Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся човек, който да изработи проект за ремонт на покрив на малка църква

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся човек, който да изработи проект за ремонт на покрив на малка църква

Ами да ти кажа, това с кадастъра на общината не е нещо на което да се уповава човек.
    Копия на нотариалните актове се съхраняват и в службата по вписванията, но това е от около 2001-ва насам. Тоест, само относително новите нотариални актове. За другите имоти, имформацията съществува единствено в посочените от мен разписни листове. Виждал съм ужасно окаяни тетрадки, които изпълняват тази роля и то за относително читави градове. За това село... не очаквам нещо по-добро.
    Георги Тонев

Коментар

Така, с помощта на колега намерих цифров кадастър на Буковец.
      Имота на черквата е: 06985.501.30
      Площ: 3.15 декара
      Записан собственик: Църковно настоятелство.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clip_7.jpg
Прегледи:1
Размер:48.4 КБ
ID:5290835

Ако в даден момент тая информация потрябва - насреща съм.
      Георги Тонев

Коментар

Ей, хора, страшни сте!!!
        Може пък и да се получат нещата, бано ама славно!
        Благодаря на отзовалите се!
        С получената информация до момента ще задвижа нещата и ще пиша какви са резултатите!
        "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
        А+
        LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
          Я ми хвърлете заснемането на aspas@abv.bg, не съм конструктор, но мисля, че ще мога да навия някой от колегите да свърши работата.
          Имаш поща
          Александър

Коментар

Момчета какво стана, покрихте ли покрива вече. Действайте, че сега са избори и общинарите ги е страх, току нещо направили по вашият въпрос. Иначе проекта чака, почти готов...
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
              Момчета какво стана, покрихте ли покрива вече. Действайте, че сега са избори и общинарите ги е страх, току нещо направили по вашият въпрос. Иначе проекта чака, почти готов...
              Ами сроковете за подаване на документи в Митроплолията не знам какви са, но все ми казват "Срокът изтече, трябва следващия път".

Имаме средства в сметката /пуснати от съфорумничка/, с които ще купим няколко платнища. Каквото не достигне аз ще го купя.
              Чух, че някъде наставяли платна от билбордове. Ще се поинтересувам и ще направим по размер на покрива, с които ще го покрием.
              Това е временно решение за зимата , което ще е ефикасно /ако някой не ги открадне за да си завива сеното или гаража/.

Като гледам как се закучват нещата и каколко трудно се обръща внимание на подобни проблеми се отказвам май от временния навес. Ще ни струва доста средства и нерви.
              На пролет ми се ще направо да се демонтират плочите и да се направи веднъж, ама както трябва.
              А+
              LZ1DRZ

Коментар

Ами каквото решите - проекта ще го имате. Като гледам, щом няма да търсите пари от държавата/църквата/фондовете - най-добре да не се занимавате с тях, могат само да попречат.
                Александър

Коментар

Ами каквото решите - проекта ще го имате. Като гледам, щом няма да търсите пари от държавата/църквата/фондовете - най-добре да не се занимавате с тях, могат само да попречат.
                  Говорим за проект за ремонт нали? Не за временна покривна конструкция!?

Пари от митрополията ще се опитаме да вземем, но това може да стане само с молба в определени срокове /които те си определят, не знам по какви критерии/, а към тази молба задължително трябва да е прикрепен и проекта. Тоест трябва да им се поднесе всичко на тепсия и те тогава да преценят дали ще отпуснат пари или не.

Взех да се боря с вятърните мелници. Другите "абдикираха" и останах сам. Взе обаче да ми писва. Понеже не падат пари от църквето на никой не му пука за състоянието. Ако обаче бутна и една керемида и някой ме натопи ще го отнеса.

За пари разчитам най-вече на дарения от определени хора, НО на този етап не смея да им дам сметката, защото внесат ли парите връщане няма.
                  А като гледам нещата никак не вървят, настоятелството нехае, свещеника има още 5 храма на главата ... ще се чувствам повече от неудобно ако хората са си дали парите на вятъра.
                  Искам да внеса първо скапаната молба, в която и аз не знам за какво трябва да моля. Алармирали сме вече за рушащия се храм с молба в писмен вид. Разгледана е на общо събрание ... Сега какво повече искат не знам!?
                  Взех и да се нарвирам, като се замисля защо аджеба, за паметник на културата трябва да се грижи някой обикновен гражданин, на който всъщност почти никой не обръща внимание!? Ма те такива примери мноогооо...
                  А+
                  LZ1DRZ

Коментар

Проекта е за реставрация и консервация. Той не е съвсем завършен, но като кажете, че е дошло време, ще стане за няколко дни. Временният покрив може да го има, може и да го няма. Въпроса е от сега нататък как ще си изиграете картите. На лице е обект, на който Де Юре не му се знае собственика, защото документите липсват. По закон, би следвало да се ремонтира от собственика, а в случай че той не го направи - от общината, като при това се налага материална тежест - ипотека върху имота (сградата) в полза на общината. Ама тук говорим за църква. Абе объркана работа.

