Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Не са толкова страшни нещата със сертификатите май още, но трябва да се следят развитията. Според това, което казват учените, които следя, след омикрона би трябвало цялата работа да се уталожи и да отпаднат сертификатите. Напоследък излизат изследвания, че омикрона носи по-силен имунитет от досегашните щамове и комбинацията от предишни ваксини и омикрон се води супер имунитет. За мен логиката е, че той има най-много мутации, оттам по-разнообразен имунитет, отделно се размножава най-бързо, оттам най-много вирусен товар, което уж би трябвало също да се отрази на силата на имунитета. Нямам претенции да съм вирусолог.

    За това, че сетификатите уж били безсрочни, пък после ги съкратили, пък после не знам си как са ни преебали, няма смисъл да се хленчи. Още на първия сертификат пише, че нови научни доказателства излизат непрекъснато и че може режима да се промени. Тая наредба, която влиза в сила от 1-ви февруари, е мислена още по време на делтата. Сега след омикрона може нещата да се променят, но ще трябва да мине технологично време.

    Хората, дето пишат наредбите, не са вирусолози. Първо трябва да изчакат да се разберат вирусолозите, да се разгледат мненията на по-изявените по най-силните университети, да се разгледат мненията на по-големите запеци на локално ниво, после да се мисли как най-малко да се осере всичко останало и т.н. Нищо на държавно ниво не става свткавично, още по-малко на междудържавно. Да се очакват хем бързи, хем 100% адекватни реакции на такова ниво е меко казано безсмислено. Все едно да искаш всички шофьори да карат напълно адекватно, етично, безопасно, разумно... На всеки му се иска, но на всеки трезво мислещ му е ясно, че няма как да стане.

    Най-малкото като гледаме тука във форума колко всички сме на едно мнение и как почти няма колега, дето не му е ясно всичко. Ако на нас лежеше да измислимм наредбите, дали щяхме да се справим по-бързо и по-адекватно?
    Последно редактирано от nissan_gr; 25-01-22, 12:46.

    Коментар


    • nissan_gr
      nissan_gr коментира
      Редактиране на коментар
      Тая конституция и тия закони всички тука специалисти ги знаят или поне са ги чели? И чак сега разбират, че някога за нещо са били наушавани? И за първи път се случва да има наредба за нещо? Или досега не са чували, че има понятие карантина?

      Нищо от тия неща не е идеално за съжаление. Сегашните наредби също. Включително и голяма част от законите.

      Нямам претенции да съм конституционен съдия, така че ако някой компетентен даде аргументирано мнение, ще се радвам да го прочета.
      Последно редактирано от nissan_gr; 25-01-22, 13:31.

    • _kalata__
      _kalata__ коментира
      Редактиране на коментар
      При условие, че сертифицираните пренасят вирусо наравно с несертифицираните, би ли обяснил къде въобще е логиката тези сертификати да дават превилегии за пътуване и достъп?

    • nissan_gr
      nissan_gr коментира
      Редактиране на коментар
      Това е единия проблем, че нещата стават със закъснение. Още в началото на поста съм написал, че най-вероятно ще отпаднат, както направиха вече някои по-бели страни след спада на омикрона. Логиката е, че ги въведоха по времето, когато ваксината предпазваше от разпространение. И трябва да мине време, докато разни хора на разни позици се убедят и да се координират един с друг. Не знам как по-просто да го кажа.

      Сега остава по-слабият ефект, че тия, дето имат ваксина или са преболедували, поне се предполага, че като се заразят, няма толкова да пълнят болниците.

  • По д-р Тръмп

    Коментар


    • _kalata__
      _kalata__ коментира
      Редактиране на коментар
      Тези, които викат на хлорният диоксид "белина" са същите, които наричат експерименталните препарати "ваксини".

    • kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Нека пият. Свобода на личността ... и естествен подбор!
      Че то иначе некой ще вземе да ни забрани и ракията

    • _kalata__
      _kalata__ коментира
      Редактиране на коментар
      kbot ЪъМмчи то ракията също е дезинфектант, което според логиката на мисирките и вакс-пропагандата директно я прави "един вид белина"

  • Първоначално публикуван от nissan_gr
    Определено го имам предвид. И това, дето викаш, да бяха напуснали, като са им малко парите - да пази Господ. Без тях ще е наистина страшно. Образованието, услилията, напрежението и отговорностите на тия хора са абслютно несъизмерими с това, което им плащат и е цяло чудо, че изобщо са тука. Да не говорим, колко дришльовци, неграмотници и лумпени са плюли по тях преди да им легнат на ръцете. И си рискуват живота и здравето, че и на семействата. За тия хора само уважение и благодарност, че ги има и че са останали тука за нищожните си заплати.

    Отделно на тебе ако ти се увеличи натоварването в работата 10 пъти, а нищожните пари не мръднат, хич няма да си доволен.
    Нарочно ти връщам така в нов пост, защото не знам в коментар как да прикача картинка.

