Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко инфо за болница "Токуда"?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малко инфо за болница "Токуда"?

Жив и здрав Тишо,че за щука си обещал да ме водиш
    Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
      Жив и здрав Тишо,че за щука си обещал да ме водиш
      Нямаш проблеми, само да я разрешат.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        Нямаш проблеми, само да я разрешат.
        А да ме заведеш и мене пък ще пием заедно за здраве.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

До: TOUGI

Здравейте г-не,прочетох във форума че сте лежал в Токуда заради дискова херния.Искам да ви попитам оперираха ли ви или ви лекуваха консервативно.Имам 2 операции и лекар от Токуда ми предлага 3 защото не съм добре,но аз се страхувам и искам да посъбера малко мнения за болницата и лекарите там.Ще Ви бъда благодарна за отговор и извинявайте за безпокойството!Бъдете здрав!

Коментар

До: TOUGI

Първоначално публикуван от bubolina_80 Преглед на мнение
            Здравейте г-не,прочетох във форума че сте лежал в Токуда заради дискова херния.Искам да ви попитам оперираха ли ви или ви лекуваха консервативно.Имам 2 операции и лекар от Токуда ми предлага 3 защото не съм добре,но аз се страхувам и искам да посъбера малко мнения за болницата и лекарите там.Ще Ви бъда благодарна за отговор и извинявайте за безпокойството!Бъдете здрав!
            лекуваха ме консервативно, предложиха ми операция по нова методика (с имплант), аз се зачудих и...не се оперирах. Но си оставих едно наум, че ако се наложи, ще отида там.

Коментар

Първоначално публикуван от bubolina_80 Преглед на мнение
              Без да навлизам в детайли - ако цифрата 80 в името Ви означава първите две цифри от ЕГН-то е твърде обезпокояващо, че вече имате две оперативни интервенции на гърба си - в буквалния и преносен смисъл. Нищо не Ви пречи да се консултирате за коректността на поставената Ви диагнозата. Предлагам Ви следния вариант ако сте от София (дори и да не сте) - д-р Мариета Караджова, невролог - мануален терапевт, УМБАЛ ,,Александровска". Ето Ви и мобилен телефон за връзка - 0888 656 029. Прегледа не се покрива от НЗОК Не го приемайте като реклама, а като съвет от човек работещ в областта. Бих Ви препоръчал и себе си, но имам съмнение, че трета операция би решила проблема

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
              Днес останах разочарована, оказа се че за да си пациент на болница Токуда трябва да си планираш разболяването предварително, или да си платиш прегледа ако не си го планирал. И за какво плащаме тия осигуровки,а сега и ще ги увеличават.Връзки ли трябваше да търся за преглед към здравна каса. Моля за информация. Благодаря предварително.
              За приемане в болнично заведение ли иде реч или за консултативен преглед от специалист Нормално е и за двете да има листа на чакащите (дори и да имате направление от JP за консултация или хоспитализация) - ако състоянието не е спешно. Ако не се лъжа въпросната болница няма спешно звено обслужващо съответен район - както например Окръжна болница и някои други лечебни заведения. При това тя не е задължена да Ви приеме въпреки осигуровките. Това не е само в България Почти никъде по света осигуровките не покриват на 100% разходите за лечение на болните. Ако се калкулира леглодена, лекарствените консумативи, разхода за услуги и пр. ще видите, че се получава сума непосилна за повечето хора (такава е сумата в платените болнични центрове - хиляди левове, в завивимост от спецификата на заболяването). Разликата от това което болните плащат до реалната стойност на лечението се покрива от здравни фондове и/или от бюджетни субсидии - така е по света... и у нас - в извратен вид (страната на услугите, т.е. най-много се плаща за консумативите и най-малко за квалифицирания човешки труд - услугата, не само в сферата на здравеопазването).
              Последно редактирано от cveti; 26-11-08, 17:45.
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis
                дори и да имате направление от JP
                Само да вметна( не да се заяждам) Джи Пи идва от общопрактикуващ, т.е. на ингилизки General Practice. Та съкращението следва да бъде GP, а не JP.
                Иначе, благодарим за обяснението.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря за проявената съпричасност! Нашия проблем се разреши отново в Александровска болница. Дъщеря ми която е с отслабнала имунна система направи вирусно стомашно растройство което в комбинация с неподходящ антибиотик се превърна в опасения за опасно заболаване. Като начало взехме направление за преглед при специалист гастроентеролог, в Токуда ни казаха че за да се направи първичен преглед при такъв специалист не е достатъчно да чакаме дори месецът на направлението не е достатъчен за прегледа. Не искахме да ходим в Александровска болница защото самият преглед е трудноосъществим, тъй нашият специалист се намира на 40-50бр.стълби препядствие за преодоляване с инвалидна количка, вторият ни довод беше битовите условия които са лоши даже за ходещ болен а за човек д увреждане отвратителни,елементарно не е възможно ползването на тоалетна,за баня въобще не говорим.
                  И третият ни довод беше близоста на болницата до нашата квартира.
                  Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Само да вметна( не да се заяждам) Джи Пи идва от общопрактикуващ, т.е. на ингилизки General Practice. Та съкращението следва да бъде GP, а не JP.
                    Иначе, благодарим за обяснението.
                    General Practitioner - иначе сте прав.

