Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко инфо за болница "Токуда"?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко инфо за болница "Токуда"?

Моля ви , споделете ако имате някакви впечатления за болница "Токуда". В смисъл добра ли е или нещо от този род. Предстои ми преглед в кардиологията там и евентуално операция , а информацията ми е предимно от слухове...
    Благодаря предварително.

До: Малко инфо за "Токуда"?

Тук наистина трябва да си кажат мнението пациенти лекувани там, но не само тези които са довилни Доволството понякога е субективно и не е обусловено от обективните показатели съпътстващи лечението (резултатите от него включително) - има болести и болести, очаквания - оправдани и не толкова оправдани. За мен информираността остава критичен фактор за това пациента да е доволен или не. По закон пациента има право на нея и той трябва да си я изисква
    За болницата знам със сигурност, че:
    1. Е съвсем нова и битовите условия са на ниво (В Св. Екатерина - също обаче).
    2. Опита се да привлече специалисти, но нещата не се получиха в максимална степен (цвета на съсловието не работи там в повечето от специалностите).
    3. Назначиха се млади и преспективни кадри - въпрос на време е да натрупат ерудиция.
    4. ,,Нелегалната" корупция е елиминирана, но за сметка на това съществува болнична каса
    Моят съвет е класически - проучи алтернативите и сам вземи решението. Вероятно не съм ти помогнал много за него, но положението е такова.
    Бъди здрав!
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

emanuilis , благодаря ти. Тук в провинцията е много трудно да получиш достоверна информация още повече ако времето е притискащ фактор както в случая. От инфото , което имам , знам само че е доста модерна с много добро оборудване и , че едни от най-добрите кардио-хирурзи са там , както и в св. Ана. А ето , че сега научавам , че не е точно така. Затова всяка информация би била много ценна за мене. Моля , ако има някой с преки впечатления да сподели.

Коментар

Клиниките с традиции в София са Св. Анна и Св. Екатерина, за моментното разпределение на кадрите не мога да ти кажа нищо със сигурност. Попитай колегите в Токуда къде и колко са работили преди това - като косвен критерий. ,,Японската болница" съществува все пак от не повече от 2 години. Титлите ,,Доцент" и ,,Професор" все пак означават нещо - най-малкото дългогодишен опит.
        Успех!
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

моите са символични, но ми стигат:
          отидох да ми махнат конци (шиха ме другаде) - препращаха ме от бюрце на бюрце около 30 мин, накрая останах да чакам пред спешното да се освободи някой, дремнах около два часа, като се събудих станах и си отидох
          Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Тишо, аз съм много доволен от клиниката на Чирков, Св. Екатерина, ако не са лъжа.......Благодарение на специалисти там дядото още е жив и трудоспособен. Да съществува "болнична каса", обаче живота на близките хора е по-скъп от всички пари на света...
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Преди около месец и половина, кумицата ми ражда там. Нова, лъскава болница, като цяло хигиенно-битовите условия са над средното ниво. Не знам коя корупция е нелегална и коя е легална, но това раждане струваше над 1 000лв - говоря за три дни престой и раждане без някакви усложнения. Не става въпрос и за "VIP" стая. Моята жена, също е бременна и доскоро ходеше на консултации там, с идеята, там и да ражда, но нещо гледам, че май се разкандардиса. Други наши познати ни разказваха, как за изследване за стерилитет, на мъжа му били взели кръвна проба /а не семенна течност/, нямам понятие от медицина, но този факт ни бе обяснен, като меко казано лаишка простъпка, от страна на професионалист.
              Впечатленията ми не са точно от първа ръка, а и не са във връзка с кардиологични проблеми, но предполагам принципите, по които се работи са еднакви.
              Тишо успех!!!
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

За кардиологични проблеми, особено - операция, едва ли Токуда е най-добрия избор. Наистина там битовите условия са много добри, но мисля, че за пациент в подобно положение, по-важна е ефективността, а не - лукса/ е, щеше да е най-хубаво да се съчетават и двете, ама.../.Изявените кардиолози не са в Токуда, а в "Света Екатерина".Имам лични впечатления, за съжаление, и от двете места. Ако е за нещо по-леко, бих избрала Токуда, защото престоят там е по-поносим. Но за сериозни неща - не.

