухлени - затова и гипсокартона на топки се отваря по фугите и пука плочките. Липсата на фуга допълнително подпомага пукането. Изобщо гипскартон препоръчвам само и единствено на скара и то в краен случай.

Между другото, какво мислите за това надите на гипскарона да не се запълват, а да се сложат дървени декоративни первази? Естествено нямам предвид бани, а стаи.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                          На колегата Spoko вероятно стените са панел, а твоите са тухлени - затова и гипсокартона на топки се отваря по фугите и пука плочките. Липсата на фуга допълнително подпомага пукането. Изобщо гипскартон препоръчвам само и единствено на скара и то в краен случай.

Между другото, какво мислите за това надите на гипскарона да не се запълват, а да се сложат дървени декоративни первази? Естествено нямам предвид бани, а стаи.
                          Ако се изпълнят всички изисквания за монтажа на гипсокартонените плоскости за монтаж на суха мазилка или на скара с подходящи профили (метални или дървени ) не може да има проблеми . Проблемите идват когато се започнат свободните съчинения . За написаното гарантирам лично .
                          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                            Ако се изпълнят всички изисквания за монтажа на гипсокартонените плоскости за монтаж на суха мазилка или на скара с подходящи профили (метални или дървени ) не може да има проблеми . Проблемите идват когато се започнат свободните съчинения . За написаното гарантирам лично .
                            Аз,мисля,че всичко съм направил както трябва.Но може и да съм в грешка.
                            Гипсокартона съм го залепил на топки, и съм му сложил,по три дюбела.
                            къде ми е грешката?
                            Миро

Коментар

Аз,мисля,че всичко съм направил както трябва.Но може и да съм в грешка.
                              Гипсокартона съм го залепил на топки, и съм му сложил,по три дюбела.
                              къде ми е грешката?
                              http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/t...d%20waende.pdf

Тук никъде не виждам да пише за дюбели , но това че си употребил може и да не е причината .
                              Почети и може да откриеш причината и те моля да я споделиш за да не я допускаме всички останали . Почти съм сигурен че ще се окаже нещо елементарно , но с големи финансови загуби . Съжелявам
                              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                                Понеже се занимавам с декоративни пана - съм мислила на темата - понеже има клиенти , които много бързат - отделните ГК - пана да се правят в ателието и да се сглобяват на място - проблем е че ГК не е супер здрав и при транспортирането се случва ако не се внимава достатъчно да се счупи някое ъгълче ..
                                За фаянса - до известна степен ме дразни лъскавината му и че е доста крехък ... и предпочитам гранитогреса .. за фугите - Задължителни са .. И ако са оловно сиви на цвят грижите са най-малко ..
                                За стени от ГК - ако снадката е дървена летвичка - могат по- спокойно отзад да се скриват гадини ..
                                Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X