Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксините-скритата истина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ваксините-скритата истина

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Защо ...и с дебилни филмчета.

Дали има излишни ваксини ? Че как да няма. То и излишни книги има. Да вземем да отречем книгите и писмеността ?
    Филмчето ли е проблема или инакомислието?
    От казаното от Вас, до тук, в тази тема, ми се струва, че все още живеете във времето, когато са се режели косите и са чупели плочите на Битълс само защото така им е било наредено. Виждам избирателно тълкуване на абзаци, извадени от контекста, пренебрегване на неудобните факти...

За мен тази дискусия се изчерпва с гореказаното от Вальо/drukman/, което подкрепям напълно.

Информирайте се и мислете трезво.

Бъдете всички здрави, за да може да пием ракия!

П.С Да ме извини колегата , че перифразирах подписа му.
    I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      От опита с мойте деца бих споделил само едно. Ако имате финансова възможност просто се консултирайте със лекари (най добре не само с един) и си купете хубава ваксина. Вече има възможност.
      Ако сте решили да лишите децата си от ваксини едва ли "задължителното" ще ви спре. Още по-малко тази дискусия.
      Е те това е! Досега не намерихме някой, който да обясни как стоят нещата . И въпроса не опира до пари.

Коментар

Първоначално публикуван от ba4odilqn Преглед на мнение
        Е те това е! Досега не намерихме някой, който да обясни как стоят нещата . И въпроса не опира до пари.
        Самата идея на ваксината обяснява всичко което ви се иска някой да ви го обясни - ако предполагате, че детето ви е изложено на някаква неприятна и опасна за здравето болест - разболявате го с омаломощен щам на тази болест( безопасен почти) и детето си изработва антитела с/у тази болест.
        Има смисъл тази идея - човечеството расте на брой благодарение на подобни идеи. И няма пандемии пак благодарение на ваксините.
        Освен това - когато човечеството иска да изличи от лицето на земята някоя болест ( в момента не се сещам, но има много такива примери) то тогава ваксината е задължителна за всеки цивилизован човек.
        И каквото и да си говорим - да се разболее детето ти от една болест, но от безопасен щам си е за предпочитане.
        Обратното ....... едва ли ще го коментираме толкова дълго .
        Имате глава на раменете - преценявайте сега, защото като станат на 18 вече никой няма да ви пита .....имам двама на по 20 и нагоре....знам го от личен опит .

Коментар

Някои неща са достатъчно сложни, за да не могат да бъдат обяснени. Човек трябва или да ги научи сам, или да вярва на някого.

Коментар

.... И въпроса не опира до пари.
            Само ако ги имаш, колега.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Неговият наистина не опира до пари. Медицина се учи 6-10 години и не всекиго вземат да я учи. След тия 6-10 години те пускат да работиш без да ти е някой по-старши на главата и след още 30 пак има случаи които не знаеш какво да правиш. И насред това цялото учене, някой иска да го светнеш за 5 минути, та да получиш информирано съгласие.

Няма такова нещо, като информирано съгласие. Или прочиташ 7-10 по-дебели книжки (ама предварително), за да има какво докторът да ти каже, или просто си избираш доктор, на който вярваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ....или просто си избираш доктор, на който вярваш.
                Като знам, че с докторите учехме почти по равно, и като се знам какъв инж. съм... и колко неща не са ми ясни.....бе...избирай.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Като знам, че с докторите учехме почти по равно, и като се знам какъв инж. съм... и колко неща не са ми ясни.....бе...избирай.
                  Лафът за инженера и доктора не е от вчера. Но много хора го разбират неправилно. А като учиш достатъчно време, каквото и да е, и ако си честен пред себе си, получаваш именно това чувство.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Лафът за инженера и доктора не е от вчера. ...
                    Естаествено, че не е от вчера. Тънкото е другаде. Имам счетоводител, управител, адвокат, шофьор и пр. Ако оклепат нещо, става скандал, има проблеми, губя пари или изхвърлям някого, но това не е съизмеримо с грешките на един доктор. Те могат да бъдат фатални. Особенно за децата. Доктора и да го смениш не винаги се разминава само с пари или псуване.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Естаествено, че не е от вчера. Тънкото е другаде. Имам счетоводител, управител, адвокат, шофьор и пр. Ако оклепат нещо, става скандал, има проблеми, губя пари или изхвърлям някого, но това не е съизмеримо с грешките на един доктор. Те могат да бъдат фатални. Особенно за децата. Доктора и да го смениш не винаги се разминава само с пари или псуване.
                      Животът не е идеален. Разбира се, има доктори, по-добри от другите. Това е всичко, на което можеш да се надяваш. Помага и да си грамотен.

