Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксините-скритата истина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ваксините-скритата истина

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
    ... да не кажа невъзможно.
    Чукай на дърво, аз така правя

Коментар

Всеки човек е различен като генетично наследство , имунитет , предразположеност към заболявания и др. Не съм съгласен, че бодеш на човек 5милиграма ваксина и му решаваш проблема със съответната болест. Няма никакви изследвания преди поставянето на ваксина - отиваш при личният лекар и като в казармата с тампон йод
      Наскоро имаше случай в Русе когато социални работници заболяха от туберколоза въпреки наличието на задължителната ваксина
      Или изцепката на личният ни лекар, който ни агитираше да поставим васкина срещу хепатит. На въпроса ми защо има епидемия от морбили при задължителна ваксина отговора беше - ми нещо е била некачествена или не е хванала
      Та каква казахте, че е гаранцията че хепатитната ваксина ще работи?
      Отделно съм разговарял със педиатри поне трима и всички те са на мнението противогрипните ваксини не струват, защото има хиляда щама и те постоянно мутират.
      Защо здрав прав човек реимунизиран срещу тетанус при убождане или порязване на някоя ръждава тенекия трябва да бяга до болницата за противотетаничен серум?
      Въпросите са много и няма кой да обясни на хората точно за какво става въпрос за да вземат те Информирано решение.
      Дъщеря ми беше на 3 години когато на следващият ден след поредната задължителна ваксина, както си играеше в проходилката получи фибрилен гърч ей така като гръм от ясно небе . Линейка ,болници и никой не казва, какво аджеба става
      В разговори с традиционни и нетрадиционни лекари(неангажирани със случая) след години предположиха че най вероятно е реакция от ваксината. Вече е почти на 6 и е голямо диване да е жива и здрава, но мисля ,че повече ваксина няма да и сложим.

И не вярвам в теориите за световната конспирация!!!

Коментар

Eгипет...преди 25 века,средна продължителност на живота,изключвам насилствена смърт,около 23г.Ваксини никакви,едно убождане или вадене на зъб е било равносилно на билет за безкрайните градини...

Наши дни,цивилизовани държави,средна продължителност на живота,около 60г.Всякакви ваксини,витамини и синтетики, го удължават в плюс.

Не говоря за качеството на живота,темата не е за политика,макар че и в медицината има политика,а за средна продължителност.
        Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от ba4odilqn Преглед на мнение
          За огромно съжаление ваксините никак НЕ са свободен избор !!!
          Няма как с лека ръка да се откажеш от големи за сметка на това постоянни приходи. Визирам фармацефтичните компани.
          Отделен е въпроса дали ваксините помагат или вредят.
          Дъщеря ми беше на 3 години когато на следващият ден след поредната задължителна ваксина, както си играеше в проходилката получи фибрилен гърч ей така като гръм от ясно небе . Линейка ,болници и никой не казва, какво аджеба става
          В разговори с традиционни и нетрадиционни лекари(неангажирани със случая) след години предположиха че най вероятно е реакция от ваксината. Вече е почти на 6 и е голямо диване да е жива и здрава, но мисля ,че повече ваксина няма да и сложим.
          Помагат в над 90% от случйте. За жалост има и случи от другата страна - познавам такъв случай. Момичето остана инвалид ......
          Все пак при вас сте имали късмет да е само временна реакция на детето. Да е жива и здрава !
          Няма как да отречем ползата от ваксините ( не от грипните ).
          И не се заричайте, че повече ваксина няма да сложите . Молете се да не се налага! И вярвайте в добрата съдба на детето ( ние родителите сме част от неговата съдба ). Така, че вярата е нещо важно.
          А за фармацевтичните компании ......... направо си е за друга тема. Да спра до тук .

П.С. Защо на 3 год. а в проходилка?( извинете за въпроса, просто любопитство към детайлите които без да искам забелязвам )
          Последно редактирано от bgbul; 07-05-10, 10:12.

Коментар

Глупости съм писал била е под годинката
            Останалото си е самата истина

Коментар

Глупости съм писал била е под годинката
              Останалото си е самата истина
              И аз помислих, че е грешка при писането ( щото друго щеше да е проблем ....а ти се вълнуваш от ваксината... значи няма друг проблем )
              Все едно - хубава тема и дискусия се получи.
              Всеки с мнение от своята гледна точка. Извода- ако не си в категорията " страничен ефект " ваксината помага и е полезна .
              Едва ли си даваме сметка докато си говорим с колко вируса организма ни се бори ежедневно и неусетно. Просто си върши работата. И чрез някоя ваксина само му помагаме малко .