    Та ... Пак ще си повторя мнението - на който не му оттърва да напусне.
    Относно натоварването в работата на въпросните лекари в ковид отделенията - ако имаше качествена ДОБОЛНИЧНА помощ нямаше да се налага да правят ковид отделения. Доболнична помощ и ранно лечение.
    Никой от тия докторя, и ,моля те, не ми казвай "не знаят", защото минаха 2 години, никой от тях не говори за налични, съществуващи, неекспериментални лекарства, които вършат работа при лекуване на ковид:
    - ивермектин
    - хидроксихлорохин
    - флуоваксамин
    - витамин C
    - витамин K2
    - витамин D3
    - моноклонални антитела

    В почти цял свят фигурите в сянка, стоящи зад цялата интифада с ковида забраниха (или скриха) лекарствата, които имат положителен резултат за третиране на ковид без да се стигне до болница. Същите тези използваха това, за да натиснат FDA в САЩ да въведе "ваксините" под предтекса на Еmegrency use authorization. Да, думата ваксини нарочно съм я написал в кавички, защото поне за мен това ве още са си експериментални препарати. Питай приятеля си лекар от Пирогов колко време протичат клиничните фази на тестване на ваксини.
    Забранявайки ... или по-точно укривайки ползите от препарати за лечение на ковид тия въпросните производители получиха одобрение за продуктите за няма и 3 (три) месеца. А по интересното е, че FDA твърди, че за разкриване на данните от тестовете, които Физер & съучастници са представили за одобрението на "ваксините", им трябват 70 год ... Значи едните четат информацията за 3 месеца, ама обществеността ще чака 70 години.
    Това отвъд Голямото море. Тук, в ЕС, бидейки покорен слуга на задокеанския батко, ЕМА веднага последва примера да одобри ваксините и сега се боцкайте на воля. Всъщност не на воля, а ние ще ви кажем кога точно.

    Имаме един съфорумец тук, който ежедневно вади статистика за Естония ... Нищо против това, но в тая връзка и написаното горе нека да кача и аз една картинка. Тя обаче е за Япония.
    Не знам къде ще излезе, но вижте им графиката и състоянието към края на годината:
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Japan.jpg Прегледи:0 Размер:63.6 КБ ID:6811288
    И преди да сте казали "Да, но те са на 90% напълно ваксинирани и носят маски" - "Да, също и Израел, и Холандия, и Австрия, и Гърция, са на амнайсе процента ваксинирани, бустерирани и т.н. ама нейсе" вижте (проверете) на 13 август 2021 какво се случва - разрешение на ивермектин за лечение. Също така бях гледал и интервюто на шефа на японския вариант на FDA (има го в нета със субтитри на английки) - за профилактика, не само за лечение.
    Та какво излиза - че някои хора се усещат, че има варианти за предпазване и лечение и решават да го приложат за народа си, но представителите на вашия ковид-култ начело с Кунчо, Кантарчо, Ботоксчо и т.н. знаете само да напявате "Ваксина, маска и си затваряйте устите!". Лично на мен малко взе да ми втръсва от това.

    Та ще ме извиняваш ако не съм съпричастен в съжалението ти към пасмината горе, която малко е решила да си престъпи Хипократовата клетва.
    Също така и към шуменската част от въпросната пасмина, която нощем заключва ковид-отделението и заеб@ва всички вътре, без да влезе до сутинта. Да, имам и приятел лежал там и това той го казва, не съм си го измислил.

    Disclaimer: Нямам претенции да съм лекар, но просто реших да потърся инфо за лекарства предписани от истински лекари, вследствие на което болни са преборили вируса.
    Последно редактирано от royce; 25-01-22, 20:07.

    Коментар


    • brpi
      brpi коментира
      Редактиране на коментар
      Не само в Япония - Dr. Peter McCullough - изнесе доклад пред комисията по здравеопазване в Тексас относно "" Ранно третиране на Ковид"" - когато намерих това видео и го пуснах в Ютуба му беше лепнато че е феик .

      Dr. Peter McCullough, vice chief of Internal Medicine at Baylor University Medical Center in Dallas, Texas, and the most prolifically published academic physician in his field of heart and kidneys in history, has testified several times lately that there is a shocking suppression of early treatment for COVID-19 in medical literature. A review of several of his communications resulted in this summary of his findings. He calls this effort to suppress any hope of treatment, extraordinary. All of the patients he sees are considered high risk, and with the sequenced multi-drug approach he uses, he has only lost two. When he extrapolates the data he has personally acquired through treating his own very ill patients, and calculates what that would mean for the death rate worldwide if a similar treatment protocol was adopted globally, an astonishing 85 percent of COVID-19 deaths could have been prevented. The key is that treatment must begin early in order to avoid hospitalization. And that is the opposite of what has happened and is continuing to happen.

      Д-р Питър Маккалоу, заместник-началник по вътрешни болести в Медицински център на университета Бейлор в Далас, Тексас, и най-публикуваният академичен лекар в областта на сърцето и бъбреците в историята, свидетелства няколко пъти напоследък, че има шокиращо потискане на ранното лечение на COVID-19 в медицинската литература. Преглед на няколко от неговите съобщения доведе до това обобщение на неговите констатации. Той нарича това усилие за потискане на всяка надежда за лечение, изключително. Всички пациенти, които вижда, се считат за високорискови и със секвенирания подход с множество лекарства, който използва, той е загубил само двама. Когато екстраполира данните, които лично е придобил чрез лечение на собствените си много болни пациенти, и изчислява какво би означавало това за смъртността в световен мащаб, ако подобен протокол за лечение бъде приет в световен мащаб, удивителните 85 процента от смъртните случаи от COVID-19 биха могли да бъдат предотвратени . Ключът е, че лечението трябва да започне рано, за да се избегне хоспитализация. А това е обратното на това, което се е случило и продължава да се случва.

      Dr. Robert Malone - показа КОВИД Кит дето са раздавали в Индия - и там едното от нещата е евермктин.