Коментар

Да добре би било и да си имаш доктор. Разликата и в тоталното неуважение на лекарския труд, насадено у народа по време на .... Всеки си мисли че лекаря трябва да не греши, да е мил, отзивчив и любезен,да ти е на разположение 24 часа в денонощието и най-важно безплатно.
                        Отклонявам се от темата, но Вальо ме предизвика.Аз също не съм съгласен с много неща, но демокрацията изисква да приемеш решението.

Коментар

Първоначално публикуван от 4i4o Преглед на мнение
                          ... тоталното неуважение на лекарския труд, .
                          ........... и най-важно безплатно.
                          ........но демокрацията изисква да приемеш решението.
                          Само малко да уточня.

Уважавам всички кадърни и работливи хора. Включително и лекарите.
                          НЕ уважавам всички които разчитат, че моето невежество е по-голямо от тяхното и ме пързалят. Включително и лекарите.

Не ползвам "безплатна" лекарска помош. Въпреки, че си плащам всичко по закон.

Решил съм, че живота и здравето на семейството ми струва повече от скапаната здравна система в България. Плащам каквото е задължително но НЕ ползвам услугите на здравната каса и безплатните доктори.

ПП Не разбрах с какво съм те предизвикал, но ако искаш да кажеш, че няма некадърни и корумпирани доктори, ще те предизвикам.
                          Последно редактирано от drukman; 09-05-10, 14:03.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Според мен всяко залитане в някоя крайност (както пълното отричане на ваксините, така и доброволното ваксиниране против какво ли не) не е желателно. Но ако имах право на избор бих избрала по-малкото зло, т.е. ваксините.
                            Дано да не прозвучи грубо, но това тотално отхвърляне ми прилича на някаква мода. Докато бях бременна имах време за четене и се сблъсках с какви ли не "моди". Например раждане в къщи без присъствието на медицинско лице (една колежка прочете 4гб литература и наистина го направи), или пък неасистирано раждане в болница. Модерно е да се вземе плацентата и да се зарови под дърво и много бащи излизаха от родилното с найлонова торбичка в ръка...После пак разни моди за захранването, за ваксинирането... В момента много майки, повлияни от дискусията за или против ваксините не ваксинират децата си и намират начин да се впише в картона на детето, че то всъщност е ваксинирано, защото в противен случай ще имат доста неприятности.

Коментар

Немога да разбера защо така крайно се възприемат нещата?
                              При положение, че има ваксинирани болни от туберколоза, морбили, коклюш и др и също така има немалко деца, които с увреждания -аутисти например пък и не само в главата на всеки родител се появяват за какви моди става дума не мога да разбера
                              Да се отрича проблем, който реално съществува еле пък като става въпрос за здравето на деца не го разбирам. Извода до който аз съм стигнал е ,че цялата работа си е лотария. Въпроса е какво да направим за да не изтеглим късата клечка?

Коментар

Само ако ги имаш, колега.
                                Ако обичаш дай някаква посока . Предполагам ,че не става въпрос за 4 или 5 цифрени суми. Иначе оплетат ли се конците.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X