Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся човек, който да изработи проект за ремонт на покрив на малка църква

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся човек, който да изработи проект за ремонт на покрив на малка църква

Платнища от винил наставят там където правят платнища за камиони, вероятно и другаде, аз знам едно място в София, военна рампа.

Коментар

Ето част от проекта, или по-скоро заснемането на съществуващото положение. Всъщност по-голямата част от нещата ще трябва да се правят на място според каквото излезе. Самият покрив по първоначална преценка ми се стори гредоред, въпреки че отстрани стените предполагат да е каменен свод. Предполагам, че ще трябва да се свали покривното покритие изцяло и да се пренареди, което ще е основната ремонтна дейност. Засега завивайте с платнища, но ще трябва някой сериозно да попритесни и държавните/общинските/църковните служители. Не се отказвайте и ако не става "со кротце со благо", ще стане "со железната ръкавица".
      Прикачени файлове
      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Ето част от проекта, или по-скоро заснемането на съществуващото положение. Всъщност по-голямата част от нещата ще трябва да се правят на място според каквото излезе. Самият покрив по първоначална преценка ми се стори гредоред, въпреки че отстрани стените предполагат да е каменен свод. Предполагам, че ще трябва да се свали покривното покритие изцяло и да се пренареди, което ще е основната ремонтна дейност. Засега завивайте с платнища, но ще трябва някой сериозно да попритесни и държавните/общинските/църковните служители. Не се отказвайте и ако не става "со кротце со благо", ще стане "со железната ръкавица".
        Нищо не разбирам от тази материя, ама ми изглежда готино
        Поръчал съм 4 платна от билборд. Да видим дали човекът ще си удържи на думата и ще ги достави в срок, съединени!? Разбира се за това ще му се плати.
        Ако не са - взех една кутия тип-топ и с помоща на шило и канап мисля, че ще мога да ги зашия и аз.
        "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
        А+
        LZ1DRZ

Коментар

Отново имам нужда от вашата помощ.
          След положени усилия в борбата срещу бюрокрацията, се сдобихме с документ за собственост на въпросния обект.

Имаме и някаква сума /малко под 5 000лв/. с която да започнем ремонта.

Трябва ми обаче човек, който да демонтира плочите от покрива, да направи хидроизолация под тях и отново да ги нареди.
          Все ми се струва, че има тънкости в тоя занаят и не смея да се захващам лично. Дядовците, които са се занимавали с подобни ремонти по оня край вече не са сред живите.

Не ми е ясно и как ще се закрепят плочите върху хидроизолацията!?

Някакви идеи!?
          Някой да познава човек, който ще може да помогне с реденето!?
          А+
          LZ1DRZ

Коментар

От компютъра става лесно, знам. Ама реалността не е такава като цитатите по-горе.
            Как да свърша нещо без средства!? Парите идват "от горе", а както се сещаш сам, от там са и нарежданията!
            Всеки си "връзва гащите" и се подсигурява с необходимата документация, каквато тепърва се събира.
            Не знам в такъв случай как ще се приложи твоята теория - "Ремонта е авариен, никой няма да се разсърди". Не виждам и как може да направя доброто дело без да "бия барабана", след като разполагам с една резачка, една лада нива, един помощник и два свободни уикенда в месеца!
            А ако някой си мисли, че цялата работа е система за изкарване на пари или други облаги-бърка. Даже обратното-вече се набутах с прилична сума

Впрочем този разговор е безмислен! Питах за човек, който се е занимавал с подобни ремонти!
            Другото вече и аз знам как става
            А+
            LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro
              ... Покрива... ...изисква специфичен професионален подход. Става дума за доста по сложна конструкция, която дори и при огледа на място не можахме да определим каква е - има предположение от моя страна, че е гредова конструкция с декоративен свод, но може и да не е така - може да е изцяло каменен цилиндричен свод.
              Тази тема някакси съм я пропускал досега.
              Ако въпросът е още актуален и няма някакви допълнителни обструкции - с удоволствие ще дойда с вас при някое последващо ходене. Мисля, че ще мога да съм полезен.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Пали колата и отивай - не е далече и е приятно за разходка, само се разберете с Евгени да ти отворят. Според мен може да се наложи и зползване на стълба за да се определи вида на покривната конструкция. Ако е каменна добре - само ще се смени покритието. Ако е с носещи греди, може да се наложи и доста по-сериозна намеса.
                Александър

Коментар

и аз бих се включил.мисля мога да съм полезен.колкото до проекта мисля че все ще измислим нещо.
                  Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                  GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Идната неделя, ако искате. Скарата от мен. Може да се пуснем и до Седемте престола и чифлик "Ненкови". До там от Нови Искър са около 50км. черен, приятен път.
                    Има и вариант половината да е асфалт.
                    А+
                    LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                      и аз бих се включил.мисля мога да съм полезен.колкото до проекта мисля че все ще измислим нещо.
                      Абе то проект има, но е само архитектурен. Не е зле и конструктор да погледне.
                      Александър

Коментар

Даже е задължително, Евгени. Не просто съвети от майстори, а пълноправен инжинер-конструктор. Особено ако става въпрос за покривна конструкция.

Коментар

А и ако напише и едно становище, направо може да се предаде проекта в паметниците на културата докато си правите покрива, ей така за всеки случай, за да се знае че са предупредени, че се срутва. Само ще ми се обадиш да му набия печатите като сте готови.
                          Александър

Коментар

Добре.Принципно това ми е специалност.Е изкарвам си хляба с строителство и консултации но мисля не съм забравил конструкциите.Колкото до становище и печати.....мисля може да се уреди.
                            Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                            GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Късно снощи приключиха дейностите по ремонта на покрива. Както предполагах сводът се оказа каменен с много дебел слой кал отгоре, с която са закрепяни плочите. Демонтажът им беше доста труден - имаше плочи с тегло около 80-100кг /бяхме 2 човека по време на свалянето/
                              След демонтиране на плочите, част от калта бе съборена. Направи се дървена конструкция, върху нея водоустойчиви плоскости, воалит и накрая плочите за декорация. Закрепянето им по воалита беше доста сложно. Първия ред е закован на стрехата, а нагоре са лепени едни за други.

Има някакви снимки в един ГСМ, но към момента не са ми изпратени!

Искам да БЛАГОДАРЯ на всички, които се отзоваха на молбата ми, най-вече на axlastro и viki terzieva!
                              Благодаря Ви!

Темата може да се заключи!
                              А+
                              LZ1DRZ

Коментар

Евгени, браво за добрата работа! Три страници в темата, накрая двама сте свършили работата
                                Ако са ти пратили снимките, ще е интересно да се види как се е получил в крайна сметка покривът.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X