Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксините-скритата истина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ваксините-скритата истина

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Абе не е точно така. Огромните струпвания на хора, присъщи на цивилизацията ни, отдавна са възможни само благодарение на ваксините (виж лондонска чума и тн). А благодарение на тези струпвания на хора е възможен социалният и технологичният прогрес. Ако се откажем от тях, ще получим естествен подбор на хората в посока пригодност към ниско-технологично земеделие. Благодаря, селяни и сега си имаме в излишък. Предпочитам да им се прилага подборен натиск в посока цивилизоване.

И после - едно ликвидиране на ваксините силно ще улесни вирусите и бактериите в техния си естествен отбор. А тях и без това много ги бива.
    А колко не си прав тук...

В момента в големите градове особено в развитите държави има плашещ темп на разрастване броя на болни с мултимедикаментозна резистентност, по-скоро гадовете у болните са резистентни, та чичо от село дето яде домашно и антибиотик не е виждал и имунната му система е на порядък по-добра от цивилизованите граждани ... дали този от село няма да е по-добре... умните лекари дават АБ при нужда, а масовите дават АБ за да няма нужда... тоест примерно при грип да не прераснел в пневмония и т.н. познай ако на един човек му изредиш десетина АБ за няколко годин подред после кой АБ ще му действа... а ваксините и там подобно, има си болести за които са задължителни но грипа според не е една от тях освен ако не си рискова група, възрастен и т.н.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      А колко не си прав тук...
      Смесваш нещата. Ако нещо, даже и теоретично, се поддава на лечение с антибиотици, ваксината не е чак обществено значима. Това даже и да направи епидемия, тя се овладява постфактум. Ако и да струва скъпо и ако и някой да си замине от нея. Чичо на село може да яде каквото си иска, даже и най-гнусните промишлени храни и пак ще е доста по-здрав от гражданина. Той просто не среща толкова хора, че да е изложен на градското разнообразие от зарази. Има и други фактори, но те нас гражданите не ни греят хич.

С грипа работата е яваш-яваш. Нови версии на грипните вируси има всяка седмица. Като се ваксинираш, се опазваш от тези, които ги имат в лабораториите. Ако работиш на летището - полза никаква, но за старите баби това си е благословия.

Коментар

Re: От: Ваксините-скритата истина

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        http://fakti.bg/zdrave/65000-sait-za...zseiva-zabludi
        "Сайт за ваксините ще разсейва заблуди"
        Страхотен сайт и също толкова безполезен, няма отговор на въпроса защо тогава на Ники антителата на Морбили са 3 пъти над нормата, също какво става с алуминия ако той не се изхвърли от организма (наистина повечето дечица се справят с него), и защо например на Ники нивата на алуминий са високи, защо в нашия случай има натрупване на тежки метали, след като ваксините не водят до гастроинтестинални проблеми защо от толкова деца с аутизъм изследвани не само в България едно няма без тези проблеми, защо на всички са ниски нивата на Б витамините и минералите, защо голяма част от тях имат метаболитни проблеми, защо децата имат проблем с гъби, паразити, бактерии и защо са с дизбиоза ?????????????
        Било доказано че е генетично - абсолютно не е доказано нищо такова, възможно е да е заложено генетично и ваксината да го отключи, възможно е да го отключи и антибиотик, но все пак родителите трябва да са запознати и да имат право на избор.
        Единственото са написали какво има във ваксините, Браво за което.
        Да оставим аутизма и още един въпрос да задам, защото познавам дечица с нарушения в имунната система и последващи автоимунни заболяваня, в америка вече има осъдени за ваксиниране на дете и причинените от ваксината митохондриални нарушения - да всичко е недоказано но е факт. Същото психолозите не могат да кажат нищо за аутизма, освен, че го има и не могат да предложат абсолютно никакво решение на проблем. До скоро са вярвали, че аутизма е причинен от студено отношение на майката към детето !!!

Също бих искал и някой да ми отговори до какво води натрупването на тежки метали и липсата на витамини и минерали породено от неправилна обработка на храните.
        п.с. Тук не говоря само за аутизма, а за много психични проблеми. Съжалявам ако съм объркал някой термин - все пак не съм доктор.