    • Absolut
      Absolut коментира
      Редактиране на коментар
      В Индия май се е получил същия ефект, след като са почнали да раздават лекарството на всеки желаещ. Миналата година разни дървени философи ми докараха вода от полюса, да доказват, че това било дефект на индийската статистика.

    • nissan_gr
      nissan_gr коментира
      Редактиране на коментар
      Имате ли представа доктор Питър Макълоу колко пари получава?

  • Колега, аз също ще ти отговоря в отделен пост, защото твоят е дълъг и няма да стане съвсем накратко.

    Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение

    Нарочно ти връщам така в нов пост, защото не знам в коментар как да прикача картинка.

    Та ... Пак ще си повторя мнението - на който не му оттърва да напусне.
    Относно натоварването в работата на въпросните лекари в ковид отделенията - ако имаше качествена ДОБОЛНИЧНА помощ нямаше да се налага да правят ковид отделения. Доболнична помощ и ранно лечение.
    Качеството и скоростта на доболничната и болничната помощ зависят изключително пряко от нищожното заплащане. Точно по твоята система много перспективни лекари, на които не им изнася и говорят достатъчно езици, напуснаха. Тази година загубих близък заради това. И повисях по спешни отделения, имам впечатления и от хората, които работят там, и от средния пациент, културата му и поведението.

    Та ще става по-зле. Докато отношението и заплащането е такова. И колкото повече напускат, толкова по-зле ще е.

    Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
    Никой от тия докторя, и ,моля те, не ми казвай "не знаят", защото минаха 2 години, никой от тях не говори за налични, съществуващи, неекспериментални лекарства, които вършат работа при лекуване на ковид:
    - ивермектин
    - хидроксихлорохин
    - флуоваксамин
    - витамин C
    - витамин K2
    - витамин D3
    - моноклонални антитела
    Не никой, а всички. Не казвам "не знаят", щото знаят и то отдавна. Поне тези които аз познавам. И съм сигурен, че имат много повече представа за предимствата, недостатъците и рисковете, отколкото ти.
    И когато мене трябваше да ме лекуват, ми дадоха да започна само с цинк, селен и витамин D3. Без витамин C. Други неща - ако се наложи.

    Съвсем случайно пък тъщата на един близък приятел реши да пробва витамин C, та проверихме и защо не се препоръчва.

    Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
    В почти цял свят фигурите в сянка, стоящи зад цялата интифада с ковида забраниха (или скриха) лекарствата, които имат положителен резултат за третиране на ковид без да се стигне до болница. Същите тези използваха това, за да натиснат FDA в САЩ да въведе "ваксините" под предтекса на Еmegrency use authorization.
    По "фигурите в сянка" нямам познания, съжалявам, Ако наистина са в сянка, предполагам познания имат само останалите в същата сянка. Струва ми се доста странно на някой "на слънце" да му е ясно точно какво си мислят.

    Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
    Да, думата ваксини нарочно съм я написал в кавички, защото поне за мен това ве още са си експериментални препарати. Питай приятеля си лекар от Пирогов колко време протичат клиничните фази на тестване на ваксини.
    Забранявайки ... или по-точно укривайки ползите от препарати за лечение на ковид тия въпросните производители получиха одобрение за продуктите за няма и 3 (три) месеца. А по интересното е, че FDA твърди, че за разкриване на данните от тестовете, които Физер & съучастници са представили за одобрението на "ваксините", им трябват 70 год ... Значи едните четат информацията за 3 месеца, ама обществеността ще чака 70 години.
    Това отвъд Голямото море. Тук, в ЕС, бидейки покорен слуга на задокеанския батко, ЕМА веднага последва примера да одобри ваксините и сега се боцкайте на воля. Всъщност не на воля, а ние ще ви кажем кога точно.
    Колега, колко години стаж в изпитване на медицински препарати имаш?

    А да го питам ли моя приятел в Пирогов колко ваксини има той, въпреки, че е един от първите, прекарали вируса?

    Мога да го питам и колко хора са живи заради негова намеса, ама няма да знае бройката. Май са стотици, има доста стаж човекът.

    Недейте да знаете повече от тия хора. Нито знаете повече от тях, нито сте видели това, което са видели те.

    Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
    Имаме един съфорумец тук, който ежедневно вади статистика за Естония ... Нищо против това, но в тая връзка и написаното горе нека да кача и аз една картинка. Тя обаче е за Япония.
    Не знам къде ще излезе, но вижте им графиката и състоянието към края на годината:
    Натиснете снимката за да я уголемите Име:Japan.jpg Прегледи:0 Размер:63.6 КБ ID:6811288
    И преди да сте казали "Да, но те са на 90% напълно ваксинирани и носят маски" - "Да, също и Израел, и Холандия, и Австрия, и Гърция, са на амнайсе процента ваксинирани, бустерирани и т.н. ама нейсе" вижте (проверете) на 13 август 2021 какво се случва - разрешение на ивермектин за лечение.
    Още един въпрос: колко години стаж имаш академично изучаване на статистика, практически опит в работа със статистика, математичско моделиране, прогнозиране, обработка на данни с научни методи (data science), използване на научни статии и изследване за решаване на реални проблеми?
    Подозирам, че отговорът е нула, което би обяснило доста неща, но все пак питам.

    Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
    Също така бях гледал и интервюто на шефа на японския вариант на FDA (има го в нета със субтитри на английки) - за профилактика, не само за лечение.
    Та какво излиза - че някои хора се усещат, че има варианти за предпазване и лечение и решават да го приложат за народа си, но представителите на вашия ковид-култ начело с Кунчо, Кантарчо, Ботоксчо и т.н. знаете само да напявате "Ваксина, маска и си затваряйте устите!". Лично на мен малко взе да ми втръсва от това.
    На мен тия всички неща за Ивермектин-а ми ги казаха точно "тия докторя", дето ги плюеш, преди бая време. И явно не само на мене, щото много народ се юрна да ги купува. И за лечението и за профилактиката. Не знам дали на 13 август 2020 или преди това, но определено беше преди бая време. Не беше забранено да си ги купя. Ивермектина струваше май към 70-тина лева.

    Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
    Та ще ме извиняваш ако не съм съпричастен в съжалението ти към пасмината горе, която малко е решила да си престъпи Хипократовата клетва.
    Също така и към шуменската част от въпросната пасмина, която нощем заключва ковид-отделението и заеб@ва всички вътре, без да влезе до сутинта. Да, имам и приятел лежал там и това той го казва, не съм си го измислил.
    Надявам се и ти да ме извиниш, ама виждам колко разбираш от Хипократова кклетва. Наричането не лекарите "пасмина" освен грозно, е и жалко. Ако имаш очи да четеш морал на лекарите, трябва да имаш повече от тях. И да имаш дупе да им вземеш изпитите, и да им търпиш пациетите.

    Ти лично живота на колко хора си спасил? Това, че не си ги сгазил днес докато си минавал покрай спирката не се брои за спасяване.

    Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
    Disclaimer: Нямам претенции да съм лекар, но просто реших да потърся инфо за лекарства предписани от истински лекари, вследствие на което болни са преборили вируса.
    Нямаш претенции да си лекар, ама имаш бая претенции да разбираш от препарати и лечение. Не се връзват нещата. Общо взето, не учи хлебаря да прави хляб. За да можеш да вържеш цървулите и на най-смотания лекар, ще трябва най-малко като начало да прочетеш още два вагона книги. После идва трудното.
    Последно редактирано от nissan_gr; 26-01-22, 15:41.

    Коментар


    • veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      Първи немедлено побягнаха сестрите, и днес така. Само дето вече не непремено зад граница

  • Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
    Качеството и скоростта на доболничната и болничната помощ зависят изключително пряко от нищожното заплащане. Точно по твоята система много перспективни лекари, на които не им изнася и говорят достатъчно езици, напуснаха. Тази година загубих близък заради това. И повисях по спешни отделения, имам впечатления и от хората, които работят там, и от средния пациент, културата му и поведението.

    Та ще става по-зле. Докато отношението и заплащането е такова. И колкото повече напускат, толкова по-зле ще е.
    Нормално да напуснат. Ти ги съдиш, че търсят по-добър живот за себе си ли?
    Рибата винаги се вмирисва откъм главата, не са виновни самите лекари, че системата на здравеопазването ни е на тоя хал.
    Тук си прав, че ще става още по-зле. Не само заради това, а за тия кандидат-медици, които са продукт на онлайн-обучението.

    Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
    Не никой, а всички. Не казвам "не знаят", щото знаят и то отдавна. Поне тези които аз познавам. И съм сигурен, че имат много повече представа за предимствата, недостатъците и рисковете, отколкото ти.
    И когато мене трябваше да ме лекуват, ми дадоха да започна само с цинк, селен и витамин D3. Без витамин C. Други неща - ако се наложи.

    Съвсем случайно пък тъщата на един близък приятел реши да пробва витамин C, та проверихме и защо не се препоръчва.
    Радвам се, че си случил на доктори, които са наясно какво да правят и прилагат, но поради причините по-горе не всички боледували са имали твоя ... нека не казвам късмет, а твоето лечение.

    Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
    По "фигурите в сянка" нямам познания, съжалявам, Ако наистина са в сянка, предполагам познания имат само останалите в същата сянка. Струва ми се доста странно на някой "на слънце" да му е ясно точно какво си мислят.
    Наистина ли си мислиш, че тая зараза е тръгнала от прилепа и животинския пазар?! Моля те, недей така, смятам, че си разумен човек.

    Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
    Колега, колко години стаж в изпитване на медицински препарати имаш?

    А да го питам ли моя приятел в Пирогов колко ваксини има той, въпреки, че е един от първите, прекарали вируса?

    Мога да го питам и колко хора са живи заради негова намеса, ама няма да знае бройката. Май са стотици, има доста стаж човекът.

    Недейте да знаете повече от тия хора. Нито знаете повече от тях, нито сте видели това, което са видели те.
    Пак ти казвам попитай приятеля си ориентировъчно колко време отнемат трите клинични фази на изследване на ваксина/препарат и да видиш какво ще ти отговори. При такива изследвания не е само до бройки, а има и тестов период. Точно тези "добри практики" са били хвърлени в коша с президентската Emergency use authorization за въвеждане в употреба на тези препарати. После последва "одобрение" от FDA, но реално тестовете от клинична фаза 3 ако не се лъжа ще бъде до края на 2023 или 2024.
    Щом искаш да го питаш колко ваксини е имал - питай го, мен това какво ме касае. Той си ги е бил на себе си и доброволно е решил да се включи в тестовата група. Нали знаеш, че хора от подобни групи, които се запишат за тестване на лекарства обикновено получават заплащане за това?
    Щом е помогнал на много хора - да е жив и здрав и да продължава да работи, нищо нямам против него.

    Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
    Още един въпрос: колко години стаж имаш академично изучаване на статистика, практически опит в работа със статистика, математичско моделиране, прогнозиране, обработка на данни с научни методи (data science), използване на научни статии и изследване за решаване на реални проблеми?
    Подозирам, че отговорът е нула, което би обяснило доста неща, но все пак питам.
    Да кажем, че бих се справил не по-зле с прогнозирането на бройките заразени от Витанов.

    Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
    На мен тия всички неща за Ивермектин-а ми ги казаха точно "тия докторя", дето ги плюеш, преди бая време. И явно не само на мене, щото много народ се юрна да ги купува. И за лечението и за профилактиката. Не знам дали на 13 август 2020 или преди това, но определено беше преди бая време. Не беше забранено да си ги купя. Ивермектина струваше май към 70-тина лева.

    Надявам се и ти да ме извиниш, ама виждам колко разбираш от Хипократова кклетва. Наричането не лекарите "пасмина" освен грозно, е и жалко. Ако имаш очи да четеш морал на лекарите, трябва да имаш повече от тях. И да имаш дупе да им вземеш изпитите, и да им търпиш пациетите.
    Не мисля, че си разбрал кого точно съм нарекъл пасмина, или може би аз не съм обяснил. По-нагоре бях писал, че и лекарите се делят на такива, които стават и такива, които не стават. Лекари, фармацевти, фармаколози, лаборанти, и т.н, които не стават, но въпреки това са замесени в тоя ковид-цирк и печелят от него, тях нарекох пасмина.
    Пример - видна медийна ковид-звезда, преди някоко години обикаляше по медиите и разправяше, че някоя противогрипна ваксина (не и помня името) не е минала Клинична фаза 3 на изследванията. ОК, редно е всичко трябва да е изрядно. Сигурно е видял в нея потенциален конкурент за пазарния дял на имуностимулатора, на който той е съ-разработчик и го рекламират всеки ден по тъпото Дарик радио, но да изключим това.
    Та същия този откак пуснаха "ваксините" без завършени клинични изследвания се скъса да ходи по телевизии и радиа да ги рекламира. Не е ли малко лицемерно това? Как мислиш? Как би нарекъл такъв?

    Това, за което не ме разбра за пасмината беше умишленото укриване на информация за потенциално доболнично лечение на заразени с цел предотврятяване на хоспитализация. Това беше ключовото. И не говоря само за България, навсякъде го има(ше) това. Че и някъде още продължава. Вместо някой да излезе да каже примерно "взимайте това и това, еди си как за профилактика и предпазване" те знаят само "Ваксина, маска и си затваряйте устите!". Нищо друго. Или поне аз не съм видял, защото отдавна не гледам новини.

    Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
    Ти лично живота на колко хора си спасил? Това, че не си ги сгазил днес докато си минавал покрай спирката не се брои за спасяване.
    Не съм успял да помогна на тези, за които не ми се е удала възможност да помогна. Нямам и кой да ми тежи на съвестта.
    А ти днес колко живота застраши с лош съвет?
    Аз лично никога никого не съм тръгнал да убеждавам или съветвам да се или да не се ваксинира. Говорили сме си с приятели и познати и като а ме питали за мнение единствения мой съвет е бил - абсолютно пълни изследвания и говори освен с личния си лекар задължително кардиолог и невролог.

    Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
    Нямаш претенции да си лекар, ама имаш бая претенции да разбираш от препарати и лечение. Не се връзват нещата. Общо взето, не учи хлебаря да прави хляб. За да можеш да вържеш цървулите и на най-смотания лекар, ще трябва най-малко като начало да прочетеш още два вагона книги. После идва трудното.
    Къде съм заявил претенции от препарати и лечение? Това че съм изредил 5-6 продукта, за които съм чел, че ги предписват и съм решил да потъся информация ли? Мога да напиша и още няколко произволни, но няма да се вържат с тия горе.
    Ако имах въпросните претенции щях да кажа, че знам и дозировките, но точно в дозировките е ключа, който аз лично го нямам. А като гледам и никой никъде не ги показва, защото най-вероятно ще бъде цензуриран и поне 20 негови колеги про-ваксъри ще му обясняват как той не бил прав и ще почнат да повтарят "Ваксина, маска и си затваряй устата!"
    Да, прав си, няма как да учим хлебаря да меси хляб, но от опита му и съставките зависи крайния продукт.

    Да кажем, че имам родител фармацевт с доста дългогодишен опит, от когото съм научил някои основни неща, нищо повече. За друго нещо, което ме интересува гледам или да попитам, или да чета в нета.
    Четенето на книги, разбирането им, а впоследствие и прилагането на наученото са съвсем различни неща. Само с четене не става.

