Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вярно ли е, че прегледите поскъпват през Януари?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вярно ли е, че прегледите поскъпват през Януари?

уфффф. Здравеопазването наистина има купчина кусури, но размерът на потр. такса не е един от тях

ПС: @ rabin при инсулините (т.нар. "обичайни" ) отскоро има промяна в режима на предписване, може и да не ти се налага да мъкнеш термоси до немайсикъде...
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      уфффф. Здравеопазването наистина има купчина кусури, но размерът на потр. такса не е един от тях
      ПС: @ rabin при инсулините (т.нар. "обичайни" ) отскоро има промяна в режима на предписване, може и да не ти се налага да мъкнеш термоси до немайсикъде...
      А дано, ама оня ден бях за болничен, и асистентката на GP то ми пищеше по тоя въпрос. Туй у София, идеален център дето му викат.
      Размерът на потр. такса не е проблем, проблемът идва като опреш до здравеопазването. За прибирането, без право на избор, подпечатано със закон - не съм чул да има проблем.

Коментар

за какво точно е пищяла девойката с касинката? Че не трябва да въвежда номер на протокол в рецептата ли ?.И да го напише все тая. Инструкциите към аптеките са да не се въвежда....

Коментар

Искам да вмъкна един въпрос... Ако човек не си е плащал например, здравните осигурителни вноски година и 11 месеца, каква сума трябва да заплати? Има ли глоба и т.н.

Коментар

за какво точно е пищяла девойката с касинката? Че не трябва да въвежда номер на протокол в рецептата ли ?.И да го напише все тая. Инструкциите към аптеките са да не се въвежда....
            Не е девойка, ами е около 50-60 годишна, диабетно болна. Не ми е смешно, ама никак. Асистентката на доктора имах предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
              Искам да вмъкна един въпрос... Ако човек не си е плащал например, здравните осигурителни вноски година и 11 месеца, каква сума трябва да заплати? Има ли глоба и т.н.
              Това са 23месеца.Умножи ги по 17лв. за самоосигуряващ и сумата е онова което ще платиш за да си върнеш правата!Май прави 391лв!
              Забравих, че имаше в началото на управлението на герб едни декларации, дето всеки самоосигуряващ се и БЕЗРАБОТЕН, щото и те са в ТАЗИ ГРАФА трябваше да подаде иначе имаше глоба от 500лв!- ако пропуснеш срока...Виж за тази глоба нямам представа дали ще ти вадят душата АДМИНИСТРАТОРИТЕ
              СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Не е девойка, ами е около 50-60 годишна, диабетно болна. Не ми е смешно, ама никак. Асистентката на доктора имах предвид.
                При епистоларната кореспонденция са неминуеми дребни недоразумения. Сорка ако съм те засегнал. Все пак не разбрах за какво е пищяла дамата на 50-60 год?

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=158836
                  НАП са сменили IBAN и кодовете на здравноосигурителните вноски!
                  А, ей я темата, може да внасяш и пак да не стигнат докъдето си мислиш.
                  При епистоларната кореспонденция са неминуеми дребни недоразумения. Сорка ако съм те засегнал. Все пак не разбрах за какво е пищяла дамата на 50-60 год?
                  Нямало някакви консумативи, забравих какво точно. То са игли, писалки, инсулин, лентички и чудеса, дето не съм наясно.

Коментар

иглите за писалките на Ново се плащат(около 30ст. за бр.), на Лили май още не. иглите за убождащите все още се подаряват. поне за някои видове глюкомери. Лентички-150бр. годишно от НЗОК безплатни. Глюкомер- 1 на 5 год. от НЗОK

Коментар

Ако искаш ще ти дам координати, не си го измислям, забравих за какво бучA. В моя случай проблема е с Humalog.
                      Булята на аптеката до Житница и Борис III спомена, че НЗОК им висят със 7 хилки, и отказа да ми изпълни рецепта. Каза също, че откак е в занаята - такова чудо не е виждала. Ходих до голяма аптечна верига, там ми свършиха работа. За малко да ме пратят до Здравната каса за някакви печати, и така се бях насмел, че можеше да се наложи и охраната да ме изкарва. Просто на тия жалки писарушки щеше да им се наложи да чуят на какво подлагат простата раЯ. Нищо повече.
                      п.с. Потретвам, че насила ме вкарват в тия схеми. Ако не беше задължително - дори 1 пост нямаше да напиша по темата. Желаещи да се занимават със здраве - бол, все някаква конкуренция ще има.
                      Последно редактирано от Rabin; 21-10-13, 22:17.

Коментар

Ако искаш ще ти дам координати, не си го измислям, забравих за какво бучA. В моя случай проблема е с Humalog.
                        Булята на аптеката до Житница и Борис III спомена, че НЗОК им висят със 7 хилки, и отказа да ми изпълни рецепта. Каза също, че откак е в занаята - такова чудо не е виждала. Ходих до голяма аптечна верига, там ми свършиха работа. За малко да ме пратят до Здравната каса за някакви печати, и така се бях насмел, че можеше да се наложи и охраната да ме изкарва. Просто на тия жалки писарушки щеше да им се наложи да чуят на какво подлагат простата раЯ. Нищо повече.
                        Печатите за протолола, а )) отпадането е съвсем прясно за касата- случвало се е и преди. Аз лично очаквах, че НЗОК ще издумка бюджета даже още по-рано... миналогодишният изглеждаше планиран горе-долу до лятото... сега са обявили, че до края на год. няма да плащат на 100%, ми как дойде ))

Коментар

Печатите за протолола, а )) отпадането е съвсем прясно за касата- случвало се е и преди. Аз лично очаквах, че НЗОК ще издумка бюджета даже още по-рано... миналогодишният изглеждаше планиран горе-долу до лятото... сега са обявили, че до края на год. няма да плащат на 100%, ми как дойде ))
                          Болнатото не го разбрах, пратиха ми с Еконт една папка с документи, и нямам идея кое за какво е. Останалото - викаш да сме доволни, че поне аспиринът наш насъщен има кой да предпише... В 21 век сме все пак! А 40 лева са над десятък на мин. заплата, не знам колко е да сметна точно.

Коментар

Болнатото не го разбрах, пратиха ми с Еконт една папка с документи, и нямам идея кое за какво е. Останалото - викаш да сме доволни, че поне аспиринът наш насъщен има кой да предпише... В 21 век сме все пак! А 40 лева са над десятък на мин. заплата, не знам колко е да сметна точно.
                            Аз пък за десятъка не разбрах. За аспирин също не съм споменавал. ))
                            НЗОК да бави плащанията към договорните си партньори до-дълго от указаното в договора се е случвало и преди. Това е едното болднато.

отпаднало е изискването за протокол 1С за повечето инсулини. Отскоро.Ако някоя аптека не си е чела мейла- може и да те върне...за да си сложиш печат на протокола....

Коментар

Аз пък за десятъка не разбрах. За аспирин също не съм споменавал. ))
                              ...
                              Едно време задълженията към Османската империя са били 10% данъчна тежест. Сега - само за почти никаквата здравна услуга е повече.
                              Аспирина - ами някак си прозвуча - да сме доволни и на това. Ако махнеш задължителното ЗО - ще видиш колко процента са доволни. Всъщност бая народ може да са доволни, ама от тия дето не плащат.

Коментар

Едно време задълженията към Османската империя са били 10% данъчна тежест. Сега - само за почти никаквата здравна услуга е повече.
                                За където е трябвало повече... тежест, турците са пращали еничари. Те открили, че ние сме идеалните за целта. Така че метафората ти може да се развие още

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X