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
                    Благодаря за проявената съпричасност! Нашия проблем се разреши отново в Александровска болница. Дъщеря ми която е с отслабнала имунна система направи вирусно стомашно растройство което в комбинация с неподходящ антибиотик се превърна в опасения за опасно заболаване. Като начало взехме направление за преглед при специалист гастроентеролог, в Токуда ни казаха че за да се направи първичен преглед при такъв специалист не е достатъчно да чакаме дори месецът на направлението не е достатъчен за прегледа. Не искахме да ходим в Александровска болница защото самият преглед е трудноосъществим, тъй нашият специалист се намира на 40-50бр.стълби препядствие за преодоляване с инвалидна количка, вторият ни довод беше битовите условия които са лоши даже за ходещ болен а за човек д увреждане отвратителни,елементарно не е възможно ползването на тоалетна,за баня въобще не говорим.
                    И третият ни довод беше близоста на болницата до нашата квартира.
                    Надявам се всичко да е приключило добре. Ролята на GP е и да разяснява възникването на подобни варианти (административни казуси) - вие не сте длъжни да познавате системата ,,от вътре".
                    Последно редактирано от cveti; 26-11-08, 17:45.
                    LZ1EMS

Коментар

Мой приятел беше началник на охраната докато болницата се строеше та от него знам че за построяването и обурудването на болницата са вложени над двеста милиона евро и медицинския персонал е набиран с конкурси а не с дебели връзки.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Мой приятел беше началник на охраната докато болницата се строеше та от него знам че за построяването и обурудването на болницата са вложени над двеста милиона евро и медицинския персонал е набиран с конкурси а не с дебели връзки.
                        Да не е охранявал и тълпите желаещи да кандидатстват за работа там
                        Мога да кажа за конкретната специалност в която работя - не бе възможно да склонят никой от действащите доценти и професори да стане завеждащ на отделението там (без конкурс) - такъв стана млад колега с прясно защитена специалност, а с него в момента работят двама или трима новозавършили лекари - неспециалисти... опита в медицината е също от огромно значение - поне според мен. Останалите коментари запазвам за себе си - не кореспондират с лекарската ми етика.
                        Последно редактирано от emanuilis; 08-06-08, 22:26.
                        LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                          Мога да кажа за конкретната специалност в която работя - не бе възможно да склонят никой от действащите доценти и професори да стане завеждащ на отделението там (без конкурс) - такъв стана млад колега с прясно защитена специалност, а с него в момента работят двама или трима новозавършили лекари - неспециалисти... опита в медицината е също от огромно значение - поне според мен. Останалите коментари запазвам за себе си - не кореспондират с лекарската ми етика.
                          Интересно ми е каква е била причината да откажат.
                          Нова болница, ултрасъвременна апаратура, специализации в чужбина, вероятно и добра заплата.

И са отказали...

Коментар

Определено в Токуда нещо им липсват специалисти.Преди няколко
                            месеца ми трябваше алерголог - нямаше такъв. А преди година
                            нямаше кой да ни оперира апандисит. Може вече да не е така,
                            да чукнем на дърво не ми се е налагало да ходя скоро.
                            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                            A2 (+)

Коментар

Аз понеже не съм лекар спокойно мога да обясня... Та на пръв поглед в Токуда нещата изглеждат идеално... високи заплати (за доктори >1000лв.) перфектна организация, апаратура и прочие... Е веднага започваме да се чудим защо няма опашка от най-кадърните доктори натам... Много просто... всички там са длъжни да подпишат едни договори които има забраняват каквато и да е друга работа навън, посещения по домовете частни кабинети и прочие... Ето ви го проблемът... Един кадърен доктор в днешно време си има и пациенти и изкарва едни доста добри пари... нищо че в държавната болница работи за 400лв. той си има частен кабинет и там си докарва в пъти повече...

Факт е това което нашият колега доктор по-горе е написал... В Токуда специалист няма да видите нито намерите... Перфектна инфраструктура да, идеално отношение също... но дотук... Предполагам обаче че с течение на времето нещата ще бъдат променяни... просто такова е сегашното положение...
                              VPetrov.photography

Коментар

Не за всички специалности там е така и се надявам в бъдеще време да стават все по-малко...
                                LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X