    Коментар


    • Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение

      Нормално да напуснат. Ти ги съдиш, че търсят по-добър живот за себе си ли?
      Рибата винаги се вмирисва откъм главата, не са виновни самите лекари, че системата на здравеопазването ни е на тоя хал.
      Тук си прав, че ще става още по-зле. Не само заради това, а за тия кандидат-медици, които са продукт на онлайн-обучението.
      Никак не ги съдя, напротив. Разбирам ги напълно. Ти казаваш "като не им отърва, да се махат", аз казвам, че тогава ще стане още по-зле. Аз също казвам, че не са виновни самите лекари. Казвам, че нещата вървят на още по-зле. Много хора, които биха станали качествени лекари, не се и замислят да мизерстват с нищожни заплати на нечовешки натоварвания. Щото велики или не, натоварванията са нечовешки, отговорностите, решенията и последствията тежат. И "най-смотания" лекар, който "не става" е минал през доста зор, за да стигне до болницата.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Радвам се, че си случил на доктори, които са наясно какво да правят и прилагат, но поради причините по-горе не всички боледували са имали твоя ... нека не казвам късмет, а твоето лечение.
      Аз също се радвам, да са живи и здрави хората. Още един проблем е, че те като се пенсионират, младите, дето се излъжат да останат в България, вече няма да има от кого да учат.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Наистина ли си мислиш, че тая зараза е тръгнала от прилепа и животинския пазар?! Моля те, недей така, смятам, че си разумен човек.
      Честно казано не мисля, но и нямам доказателства и познания да твърдя нищо категорично в която и да е посока, още по-малко да знам какво си мислят хората в сянка. Ако толкова знаех кога какво ще стане, щях да съм много богат.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Пак ти казвам попитай приятеля си ориентировъчно колко време отнемат трите клинични фази на изследване на ваксина/препарат и да видиш какво ще ти отговори. При такива изследвания не е само до бройки, а има и тестов период. Точно тези "добри практики" са били хвърлени в коша с президентската Emergency use authorization за въвеждане в употреба на тези препарати. После последва "одобрение" от FDA, но реално тестовете от клинична фаза 3 ако не се лъжа ще бъде до края на 2023 или 2024.
      Питал съм го него и още няколко други. Той конкретно ми каза да се ваксинирам и да не се занимавам с глупости. Питах и други, някои в по-бели страни от нашата. Само един познат млад зъболекар беше решил да чака 2023-та.

      Изключително важно - не искам да ангажирам никого с това. Това си е мое решение, на база на информация, която и колкото аз съм успял да събера, и колкото аз съм успял да разбера. Що се касае до всички четящи, това са писяния на някого в интернет, който няма как да се проверят. Затова и не споделям кого точно у нас и в чужбина съм питал. И тук не знам дали съмм прав.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Щом искаш да го питаш колко ваксини е имал - питай го, мен това какво ме касае. Той си ги е бил на себе си и доброволно е решил да се включи в тестовата група. Нали знаеш, че хора от подобни групи, които се запишат за тестване на лекарства обикновено получават заплащане за това?
      Поставил си е всички ваксини и то преди да има възможност да изчака повече, както много хора направиха. Няма спор, че няма как да има 100% гаранция, че няма да има неприятни ефекти след време. Но и от самия вирус пак няма гаранция за след време. Само че в краткосрочен план ефектите от вируса са много по-лоши и хиляди пъти по-често срещани. И то около 40 хиляди пъти, ако се вярва на статистика.

      Аз за себе си си дадох труд да прочета за тестовете на вкасините, най-вече колко врееме след ваксини се проявяват късните ефекти. Гледах за стари документи, за да не са уж манипулирани. Два месеца е периода, който открих. 8 седмици.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Щом е помогнал на много хора - да е жив и здрав и да продължава да работи, нищо нямам против него.
      Дай Боже!


      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Да кажем, че бих се справил не по-зле с прогнозирането на бройките заразени от Витанов.
      Имам приятел полицай, който също мисли така. Краткият, верен и изичерпателен отговор е, че няма дори нищожен шанс. Освен ако Витанов не е математик, а също полицай.

      Статистиката, моделирането на база на данни и прогнозирането се учи дълго и по-трудно от повечето неща. И повечето, които въобще са успели да влязат да го учат, се отказват.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Не мисля, че си разбрал кого точно съм нарекъл пасмина, или може би аз не съм обяснил. По-нагоре бях писал, че и лекарите се делят на такива, които стават и такива, които не стават. Лекари, фармацевти, фармаколози, лаборанти, и т.н, които не стават, но въпреки това са замесени в тоя ковид-цирк и печелят от него, тях нарекох пасмина.
      Пример - видна медийна ковид-звезда, преди някоко години обикаляше по медиите и разправяше, че някоя противогрипна ваксина (не и помня името) не е минала Клинична фаза 3 на изследванията. ОК, редно е всичко трябва да е изрядно. Сигурно е видял в нея потенциален конкурент за пазарния дял на имуностимулатора, на който той е съ-разработчик и го рекламират всеки ден по тъпото Дарик радио, но да изключим това.
      Та същия този откак пуснаха "ваксините" без завършени клинични изследвания се скъса да ходи по телевизии и радиа да ги рекламира. Не е ли малко лицемерно това? Как мислиш? Как би нарекъл такъв?
      Нямам представа, понеже не следя родните медийни звезди и нямам достатъчно контекст.
      Например контекстът може да е, че ваксината сама по себе си носи някакъв предполагаем риск от бъдещи ефекти, но няма данни рискът от бъдещи ефекти от вируса да е по-малък, но в краткосрочен план носи хиляди пъти по-често срещани и доста по-страшни ефекти.

      Аз също никога не съм мислил да се включвам в изпитания за лекарства дори за пари, ама на фона на епидемията се ваксинирах.
      Контекстът определя смисъла, квалификации не би трябвало да се дават извън пълния контекст на ситуацията. Това е логичска грешка и обикновено се ползва за манипулация.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Това, за което не ме разбра за пасмината беше умишленото укриване на информация за потенциално доболнично лечение на заразени с цел предотврятяване на хоспитализация. Това беше ключовото. И не говоря само за България, навсякъде го има(ше) това. Че и някъде още продължава. Вместо някой да излезе да каже примерно "взимайте това и това, еди си как за профилактика и предпазване" те знаят само "Ваксина, маска и си затваряйте устите!". Нищо друго. Или поне аз не съм видял, защото отдавна не гледам новини.
      Нека да не забравяме, че и всички тия препарати имат стрнични ефекти и нямаме никаква гаранция, че са по-безопасни от която и да е ковид ваксина. Оттам, "пасмина" за мене е прекалено силна дума за високо образовани хора, които се опитват да вършат доста отговорна, доста тежка и доста сложна работа.


