Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вярно ли е, че прегледите поскъпват през Януари?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Вярно ли е, че прегледите поскъпват през Януари?

    Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
    Аз пък за десятъка не разбрах. За аспирин също не съм споменавал. ))
    ...
    Едно време задълженията към Османската империя са били 10% данъчна тежест. Сега - само за почти никаквата здравна услуга е повече.
    Аспирина - ами някак си прозвуча - да сме доволни и на това. Ако махнеш задължителното ЗО - ще видиш колко процента са доволни. Всъщност бая народ може да са доволни, ама от тия дето не плащат.

    Коментар


    • #47
      От: Вярно ли е, че прегледите поскъпват през Януари?

      Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Едно време задълженията към Османската империя са били 10% данъчна тежест. Сега - само за почти никаквата здравна услуга е повече.
      За където е трябвало повече... тежест, турците са пращали еничари. Те открили, че ние сме идеалните за целта. Така че метафората ти може да се развие още

      Коментар


      • #48
        От: Вярно ли е, че прегледите поскъпват през Януари?

        По повод на "тежкия данък десятък" в 3-ти или 4-ти клас ми беше попаднал един фиш за заплата на баща ми /точно когато учехме по история този урок/... и бях забелязал, че ДОД във фиша е 14% /това е било към 1985г /... Като "будно" дете много добре помня, че се изцепих в час "Моля другарко, на тате му удържат 14% данък, значи сега е по-зле от турско..." Естествено "другарката" ме отряза, да не говоря глупости и да не разсейвам децата...

        Ако се върнем на темата, дали таксата ще е 1, 2 или 3лв е все едно. Проблемът е, че цялата система е сгрешена - едно джи-пи "претупва" днес 50 човека /примерно/ и слага едни пари в джоба за реално погледнато канцеларска работа - болнични, рецепти, рецептурни книжки... Е, преглежда и по някой пациент... Но няма разлика за какво си отишъл - потр. такса е еднаква. Според мен, важното е, че за децата е без такса!
        Най-лошото в здравната ни система е, че се източва безмилостно от търговци на лекарства и "доктори" специализирали по разни пътеки за скъпи манипулации...
        Пенсионерите имат пари - не ги жалете /особено по селата често са единствените хора с доходи/... СтанишеФ нарочно им намалява таксата, та да гласуват за него!
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

        Коментар


        • #49
          От: Вярно ли е, че прегледите поскъпват през Януари?

          Седя и си мисля, после се усещам че само си седя... За цифровизацията беше някакъв въпиющ, колосален вой. Вероятно и в близките звездни системи разбраха, че се цифровизираме. Изписаха се десетки теми за пустите ваучъри за 30 лева. Еднократно! То реклами за милиони, вицове покрай тях. Хиляди народ се изрева в съчувствие на бабите, дето нямало да се оправят с 2 дистанционни, и какво ли не. И получаваш нова технология насреща, по мой личен опит много по-добра от аналоговата, дори на тема устойчивост на слаб сигнал.

          Здравната каса събира тия пари ежемесечно, и после пак си плащаш като неосигурен.
          Чл. 52.
          (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон.
          Конституцията. Право, не задължение.
          Какво правим ако не упражня своето право? Глоба!
          Последно редактирано от Rabin; 22-10-13, 16:33.

          Коментар


          • #50
            От: Вярно ли е, че прегледите поскъпват през Януари?

            http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-stylb,160297/
            Участниците в срещата бяха единни в позицията си, че демонополизацията на НЗОК би била грешка и по-скоро трябва да се говори за надграждане на системата с втори осигурителен стълб.
            ...
            Проф. Николаков от „Пирогов“ предложи нова система за определяне на здравноосигурителните вноски в няколко стъпки - плавно покачване на вноската от 8% на 9% през 2015 г. и 10% през 2016 г.
            Нова задължителна безсмислена вноска, или увеличаване на старата, това не могат да се разберат.
            Увеличение на вноската на безработните е следствие.
            Че и за трета задължителна пенсионна вноска си правиха устата като кирпикчийски кон за слама. Изобщо се разпореждат с доходите ни като с техни. Поне доходите да се увеличаваха с темпото на данъците + инфлацията.
            Май присъствието при работодателя на приятелски начала ще зачести като явление. Няма да има дори избор за това решение, трябва да се оцелява някак си.
            Последно редактирано от Rabin; 26-10-13, 17:33.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X