Колкото и тъпо да звучи, ако съм на вас бих подходил по каналният ред. Крайно време е може би по съвета на колегата от горните постове да създадете някакво сдружение, от чието име да идват писмата. Писма до Министерство на културата, до МРРБ, до ДНСК. Да глобят собственика, да го задължат да си ремонтира собствеността.
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
                      ...
                      Взех и да се нарвирам, като се замисля защо аджеба, за паметник на културата трябва да се грижи някой обикновен гражданин, на който всъщност почти никой не обръща внимание!? Ма те такива примери мноогооо...

Много е хубаво това, с което си се захванал и хич не ми се иска да се отказваш. Искам да помогна по някакъв начин, но не се сещам с какво мога да съм истински полезен. За съжаление не съм много силен по разправии с институциите, но мога да помисля как да помогна.
                      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

...
                        На лице е обект, на който Де Юре не му се знае собственика, защото документите липсват.
                        ...
                        До колкото разбрах от по-горните постове на колегата VECTOR, се знае кой е собственик:

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                        Така, с помощта на колега намерих цифров кадастър на Буковец.
                        Имота на черквата е: 06985.501.30
                        Площ: 3.15 декара
                        Записан собственик: Църковно настоятелство.

[ATTACH=CONFIG]347075[/ATTACH]

Ако в даден момент тая информация потрябва - насреща съм.
                        "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Да, но нещо документа за собственост липсва. Оттам какво се прави? Да каже някой юрист.
                          Според мен, трябва да се направи следното :

1. Да се извади Виза за проектиране - за консервация и реставрация (свързано е с док. за собственост)

2. Да се представи проекта в Министерството на културата и след получено становище оттам, да се потърси възможност за финансиране на ремонта. Това може да стане или с дарения, или от собственика (църквата), или от общината, по някоя от оперативните програми.
                          Александър

Коментар

Да, но нещо документа за собственост липсва. Оттам какво се прави? Да каже някой юрист.
                            Водите са доста мътни с имотите в това село. С последния кмет са изчезнали и всички архиви, печати и т.н. От това е ощетен и моя род.

Цялото каре около църквата, училището /бивша хижа на БТС/, общината и прилежащите им площи е някакъв бермудски триъгълник. Продават се, но никой не знае кой им е собственик, последно се чу, че станали някакви измами с ипотечни кредити и тези постройки били на някоя банка.
                            Междувременно училището, което е построено някога на бригадирски начала от селяните, беше тотално разграбено и разрушено, а бе чудна двуетажна сграда. Сега е свърталище на дървосекачи и техните многолюдни семейства.

Та така, не знам дали има връзка, но си мисля, че покрай тези "врътки" с въпросните сгради и имоти може по някаква случайност да е изчезнала документацията и за църквата и нейния имот.
                            АКо беше печаливша институция, Митрополията би я вардила ревностно, но там няма хора, т.е. няма пари. Затова и храмът се руши и ще падне както този в съседната махала, на който някой му взе дори дървените греди от покрива за да си свари ракийка.

Дали да не се вдигна до общината в Своге!? Имам необходимите умения да вися на главата на някой и да му досаждам докато не се размърда да посвърши нещо /ако изобщо топката е в община Своге???/.
                            Лошото е, че всичко е свързано с време, каквото аз напоследък нямам
                            А+
                            LZ1DRZ

Коментар

Крайно време е може би по съвета на колегата от горните постове да създадете някакво сдружение, от чието име да идват писмата. Писма до Министерство на културата, до МРРБ, до ДНСК.

Честно да ти кажа, това с фондацията не ми изглежда много надеждно - веднага казвам защо. От наблюденията, които имам в процес на обучението ми /разкопки, музейна дейност, частни колекции и пр./, като се чуе думата "Фондация" и веднага се прави асоцияция с някакви "порочни" схеми.
                              Даже малко преди да завърша имах предложение от колега, който имаше намерение да прави подобна фондация за подпомагане на арх. разкопки, на което категорично отказах /като знам кой се е захванал ..../.
                              Не знам дали няма да се гледа резервирано на нещо подобно. Сега от името на настоятелството също може да се пращат молби до разните институции

Да глобят собственика, да го задължат да си ремонтира собствеността.
                              Тези думи ги цитирах на един познат в тези среди и отговорът му беше:

"Никой не може да задължи Митрополията да направи каквото и да било. Може само да се Препоръча"
                              Ха така ...... Пак се завъртяхме в кръг.
                              А+
                              LZ1DRZ

Коментар

Ходете и тормозете общинарите. Идват избори, сега ги е страх от всичко. Само им спомени "медиите"...
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X