      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Не съм успял да помогна на тези, за които не ми се е удала възможност да помогна. Нямам и кой да ми тежи на съвестта.
      А ти днес колко живота застраши с лош съвет?
      Не знам да съм направил така нито веднъж днес. Нямам и ценз да давам такива съвети. Мога да кажа аз какво съм направил и какви аргументи съм намерил за своето решение, което си е на мой гъз, не на нечий чужд.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Аз лично никога никого не съм тръгнал да убеждавам или съветвам да се или да не се ваксинира. Говорили сме си с приятели и познати и като а ме питали за мнение единствения мой съвет е бил - абсолютно пълни изследвания и говори освен с личния си лекар задължително кардиолог и невролог.
      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Къде съм заявил претенции от препарати и лечение? Това че съм изредил 5-6 продукта, за които съм чел, че ги предписват и съм решил да потъся информация ли? Мога да напиша и още няколко произволни, но няма да се вържат с тия горе.
      Ако имах въпросните претенции щях да кажа, че знам и дозировките, но точно в дозировките е ключа, който аз лично го нямам. А като гледам и никой никъде не ги показва, защото най-вероятно ще бъде цензуриран и поне 20 негови колеги про-ваксъри ще му обясняват как той не бил прав и ще почнат да повтарят "Ваксина, маска и си затваряй устата!"
      Абе, не знам дали е само в дозировките, или трябва да се знае кой какво друго е пил, пие, има съпътстващи противопоказни състояния и още доста зависимости, които могат да бъдат и са много по-сложни от имената на ппрепаратите и дозировките им.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Да, прав си, няма как да учим хлебаря да меси хляб, но от опита му и съставките зависи крайния продукт.
      Точно така. Оттам и хора като нас, които нямат и час и половина от опита и на най-младя лекар, не познават съставките и възможните ефекти от тях и различните им комбинации, не би следвало да дават с лека ръка квалификации.

      Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
      Да кажем, че имам родител фармацевт с доста дългогодишен опит, от когото съм научил някои основни неща, нищо повече. За друго нещо, което ме интересува гледам или да попитам, или да чета в нета.
      Четенето на книги, разбирането им, а впоследствие и прилагането на наученото са съвсем различни неща. Само с четене не става.
      Точно така, само с четене не става. Дори най-младия доктор са го изпитвали професори дали е разбрал, колко е запомнил и са му късали задника. После само за едно дежурство е прескочил като опит всички нас тука.

      Та като нито сме му на четенето, нито на опита, по добре да се въздържаме от гръмки квалификации. Ако едни доктори спасяват по-малко хора от други, ако няма доктори, и малко спасени няма да има.
      Последно редактирано от nissan_gr; 27-01-22, 00:52.

      Коментар


      • Ае вие четиримцата (Скалата, Ролс-Ройса, Американеца и Абсолютния) що не се съберете на по чашка и да си обсъдите и обмените идеи и конспирацийки за експерименталните коктейли, скритите илачи и въобще за цялата огромна лъжа Covid-19. Тук няма какво повече да се хабите. Мисията ви е изпълнена, свободно!
        За справка - за последните три седмици (4 до 25 януари) при нас в болницата са направени 1086 дози, от които 1083 бустера и 3 (три) първи игли. Общо взето, който се е бол (уж към 30%), пак си се боде, който не е (над 70%) - пак няма, та се кротнете малко. И без това вижда му се края (е, и резултата си видяхме преди това).

        Коментар


        • Първоначално публикуван от royce Преглед на мнение
          ..... Нищо против това, но в тая връзка и написаното горе нека да кача и аз една картинка. Тя обаче е за Япония.
          Не знам къде ще излезе, но вижте им графиката и състоянието към края на годината:
          Натиснете снимката за да я уголемите Име:Japan.jpg Прегледи:0 Размер:63.6 КБ ID:6811288
          И преди да сте казали ...
          Па да проверим?
          "No, Ivermectin Did Not Help Japan Bring Down Covid-19 Coronavirus Delta Surge"
          https://www.forbes.com/sites/brucele...h=1374bef32938


          reuters.com JANUARY 17, 20228:16 PMUPDATED 10 DAYS AGO
          Fact Check-Japan has not authorized ivermectin to treat COVID-19 or revoked a vaccine mandate


          ииии, колко интересно, в ноември пак са писали,

          reuters.com NOVEMBER 1, 20217:39 PMUPDATED 3 MONTHS AGO
          Fact Check-Japan has not abandoned its COVID-19 vaccine rollout in favour of ivermectin

          явно сме на етап, поФторениетУ майкъ на Знаниету



          И още нещо - въпросното лекарство, казват имало най-голям ефект в първите 3 дни от заразяването.
          пък то в първите 3 дни имаш - НУЛА симптоми в 90% от случаите, но се очаква някой да поиска да го пие, еле па в България дето "лекогрипчевите" са над 55%
          Последно редактирано от DBRS; 27-01-22, 08:04.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

          Коментар


          • Коментар


            • Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
              Че защо са ви ваксини, нали всички щяли сме да го изкараме и неможе да избягаме Съвсем пощурехте.
              Прав си, прав
              40% вероятност.
              ​​​
              Последно редактирано от Stbd; 28-01-22, 05:31.

