Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за дърти родители..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тема за дърти родители..

Моето мнение на родител на почти 25 годишен син е, че задължително децата, след като завършат училище, трябва да са отделно от родителите си. Аз съм била така, макар и в далечната 1982 година, моят син също се отдели след като завърши /беше на 19 години/. Сега живеем в различни градове - той се върна в София, аз останах в Бургас, но не мисля, че това прави връзката между нас по-слаба. Пишем си често в скайпа, чуваме се всеки ден, непрекъснато обсъждаме всякакви въпроси, хубави и лоши неща, просто - всичко. Мисля, че сме приятели. Преди 1 месец се и ожени, така че вече е глава на семейство и това още повече поставя нещата по техните нормални и естествени места, а именно - всеки човек си е отделна личност, със свой собствен живот. Всеки има правото и задължението на този свят да направи своите собствени грешки и да открие своите собствени истини. Иначе какво му е интересното на живота? Да, винаги когато има нужда от моята помощ или се обърне към мен за съвет, аз съм насреща. Той знае, че може винаги и веднага да разчита на мен, когато има нужда от това. Но разковничето е "когато има нужда". Що се отнася до материалната помощ - помагала съм в началото, колкото да си стъпи на краката, когато беше студент 1-ви курс. След това нямаше нужда. Сега има свой бизнес, който е доста по-проспериращ от този, с който аз си блъскам главата и това е чудесно. Единствената идея, която съм се опитала да му "набия" в ума е, че животът е нещо много шарено и променливо - днес си на върха, а утре може да изпаднеш на дъното. Всичко друго можеш да изгубиш, само това, което е в главата ти - само то е истински твое и не можеш да го изгубиш. Ако то е ценно, винаги можеш да се съвземеш и да се изтласкаш отново на горе. Та това са моите "две стотинки" по темата.

Коментар

Я виж ти, какви хубави и полезни мнения!

Направо сме като старейшини във вигвам, подръпваме от лулата на мира и отпиваме огнена течност.../майтап, малко да разпуснем/....

Почти всяко мнение беше уникално и то с много съдържание - от якия шут на Владо, до дълбоките води на Златото..

Има много тънка граница в отношенията с младите и тя не е статична!

Просто следва еволюцията - докато младите имат нужда от старите са склонни да поддържат близки контакти, но щом палачинката се обърне и вече старите имат нужда от младите, се превръщат в "тумор" за младото семейство!

И изхождайки от фундаменталния закон на Ясен " Във всеки от нас дреме маймуняк!" се оказва че в това няма нищо лошо, все пак цели бъдещето на поколението!

В райна сметка ескимосите оставят старците навън, нищо че са ги хранили с кървав дроб от тюлен, докато са били пеленачета..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        ...но щом палачинката се обърне и вече старите имат нужда от младите, се превръщат в "тумор" за младото семейство!
        Това с тумора заради изобилието от млади, ще да е. Ако имаш 3-4-5-6 деца, собствената ти "туморност" така се разпределя, че на никого не ходиш по нервите. Пък ако са две и едното в чужбина, нямаш много избор на кого и колко да се натресеш.

Коментар

Има и още някои плаващи параметри в заданието!

Децата ни са различни..

Има амбициозни, кротки,буйни,страхливи, отворени към света или заключени в стаята си, надежни или потенциални комарджии /и те имат родители, както и бандитите/...

Значи има начин да се подготви "Проект за развитие на отношенията"!

Коментар

Какъ шут бе хора Като се изпразни къщата обикалям стайте диваните компа и полудявам. Нека децата да са около нас така мисля аз.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
              Какъ шут бе хора Като се изпразни къщата обикалям стайте диваните компа и полудявам. Нека децата да са около нас така мисля аз.
              "Синдром на празното гнездо"! Класика в психологията / не се бъзикам/...

Лошото е че обикновенно се наслагва с ефекта на критическата ...

Всички ни чака...

Коментар

Колкото по-далече, толкова по-мили.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Без да питам останалите дърти, предлагам:

Правителството да гласува на всички над 60 години шест месечни пенсии по 1000 лева. Да си поживеем на сьомга, хайвер и каберне.При условие, че след това ще отървем и близки и държава от тегобата да ни гледа, храни, плаща.

Ще се освободят маса жилища, земи, коли и ще настане "Такъв живот, че само си викам Дано! Дано!"

Коментар

Брей, сьомга му се прияла Я сметни 30 дена по колкото трябва сьомга, каберне и т.н. и после пак кажи колко пенсия искаш 1000 лева са за семки и бонбонки само И гаранция за после давате ли
                    Щото много дълголетници имам в рода си, та...

Коментар

Дърто земи ме с тебе
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                        Без да питам останалите дърти, предлагам...
                        Симеоне, ти си брашнян чувал и деца, и внуци имат какво да вземат от теб.
                        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

По темата нямам мнение, но...
                          Имам предложение: Запишете си приказките и ги прочетете отново след 15-20 години.
                          Какво ли ще мислите?
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Хората биват :

- Играчи - правят събитията

- Наблюдатели

- Такива които не разбират въобще за какво става въпрос / а и вече никой не ги пита/..

Много лесно човек може да изпадне в схемата от горе-надолу..

Коментар

Във връзка с подетия от колегата Симеон почин, официално и най-отговорно предлагам да се дават надбавки на всички пенсионери, които пушат /за 1 кутия дневно - примерно 50 лева към пенсията, за 2 - 75 и т.н./, пият, като се препоръчва и стимулира ракия, а не - вино и , разбира се, карат джипове из опасни терени, практикуват екстремни спортове и други подобни бели.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                                Във връзка с подетия от колегата Симеон почин, официално и най-отговорно предлагам да се дават надбавки на всички пенсионери, които пушат /за 1 кутия дневно - примерно 50 лева към пенсията, за 2 - 75 и т.н./, пият, като се препоръчва и стимулира ракия, а не - вино и , разбира се, карат джипове из опасни терени, практикуват екстремни спортове и други подобни бели.
                                Аааа, не. Ние си обичаме старците, нищо, че са заядливи и поизкуфели. Има време, ще се сдърлим за апартамента с братовчедите. Това няма да ни избяга.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X