Коментар

До: Малко инфо за болница "Токуда"?

Благодаря ви за бързите отговори. Най-вероятно ще се насоча към "св.Екатерина" или "св. Ана".

Коментар

Имам преки наблюдения върху Св Екатерина, две операции на мои близки, запушени коронарни съдове, много съм доволен

Коментар

Лежах в "Токуда" една седмица (дискова херния). Неврологичното отделение не е кардиологично и мога да кажа само за общите условия, които са много добри (има даже Wi-Fi).

Пари не съм плащал (освен дължимите такси) и никой не ми е искал.

Лекарите са млади и нахъсани. От една страна това е добре - четат, прилагат нови техники и методики, но от друга страна поради младостта си (вероятно) нямат опит. Ако става въпрос за прилагане на някаква новост, бих отишъл в "Токуда". Ако става въпрос за операция по рутинна "технология", опитът безусловно е на първо място сред критериите за избор.

Немедицинските процедури действително са дълги, защото лекарите (не само в тази болница) са се превърнали в чиновници - формулярите които трябва да попълват са безкрайни.

Коментар

Няма такова съвпадение, в момента съм болен ( натравяне някакво или бактерия в корема ) и ходя да се лекувам в Токуда Какво да кажа, в Петък сутринта отидох в болницата за преглед при лекарка която ми бяха препоръчали. На регистратурата нямаше опашка, извадиха ми карта ( там всеки пациент си има карта и като се провери се вижда от какво е лекуван, заключения на лекари и тн ) и след това тръгнах към кабинета. Оказа се че дадената лекарка няма свободни часове целия ден и за това вместо в 11:30 да дойде на работа както е нормално дойде в 11-11:10 някъде за да ме прегледа! Много добро отношение, като питам нещо ми обясняваше обстойно все едно съм на лекция Вечерта към 21:30 някъде ми се наложи пак да ида ( зверски болки ), обърнаха ми внимание лекарките и отново ми обясняваха спокойно. При нито един от прегледите не искаха пари, обстановката много на ниво, все едно съм в хотел 5 звезди Лекарите наистина са млади и опита им не е чак толкова много, но отношението също е част от лечението

Коментар

Сърдечните операции не са шега работа и следва да бъдат правени само в специализирани кардиохирургични клиники-такива в София са Св Екатерина/Чирков отвреме-навреме още оперира там,но иостаналите са много добри/,правителствена болница и 3-та градска,където навремето възникна кардиохирургията!Св Ана/окръжна болница/не е в това число!Откъм бързина,условия,професионализъм-Св екатерина!Токуда е безмислено-там даже и не правят сърдечни операции вероятно!Мой познат постъпи в Екатерина за бай-пас и след 5 дни си излезе на ход човека и направо отиде в сърдечен санаториум в Банкя за рехабилитация,което е много желателно за следоперативния период!
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                            Моля ви , споделете ако имате някакви впечатления за болница "Токуда". В смисъл добра ли е или нещо от този род. Предстои ми преглед в кардиологията там и евентуално операция , а информацията ми е предимно от слухове...
                            Благодаря предварително.
                            На твое място ще посетя и Плевен - там преди година направиха най-големия кардиологичен център за Северна България. Всичко е ново, добри специалисти, ходят на специализации в чужбина. Безкръвни сърдечни операции. Ако кажеш на ЛС за какво по-точно става дума, мога да попитам познатите си там дали правят такива операции и каквото ти е нужно друго.
                            Поздрави и да се оправиш по-бързо!
                            Последно редактирано от Tiger; 10-02-08, 00:22.

Коментар

Не съм бил лично пациент там (дано не се налага) но мой близък го оперираха там - тежка сърдечна операция. Изпратиха го от една много реномирана болница, защото не можеха да дадат никаква гаранция - казаха че има 5% шанс. Инфекция, късно открита и унищожила (освен всички други последствия) аортна клапа. С белодробен инфаркт. Благодарение светкавичната реакция на един млад и енергичен екип, човека е в супер кондиция и е на крак - дойде да черпи вече, само месец след операцията. Доктор Петков от Токуда. Той и колегите му спасиха приятеля ми!
                              Последно редактирано от Веско; 10-02-08, 02:34.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X