              Коментар


              • NovemberCharlie

                Т.е. стигнахме до пололожението, че всъщност не е известно колко често се получават тези странични ефекти. Сега да си поиграем на вероятности. Ако вероятността да умреш от корона вирус е 1 на 100, а ако си над 70 години е 10 на 100, а да умреш от ваксината възможно, но неизмеримо малко вероятно, кое е за предпочитане? За един приятел питам
                ​​​​​​1/100, 10/100 - ако, но надали. Откога чакам този момент, когато ще се види на кой колко тежат думите! Много забавно.

                Коментар


                • kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  Киркор и Гарабед се срещат на улицата.
                  - Как си Киркоре?
                  - Много съм сзле, Гарабед. Съкращения във фирмата, уволнения...
                  - Колко процента са, та си се подплашил?
                  - Ами 100%! Само мене ме уволниха!

                • p-pleven
                  p-pleven коментира
                  Редактиране на коментар
                  каквато и да е тя, факт е, че болничната система е на колене и всичко което следва И за незаразените

                • BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Стискам му палци на Киркор или да напуснем всички дружно за да сме съпричастни с него……..?

              • Оп-пааа.... нещо и европейските мед. застрахователи започнаха да вдигат врява...
                https://www.welt.de/politik/deutschl...r-bekannt.html
                An analysis of millions of insured data of the operating health care funds BKK comes with the side effects on significantly higher numbers than the Paul Honest Institute. The new data is an "alarm signal", says BKK board Board Andreas Schoefbeck.

                For the first time, the numbers of a large German health insurance association are available for the side effects of Covid vaccines. The Board of BKK PROVITA, Andreas Schoefbeck, has analyzed the data of millions of insured persons of the BKK group. The total number of side effects is therefore many times higher than those reported by the Paul Ehrlich Institute (PEI). In a video call with world, Schoefbeck said on Wednesday: "The figures determined are considerable and urgently need to be plausible."

                https://www.theepochtimes.com/data-s...r_4297632.html

                The letter, written by Schöfbeck, said BKK analyzed doctors’ billing data from 10.9 million insured people, finding that of that figure, some 217,000 received treatment due to vaccine side-effects...... “If these figures are applied to the year as a whole and to” the entire population of Germany, Schöfbeck estimated, then “probably 2.5-3 million people in Germany been under medical treatment because of vaccination side effects after [COVID-19] vaccination.”
                Последно редактирано от _kalata__; 24-02-22, 02:20.

                Коментар


                • Изтече ми срока на годност и си боднах един файзер. Това ще ми е последната ваксина за ковид.
                  Трябва да сме подготвени, резко да се насочим към границата ...
                  Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

                  Коментар


                  • К'ви ваксини, к'ъв вирус..? От седмица насам изчезнаха яко дим. Медиите си имат по-интересна тема!

                    Няма ги Кунчо, Мангъра, Охлю-бохлю, Ботокса, Симидката. Само Бай Шиле излезна хитър - намърда се в талантите.

                    Nissan Terrano 2,7 TDI

                    Коментар


                    • novatech
                      novatech коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да де , ма сега доктор Муво се изявява на украинския фронт. Имах съмнение че е спящ атлантически трол - вече съм сигурен.

                    • muvo
                      muvo коментира
                      Редактиране на коментар
                      Охо, приятелю, имаш цели 3 "коментара" в тия теми и трите свързани с моята особа - само гледай от толкоз злоба да не опреш до мен, друго ще запееш

                  • Помните ли това?🤣
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20231229_235042.jpg
Прегледи:169
Размер:301.6 КБ
ID:6949576
                    Доста време мина и за огромно разочарование на Чарли,не се ваксинирахме всички. Даже ваксинираните останаха много малък процент. Та я да се преброим оживелите неваксинирани.
                    1 Аз.
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

                    Коментар


                    • NovemberCharlie
                      NovemberCharlie коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да си функционално неграмотен и интелектуално недовършен не е повод за публична похвала. Щото ти може и да си останал жив , на хиляди хора, включително и мои познати, умряха. Но, нищо. Благодарение на когнитивния микрокапацитет на тебеподобните България е на първо място по брой умрели от ковид.

                    • ezhko
                      ezhko коментира
                      Редактиране на коментар
                      ...но на последно по умрели от усложнения след ваксиниране против Ковид. Които май на брой се оказват повече. Без да броим трайно увредените.
                      Те даже директора на Пфайзър не щеше да се ваксинира.

                    • kameno karp
                      kameno karp коментира
                      Редактиране на коментар
                      Чарли,защо тогава се хвалиш!? Половината от умрелите умряха защото имаха ковид и ги гонеха от болниците,другата половина за това,че нямаха ковид и пак не ги лекуваха. Забрави ли тоя момент Чарли!? Отделно,че протокола по който лекуваха ковид,УБИВАШЕ заразените. Да те светна ли,че 99% от лекаите се лекуваха с Ивермектин или Пандекс(пак Ивермектин,ама течен и предназначен за живони) . И аз и всички мои познати се лекувахме с Пандекс. Никой не умря ,никой не получи усложнения и всичко приключваше за един ден!!!

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X