Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да завършиш Софийски Университет?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да завършиш Софийски Университет?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Бизнеса с ценни книжа е като онези огледала, дето от едната страна са огледала, от другата - стъкло..

Та откъм огледалото стоят наивните акционери и се оглеждат, от другата - играчите, одиторите, политиците... Гледкат си те народа как се оглежда и се подсмихват - я да му пуснем сега едно отчетче за големи печалби, я да кажем че сме изобретили нещо или пък че ще променим някой закон ...

Игрите с капиталовия пазар не се учат в "теория на вероятностите", а в тъмни сепарета, с пури, уиски и разбира се от другата страна на огледалото!
    За жалост има доза истина в това което казваш .
    Но малкото "друга" истина е , че можеш да участваш на "големия пазар " дори и ти от в къщи .
    Може спокойно да определиш една сума с която да пробваш .... но не късмета си . Там няма късмет ....
    Може да пробваш знанията и усета си . Ако нямаш знания - има си дилъри , които това са учили ......
    Единственото което мога да кажа е :
    В голямата игра ( търговия на борсата ) НАДЕЖДАТА УБИВА .
    Там надежда няма . Или знаеш и пробваш знанията си или ..... далеч от там . Мноооого далеч .
    Личен опит имам само 4-5 години . Изчел съм само 3-4 книги ( учебници ). И още нищо не знам ! Мисля си , че нещо съм научил и ...... още съм 20 К минус .
    За това - ако някой ви казва как да участвате на борсата и ви убеждава , че знае как 100% да спечелите - поискайте следното :
    " Нека ви покаже неговата платформа ( с която той участва на борсата ). Долу в левия край има суми ( печалба/загуба) и сметки за изминал период ( от откриването на сметката )
    Ако там е "МИНУС" - човека знае колкото мен - НИЩО НЕ ЗНАЕ !
    Така , че не бъдете лековерни !!!
    Така , че не бъдете алчни !
    Последно редактирано от bgbul; 18-10-09, 23:54.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      ....
      Както и да се изказват хора , които НЕ са следвали на запад - нашето Висше образование е на ниво . Но ...... материалът ( студентите ) дали са на ниво ?
      !
      Ами дали са на ниво ? Факт : в любимото ти МГУ в последните години приемат и с двойка на изпита , че вече и по документи от средното образование .... изпити от първи курс се влачат до четвърти .... само и само да си попълнят бройката от студенти ... тогава за какъв материал говорим в момента ?!
      А помниш как беше преди , нали ?
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Ами дали са на ниво ? Факт : в любимото ти МГУ в последните години приемат и с двойка на изпита , че вече и по документи от средното образование .... изпити от първи курс се влачат до четвърти .... само и само да си попълнят бройката от студенти ... тогава за какъв материал говорим в момента ?!
        А помниш как беше преди , нали ?
        Нали вече видя , че темата е в друга посока - всички са съгласни .
        А от уважение ще ти отговоря :
        Аз за новите студенти зададох въпроса като риторичен .
        Всяко поколение е като предишното , но в по-ново време ,нови условия и задачи( цели, мечти ). За това и ни се струва различно .
        Както ВСЯКО поколение - и нашето , и сегашното - има си грамотни и кадърни младежи . Те са онези , които се впускат в НАУКАТА с увереност и смелост . За тях няма - не мога , не става , трудно е ... и подобни . За тях има само " това ще го постигна на всяка цена ".
        И поемат по пътя . И така , света се върти и развива .
        Случвало ли ти се е да изчакваш подходящ момент ? Всеки го прави .
        Така е и с науката - в момента не е изчезнала или спряла . Тя просто се развива мааалко по-бавно от преди . За това има много фактори :
        1. Откритията вече са по-малко и по-невидими . Напреднали сме . Ново хилядолетие.
        2. Учените са все повече . Лесно е да станеш учен - трябва само желание и компютър . Достъпно е за всеки . Нов век .
        3. Светът е едно голямо село . Отваряш Форума и вече знаеш какво мислят в САЩ или РУСИЯ колегите . Не се иска диплома за това .
        4. Прищевките ни са по-странни . Не е храната - а ЕКО храна . Не е кола - а 200 коня да е . Не е книга - а ЛАПТОП . Не е професия - а да е престижна . Не е работа-, а да е доходна и лека .
        Въобще - разглезили сме се . И малкото трудности ни се струват " големи проблеми ".
        Все сме заети , а все висим по кафета и развлечения .
        Стига толкова .... нали схвана смисъла на въпроса за "материала " ?
        Вместо да изживеем щастливо "нормлен и безгрижен живот " - ние се вкарваме в " световна криза " САМИ .
        Съревновавайки се със самите себе си !( не е ли примитивно това - парадокс ? )