Всичко написано от мен, мога да потвърдя с изледвания. Кръвни, биопсии, капсул камера и скопии, Аминокиселинен профил - цикъл на крепс, излседваня на коса за тежки метали. Има ги тук.

Не ме разбирайте погрешно, въобще не съм против ваксините.
        Последно редактирано от Daniel; 29-04-13, 10:37.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Гадното е че винаги има нещастни същества които могат да сложат на всяко човешко постижение етикета "гадно" с цялата сила на собствената си неадекватност. Хубавото е че относително малък процент от тях добиват някаква реална власт, останалите си остават с публичната излагация.
          Силни думи!
          Първо - ваксините са хубаво нещо. Проблемът, доколкото разбирам - е от страничните вещества в тях. Живачни съединения за консервант, ето Даниел спомена за някакъв алуминий. Аз със сигурност съм некомпетентен в тази област, защото не работя в областта на медицината. Не съм работил и политик, но едва ли ще оспориш, че нещата в политиката умишлено не са както трябва. Вярвам на хилядите пострадали от ваксинации, а не на разни чиновници по министерствата, дето решават каква интервенция трябва да се прави в организма ми. Двама писаха за пострадали от първо лице в тази тема, сметни статистически какъв процент е. Може и да са доста повече, просто да не са споделили, или дори да не знаят за причината на някое заболяване.
          Хилядите химикали в храните също са плод на чиновнически регулации. Избягвам ги доколкото мога - и там ли ще ме обвиниш в неадекватност?
          p.s. Прочетох темата наново, още един колега споменава за 2 деца на роднини с аутизъм след ваксинация. Колко станаха процентите в тази тема? 4 случая от първо лице!
          Последно редактирано от Rabin; 29-04-13, 11:13.

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
            ...
            Дани, дай по-кротко. Това че някой някого е осъдил в САЩ няма много връзка с истината по темата, по която са се съдили. Там съдебната система (1) струва точно колкото нашата и (2) работи по съвсем различен начин.
            И после - връзката между ваксините и аутизма не е просто недоказана. Доказана е измамата в изследването, което изкара тази връзка.

Много е лесно човек да каже - ваксинираха го и почнаха симптомите, и на баджанака така, и на негов познат също. Но медицината (и изобщо науката) не работи така. Иначе се стига до странни изводи. Примерно че причина за болките при прорастване на зъби е храненето с картофено пюре няколко месеца по-рано. Или че яденето на краставици неминуемо води до смърт. Или направо до сайта www.dhmo.org.

И да, ваксините имат проблеми. Цялата медицина има проблеми. Това е цената която плащаме, за да сме цивилизовани.

Коментар

Re: Ваксините-скритата истина

Аз вече съм спокоен Много отдавна ми мина, просто искам отговори, а няма кой да ми ги даде - жалко но е факт
              Ясене недоказуемо е в момента и няма как да стане. Същите доказателства има в интернет като тези посочени в сайта за защита на ваксините, просто не може да се отсее истината.

Да, не при всички се получават проблеми и може би това са допустими жертви. Е сега и някой доктор да ми каже на Ники по каква пречина антителата на морбилито са доста високи и ще съм доволен. Поне на нещо ще намеря отговор.

Коментар

От: Re: Ваксините-скритата истина

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                просто не може да се отсее истината.
                Не може, разбира се. Такъв е животът.

Коментар

Не съм съгласен да има допустими жертви при каквато и да е човешка дейност. Затова е умът ни. За да ги нямаляваме. Аз понеже съм свързан с аутизма - донякъде въвлечен (сина ми беше диагностициран, ама не успяха да ме убедят, че не е просто ХАДВ), донякъде участващ (превеждам от време на време материали по темата за жена ми, която е логопед) в темата, ами за мен не е доказана връзката между ваксините и аутизма. Но между ваксините и алергичните реакции е доказана.

Мнението ми е много близко до изказаното от Спарки в пост 64 и на Ясен в пост 80.

Просто не бива да се прекалява с ваксинирането и трябва много строг контрол по цялата верига на производство, съхранение и употреба на ваксините. Тимерозала е пример за изпуснат контрол.