Коментар

Ваксините са твърде различни по състав и ефект на действие. Насочени са най-общо срещу вирусни или бактериални причинители. Срещу някои заболявания ваксините гарантират почти стопроцентов доживотен имунитет, срещу други създадения имунитет е нетраен и са нужни повторни ваксинации - тетанус, ТБЦ и др. Някои ваксини са "живи" - съдържат атенюирани /уж обезопасени/ причинители; други съдържат имуногенни частици. Всички ваксини имат специфичен носител.
                Странични реакции има най-различни. От местни реакции на дразнене, през алергия към някоя съставка до почти фатални усложнения. Последните са доста редки и се дължат най-често на абнормна реакция на организма. Понякога зависят от конкретния търговски продукт и партидата.
                Задължителните имунизации се провеждат по Имунизационния календар на РБ, съгласно препоръки на СЗО.
                Тоталното отричане на ваксинациите и отказа от извършването им си е чиста проба невежество и неграмотност. Моля не се обиждайте, но е така. Давам пример - през нашего града последните месеци има епидемия от морбили. Заболяха около 1500 неваксиниранициганета. Благодарение на умните им родители. Децата понесоха ненужни страдания. Въпроса има и друг аспект - Кой плаща сега тяхното лечение?
                Поздрави.

Коментар

Това със уж обезопасените ме плаши. Другото е ,че откакто разпитвам за ваксините никой лекар не спомена да има наблюдение над някакъв проблемен случай свързан с ваксините . Дежурната реплика е -Аз за 20 години практика нямам ни един случай на увреждане от ваксина! Никой не казва ,че за консервант във ваксините се използва живак , който пък от своя страна помага дасе скапват разните му там нервни окончания . Не претендирам за 100процентова достоверност и се надявам след като има толкова много учени хора във форума да споделят как аджеба стоят нещата.
                  В никой случай не антемосвам ваксините просто на всичките си въпроси получавам уклончиви отговори и това ме кара да се съмнявам.
                  Относно СЗО, когато беше панаира със поредният животински грип едно от съобщенията беше цитирам по памет : Обявена е ента степен на опасност ,но има достатъчно количество от Тамифлу и още един препарат. Световна търговска организация бих казал.

Коментар

...Никой не казва ,че за консервант във ваксините се използва живак...
                    Ами няма да каже никой, главно защото не е вярно.

А по някои въпроси уклончивите отговори са всичко, с което медицината разполага. Ако те блъсне камион и те завлекат на дежурния да те сглобява, той също уклончиво ще отговори дали ще живееш. Но ако оживееш заслугата ще е негова. Съвсем правилно.

п.п. не отричам, че медицината си има своите нерешени въпроси, а някои нейни представители - личните си недостатъци, просто това е, което имаме. Повече е от нищо, ако се подхожда мъдро.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Към колегите които са против ваксините:
                      нищо лично, ама в кой век мислите, че сме?
                      ...
                      Без ваксини не те пускат да влезеш в доста части на света.
                      В XXI, за съжаление.

А ето част от страните в които плановите ваксинации не са задължителни: Германия, Холандия, Люксембург, Великобритания, Дания, Ирландия, Гърция, Испания, Португалия, Австрия, Финландия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Кипър, Естония, Литва и Латвия.

Изводите си ги правете сами!

П.С Колко от Вас знаят, че хомеопатията предлага алтернатива на ваксините като същевременно се избягват негативите?
                      Поразровете се, и вижте количеството живак ползвано за консервация на ваксините. Сравнете го с максимално допустимата доза за човека. Ще се изненадате!!!
                      I get High by going Down

Коментар

по въпроса общо за ваксините не мога да коментирам, оствен моето мнение - Работата е малко като комунизма - идеята е започнала добре, но реалността е друга и ние още го ядем !!

Във връзка с последните меркнтилно-маркетингови похвати при животинските (да ни прощават животните - те не са виновни) грипове - вижте това
                        http://www.youtube.com/watch?v=RhZesZe33cw

Коментар

Де да беше вярно това за хомеопатията...
                          Не се лъжете от такива абсолютно произволни твърдения.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Ако те блъсне камион..............
                            Нужно ли е да кълнеш тъй люто ?
                            Последно редактирано от Ясен; 07-05-10, 23:24.

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
                              П.С Колко от Вас знаят, че хомеопатията предлага алтернатива на ваксините като същевременно се избягват негативите?
                              Хомеопатията няма никакви негативи. Освен липсата на научна основа и липсата на лечебен ефект, различен от плацебо-ефекта. Фактът, че хората се занимават с нея, просто показва тежките морални и организационни проблеми в медицината. Които, с приливи и отливи, датират от столетия.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Хомеопатията няма никакви негативи. Освен липсата на научна основа и липсата на лечебен ефект, различен от плацебо-ефекта. Фактът, че хората се занимават с нея, просто показва тежките морални и организационни проблеми в медицината. Които, с приливи и отливи, датират от столетия.
                                И как точно при едно бебе се проявява плацебо ефекта?

Относно произволните твърдения...

Ето моя опит с хомеопатията......
                                Съпругата ми реши да се лекува с хомепатия. Аз понеже съм скептичен и подозрителен отидох да послушам, да поогледам, та ако ме усъмни нещо овреме да взема мерки.
                                Та така, абсолютно невярващ, на първоначалния преглед лекарката(хомеопат е станала впоследствие) ми каза това, това и това ще се излекуват в тоя ред за приблизително това време. Излекува неща с 10 годишна давност.
                                След няколко месеца си спуках реброто. След 5(пет) дена всичко си беше все едно не е било. С такава травма гмурках на 105 метра и нямаше никакви проблеми при декомпресията.
                                Последно редактирано от skitnik; 08-05-10, 00:41. Причина: допълнение
                                I get High by going Down

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X