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Простете за невежеството, но ми е интересно какъв път поемат успешно завършилите СУ, по специално направленията "География" и "История" .

Имам впредвид реално развитие по специалността, примерно освен преподавател, какви други възможности има?
          Възможностите няма да бъдат намерени в интернет.Живота доказа че дори това учебно заведение бълва стотици безработни.Най-важното е да знаеш какво искаш а образованието е стъпка към реализацията на мечтата ти.Човека първо иска нещо да завърши а после да видим за какво ни е това образование.Ами отговора е за да се фукаме че имаме диплома.

ПС:Да не ми хванеш в тона острота.Просто вярвам в написаното от мен.Първо целта а после средствата.Пътя е както при всички други специалности.Едни тръгват по правилния,другите цял живот се оплакват че са объркали ВУЗ-а или специалността.А от историците има успешни политици вече доста години.Не е професия но е престижно.За Географията не знам.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Просто,много хора не се усетиха че света се промени.В нашия град,от 15 предприятия има вече само 3.Къде да ходят тези вишисти/В София,сега всичко дърпа,на там и кашата става все по-голяма.На часната фирма и трябват работници,а не вишисти всека година.В чужбина е същото,в Англия например,всички англичани ,искат да станат мениджъри,но там е по-лесно щото имигранти бол.Отивам там при брат ми и питам,за един общ познат.Какво работи. а той-седи без работа.Аз,как така,а той ми отговаря-ако,беше учил по-малко в България,тука работа ,за добри работници,бол,но вишисти и те си имат.Истината е че образователната ни система не отговаря на нуждите на сегашното време,бълва много и ненужни ,вишисти.И за да се реализира,човек с това което е учил е трудна работа.

Коментар

виШисти не знам, ама бълва некадърници с претенции. На който виШОто му пречи да работи общак, значи не само е некадърник (иначе щеше да си намери по своето), ами и лентяй (общата работа не е срамна, а малко пари е различно от хич). Всякакви специалности се търсят, само да можеш и да ти се работи.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                .....Те са онези , които се впускат в НАУКАТА с увереност и смелост . За тях няма - не мога , не става , трудно е ... и подобни . За тях има само " това ще го постигна на всяка цена ".
                И поемат по пътя .
                ... с дръзновение и комсомолски плам в очите !
                Извинявай , ама това ми напомни на доклад на пленум на ЦК на Комсомола

.... а за "мааалко по-бавното развитие " на науката понастоящем :
                Не си прав . Развива си се бурно Именно по причината която спомена - многото учени и възможностите на изчислителната техника , респ. огромния информационен поток . А още дядо Маркс е казал , че количествените натрупвания водят до качествени изменения . И колкото повече натрупване има - логично е по-добре

ПС Темата беше за възможностите на завършилите разказвателни предмети в СУ-то да си намерят работа . А посоките които пое темата после станаха по-обширни
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Искам да ви попитам в софийския университет какви под-специалности има Международни отношения ?

Коментар

Първоначално публикуван от yeah Преглед на мнение
                    Искам да ви попитам в софийския университет какви под-специалности има Международни отношения ?
                    Ако задавате подобни въпроси във форумите, а не сте в състояние сам да намерите отговорите им, примерно в нета, то повярвайте ми, Вие нямате работа в СУ.
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Всичко е важно за сполуката, но най-вече късметът, човек да е на точното място, в подходящото време.
                      Последно редактирано от trapper; 19-01-10, 21:38. Причина: редакция
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X