Твърденията, че не толкова ваксините, а подобрената хигиена и условия за живот премахват епидемиите имат някаква почва - в елинистичния свят, където градовете са имали водопровод, канализация и баните са били на почит е имало много по-рядко епидемии отколкото в средновековните градове. Но едрата шарка си е "косяла" наред. Добрата хигиена е била слаба спирачка пред нея. Пък и други епидемии са навещавали градовете - холера например.

След масовото ваксиниране и появата на антибиотиците епидемиите изчезват, а когато тръгне нещо, то се овладява много бързо.

Последните 200 години много неща се променят "в пакет". Появяват се ваксините, антисептиката, асептиката, водопровода се връща в градовете, изграждат се канализационните колектори, появяват се пречиствателните станции, храната става по-добра. Медицината напредва. Жилищата ни са по-проветрени, по-топли и по-сухи. Всичко това повишава продължителността на живота. Летвата на изискванията се вдига. Хора, които преди 100 години биха умрели или останали инвалиди сега се лекуват и забравят. Естествено част от лекуваните и сега не могат да се излекуват докрай. Но преди даже 50 години колко от тях нямаше да оцелеят въобще? Ние поглеждаме към тези хора и си казваме "Пропуск!". И запълваме пропуска. Кога по-бързо, кога по-бавно, но с повечето неща се успява. Това което е било чудо преди става норма. Почваме да търсим новото чудо.

Сега може би сме стигнали до момента в който трябва да се развие диагностична методика, която да показва дали е нужно или поне безопасно да ни се поставя определена ваксина. Най-просто пример - има ваксини с телешки белтък в тях. Ако човек е алергичен към него, то това трябва да може да се установи предварително. Тогава просто трябва да се намери ваксина, която не го съдържа. Предполагам, че може да има същата ваксина, но на база пилешки белтък или свински.

Твърдо смятам ваксините за голямо достижение. Твърдо смятам, че в прилагането на ваксините трябва да има мярка. Детския ни лекар не слагаше никога ваксина даже при най-малки съмнения, че детето може да е болно. Даже ако не му хареса погледа на детето, решаваше да изчака. Въобще беше много стриктен в спазването на здравия разум при ваксинирането. Явно знае много добре рисковете и ги минимизира.

Коментар

Не знам до колко е истина, пък и не съм се интересувал, в интерес на истината, от рак на шийката на матката.

Рекламата ми е минавала покрай ушите.

Редактирано: Сори, но линкове на общо основание към всяка недоказана глупост тук няма да рекламираме.
                    Последно редактирано от Goblin; 24-06-13, 17:05.
                    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

От: До: Ваксините-скритата истина

2). Дори да приемем, че от ваксината за хепатит Б ще има полза в бъдеще, то все още стои въпросът Какво налага тя да бъде поставена през първите 24 часа след раждането на бебето ?

Хепатит В е втория по честота канцероген след тютюнопушенето.Изключително опасно е заразяването в бебешка и ранна възраст ,защото до 20 год вече могат да развият цироза и чернодробен рак.Годишно заболяват 4 млн. души.Хроничните носители са около 400-450 млн.- от тях около 25 % ще загинат от цироза и рак на черния дроб.В Азия и Африка м-у 75 и 100% ще загинат от усложненията на хепатит В,защото са заразени като бебета или деца.Лечението му е трудно,много скъпо и дори да има ефект-риска от рак остава.Затова има значение да се започне от самото начало ваксинацията.Освен това дори и 1 вирус е достатъчен да се развие болестта.Хепатит В е и половопредавана болест и от тази група болести само към него има разработена ваксина.От както се прилага ваксината има намаляване на честота на инфекцията.

Коментар

Според мен, авторите на подобни блогове (пост #84) и тези, които ги публикуват, следва да бъдат канени в съда да защитават тезите си.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                          Според мен, авторите на подобни блогове (пост #84) и тези, които ги публикуват, следва да бъдат канени в съда да защитават тезите си.
                          И докато това се случи, този форум със сигурност няма да им става рекламна площадка...
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

http://online.wsj.com/article/SB1000...trending_now_1

Интересна статия, дано да бъде прочетена внимателно.

Коментар

Работата ми е рискова, ваксинирах се за HBV още преди години, с чиста съвест.
                              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                              LZ1EMS

Коментар

Гледам агресивно се модерират мнения, кажете поне откъде четете, че сте толкова убедени. Айде филмите вече станаха недобре дошли, ама и статии вече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X